AVIO KARTE

Letite iz Niša, Beograda Sofije i Skoplja.

KOMPANIJE KOJE LETE

WizzAir

Saznajte više o kompaniji

 Niskotarifna mađarska avio kompanija Wizz Air od 2010. godine posluje u Srbiji. Najpre su letovi kretali iz Beograda, a od prošle godine i iz Niša. 

Ryanair

Saznajte više o kompaniji

Ryanair, irska low cost avio kompanija, od 2016. godine posluje u Srbiji. Sada se iz Niša može leteti do zanimljivih svetskih destinacija zahvaljujući ovoj kompaniji. 

Swiss

Saznajte više o kompaniji

Swiss je Švajcarska nacionalna avio kompanija. Iz Ciriha, Ženeve i Lugana leti do više od 100 destinacija u 43 zemalja širom sveta.

LETOVI IZ NIŠA

Aerodrom Konstantin Veliki Niš. Iako se ubraja u aerodrome manjeg obima, „Konstantin Veliki“ ipak pruža zavidnu ponudu kada je reč o letovima.
Ono što posebno privlači putnike jesu jeftini letovi koji se mogu realizovati preko ovog aerodroma i koji zaista predstavljaju posebnu atrakciju poslednjih nekoliko godina.

Ko vas prevozi sa Niškog aerodroma?

Wizz
Na sajtu ,,Kuća putovanjaˮ može se pronaći mnoštvo destinacija do kojih je mogućno stići avionom koji polazi sa niškog aerodroma. Pored domaćeg avio-prevoznika ,,Air Serbiaˮ, na niškom aerodromu prisutne su još tri avio-kompanije, a to su ,,Swiss”, ,,Wizz airˮ i ,,Ryanairˮ. Poslednja dva imena su poznata po izuzetno povoljnim cenama, koje su i te kako niže u odnosu na cene letova domaćeg ,,Air Serbiaˮ (Er srbija). Na primer, do Beča sa Wizz-om se može stići za samo nekih dvadesetak eura, što je vrlo jeftino, a što se tiče samih destinacija u koje možete ići, spektar ponude je veoma širok. Tako pomoću prevoznika ,,Wizz airˮ možete leteti do Bazela, Beča, Dortmunda, Malmea, Memingena, ,,Raynairˮ omogućava prevoz do Berlina, zatim do Bratislave, Stokholma, Milana, Dizeldorfa dok ,,Swiss” leti do Ciriha. Mogućnost letenja ka ovim destinacijama jeste dva puta nedeljno, što je ogromna prednost. Izuzetna pogodnost našeg sajta, konkretno, leži u činjenici što nudi mnoštvo informacija kao što su npr. trajanje samog leta, a i sve detalje u vezi sa cenama. Pored toga, preko našeg pretraživača možete kupiti avio kartu za željenu destinaciju sa samo jednim klikom, bez obzira na lokaciju na kojoj se trenutno nalazite, bitno je samo da ste umreženi na internet.
Ryanair
Druga avio-kompanija jeste pominjani ,,Ryanairˮ. Početne cene karata u jednom pravcu kreću se od 25 evra pa sve do 250. No, kao i svuda, i ovde je važno pratiti naš sajt jer su česte promene cene letova, koje mogu varirati i menjati se u zavisnosti od različitih uslova: rezervacije, datuma putovanja i sl. Zato je preporučljivo što ranije kupiti kartu, jer će u tom slučaju karta biti mnogo jeftinija. Uz to, sve informacije o prtljagu najbolje je zatražiti prilikom rezervacije same karte, jer kompanija ,,Raynairˮ ponekad nudi posebne popuste.
Air Serbia letovi iz Niša
Prema nedavnoj odluci Vlade, kompanija ,,Air Serbiaˮ je iz Niša uvela letove za još 12 evropskih gradova, a uz postojećih 10 linija koje već saobraćaju sa ,,Konstantina Velikog”. To znači da se sada iz Niša može leteti na ukupno 22 destinacije. Bez obzira na pomenuto ovogodišnje uvođenje novih letova, uprava aerodroma se pobrinula da preklapanja letova ne bude, kao ni nekih nekih neplanskih situacija koje bi dovele do kašnjenja letova. Uz to, ,,Er Srbijaˮ ima svoju bazu i avione u gradu, te su kašnjenja retka i minimalna.
Kada je reč o zemljama u koje se može leteti iz ovog grada, statistika izgleda ovako: 8 destinacija u Nemačkoj, 2 u Švajcarskoj, 3 u Italiji, 2 u Austriji, 3 u Švedskoj, i po jedna destinacija u Crnoj Gori, Slovačkoj, Sloveniji i Mađarskoj. Tako se preko ovog avio-prevoznika može putovati ka Tivtu, Geteborgu, Frankfurtu, Bolonji. Ljubljani, Baden Badenu, Hanoveru, Nirnbergu, Rimu, Salcburgu, Budimpešti, Fridrihshafenu. Svi letovi ka ovim destinacijama planirani su da se realizuju dva puta nedeljno, osim što se ka Tivtu realizuju i tri puta tokom nedelje. Takođe, trenutno vlada i najveća zainteresovanost za ovaj crnogorski gradić, te su ti avioni i najpopunjeniji, a ukoliko se karta ranije ne rezerviše već se kupi po principu danas za sutra, ona može iznositi i do 20 000 dinara. Svi ovi letovi obavljaju se avionom marke Airbus A 319.
Što se tiče ostalih cena karata, one nisu mnogo više od drugih avio-kompanija koje posluju u Nišu. Tako je, na primer, za putovanje do Tivta, Geteborga, Ljubljane, Frankfurta i Bolonje potrebno izdvojiti negde oko 50 evra za oba smera, dok je za Rim potrebno obezbediti oko 70 evra. Cene ostalih destinacija kreću se u sličnom rasponu.
Kada kupiti avio kartu za letove iz Niša?
Pritom, treba napomenuti da kod ovih kompanija nije moguće rezervisati avio kartu. Trenutak kupovine i te kako igra ulogu kada je u pitanju cena karte. Tako, ako se karta kupi mnogo ranije, npr. nekih mesec dana pre željenog termina leta, sama karta biće mnogo jeftinija nego ako se rezerviše u roku od dva dana. Opet, sa druge strane, prednost ranije rezervacije ogleda se i u sigurnom mestu u avionu. Pritom, što se tiće klasa koje se mogu pronaći u raznim avio-kompanijama, ,,Wizz airˮ se razlikuje i po tome što ne pravi razliku u klasama, već su sve karte ekonomske. Pored toga, važno pitanje kada je reč o letu odnosi se i na sam prtljag, a ova kompanija konkretno nudi mnogo fleksibilnije uslove od ostalih. Naime, ovde se putnicima preporučuje da nose što manje prtljage, najbolje one ručne koji se besplatno mogu uneti u avion. Pritom, politika ove kompanije glasi da što je prtljag manji, to je cena karte povoljnija.
Letovi iz Niša su veoma povoljni ali cene su promenljive iz minuta u minut
Kao što smo već na početku rekli, cene letova iz Niša su veoma povoljne, ali je potrebno imati u vidu da su ove tarife promenljive i da obično nisu fiksne. Naime, one se neretko menjaju u zavisnosti od dana kupovine, odlaska i dolaska, rezervacije, sezone, same destinacije i sl. Zbog svega toga, najbolje je pratiti naš sajt i na taj način biti u toku sa svim ponudama i eventualnim promenama. Ono što još dodatno privlači putnike ka ovim kompanijama jeste to što često organizuju sniženja, akcije i ostale vrste promo putnih paketa.
Sve ove kompanije stalno šire opseg svojih usluga, zato je najbolje stalno biti u toku sa njihovim ponudama i odlučiti se za neko od navedenih putovanja što ranije, jer su cene više nego idealne!
Što se tiče cene karata, to već proverite sami, s obzirom da su one promenjive i zavise od mnogih faktora kao što su period letenja ili potražnja za određenom destinacijom.
Kako kupiti avio kartu?
Avio karte mozete kupiti on-line preko našeg sajta,uplatom na žiro rčun ili lično dolaskom u našu kancelariju.

Brojeve za informacije su 018 41 00 228 ili 060 41 00 227.
Opšti uslovi kupovine
Česta pitanja:
 • Ko me čekira pred let?
  Mi Vas čekiramo i kartu šaljemo na Vaš mail ako niste u mogućnosti da je preuzmete u našoj kancelariji. Najranije to možemo učiniti 48 sati pred let a najkasnije 3 sata.
 • Da li kartu mogu platiti na rate?
  Da, avio karte možete platiti na 3 rate.
 • Šta ako propustim let?
  Avio karte na low cost kompanijama su nerefudabilne tako da nema nikakvog povraćaja novca.
 • Da li prtljag može prekoračiti propisane dimenzije?
  Ukoliko se to desi na aerodromu ćete platiti doplatu u iznosu od 25 eur na Wizz-u, dok je na Ryanair-u u zavisnoti od prekoračene težine doplata od 10 do 25 eura.
 • Mogu li u Vašoj agenciji kupiti putno osiguranje i da li je ono obavezno prilikom prolaska policijske kotrole na aerodromu?
  Da, možete ga kod nas kupiti. Preporucujemo da ga kupite kako zbog Vas samih tako i iz razloga sto policija često proverava da li putnik ima putno-zdrastveno osiguranje i može mu odbiti ulazak u zemlju ukoliko ga nema.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Pročitajte odgovore na najčešće nedoumice sa kojima se putnici susreću

Putnici mogu besplatno nositi sa sobom prtljag težine:
– 8 kg na Swiss-u
– 10 kg na Ryanair-u
– Wizz Air nema ograničenja u težini.
-Na Wizz-u, mala kabinska torba dimenzija (макs: 42×32×25 cm)
-Na Ryanairu, ručni prtljag dimenzija 55x40x20 cm plus manji ručni prtljag dimenzija do 35x20x20 cm.
Ako se čekiranje ne odradi on line putnici će na aerodrom morati da plate:
-30e Air Serbia,
-35e Wizz air,
-45e Ryanair.
-Putnici sa sobom u ručnom prtljagu mogu nositi tečnost, ali samo u specijalnim plastičnim futrolama. Mogu se nabaviti u Liliju. Maksimalna zapremina tečnosti po bočici (parfem ili nešto drugo) može biti 100 ml, a ukupna zapremina tečnosti ne može preć litar.
Ne bi trebalo prekoračiti dozvoljene dimenzije.Torbe se prilikom čekiranja stavljaju u specijalne kaveze, pa ukoliko ne mogu stati u njih, plaća se od 2500 rsd pa naviše zavisno od destinacije.
Ne postoji mogućnost kupovine karte sa otvorenim datumom povratka.
Moguća je, ali promene datuma putovanja se doplaćuju. Nekad doplata može biti veća nego što je iznosila karta.
Savetujemo putnike 2 sata ranije.
Može, ali se plaća dodatno.
Mi Vas čekiramo i šaljemo Vam kartu na e-mail ili na Viber.

Upoznajte naše agente

Za avio karte
Časlav Stojanović
+381 60 41 00 227

Za turizam
Lidija Ristić
+381 60 41 00 227

Za rent a car
Nenad Stojanović
+381 60 41 00 228

Recenzije