Dortmund

Cene karata

Da biste dobili najniže cene wizzair avio karata potrebno je kupiti avio karte po nekoliko meseci ranije. Wizz air putnicima prodaje isključivo karte u jednom smeru. Ne postoji pravilo o ograničenju minimalnog i maksimalnog boravka. Karte za Wizz air letove se mogu kupiti samo u momentu rezervacije na sajtu, nema odloženog plaćanja i nema rezervacije karata koje mogu da stoje nekoliko dana.

Cena karte formira se po modelu tržišne tražnje- veća tražnja dovodi do povećanja cene. Ne postoje klase u avionima, hrana i piće se naplaćuju, možete platiti kešom i karticama EuroCard, MasterCard i Visa. U cenu su uključene takse i dozvoljen prtljag. Cena karte u jednom smeru uključuje poreze, administrativne takse i druge obavezne troškove, kao i jednu malu kabinsku torbu (maksimalno 42×32×25 cm).

Termini u letnjoj sezoni

Linija Niš-Dortmund, u letnjoj sezoni koja traje do 27.oktobra dostupna je:

do 19.juna dva puta sedmično, ponedeljkom i petkom (vreme polaska- 11:35h).

od 21.juna do 12.jula- tri puta sedmično, ponedeljkom, sredom i petkom (vreme polaska-11.35h).

od 16.jula do 17.septembra- dva puta sedmično, sredom i nedeljom ( vreme polaska 11:35h).

od 18.septembra do 27.oktobra- dva puta sedmično, ponedeljkom i petkom (vreme polaska-11:35h). Trajanje leta je 2 časa i 25 minuta. Cena karte- od 1559 dinara.

Prtljag

Wizz air- u cenu karte za let kompanijom Wizz air uračunat je samo ručni prtljag maksimalne dimenzije 42x32x25cm. Prtljag mora da stane ispod sedišta ispred vas. Velike kabinske torbe i svaki komad čekiranog prtljaga podležu dodatnim naknadama. Za predati prtljag doplata je oko 25€ po pravcu.

Čime letite?

Wizz Air poseduje mladu flotu u kojoj je jedini tip aviona Airbus A320-200, prosečne starosti manje od 3 godine. Sva 39 aviona pokreću motori tipa V-2500 kompanije International Aero Engines i opremljeni su sa 180 udobnih kožnih sedišta.

Ovi novi avioni predstavljaju najnoviju tehnologiju, što pomaže u smanjenju operativnih troškova.    

Ko vas prevozi?

WizzAir je najveća istočnoevropska niskotarifna aviokompanija. Sedište kompanije je u Mađarskoj na aerodromu Feriheđ u Budimpešti.

Plan pokretanja aviokompanije Wizz Air donesen je u junu 2003. godine, kada se šestoro ljudi sa širokim ekspertskim znanjem u vezi sa avio industrijom i uspešnih u drugim industrijskim granama, udružilo sa Jozefom Varadijem, generalnim direktorom kompanije. Za samo tri meseca Wizz Air je postala registrovana kompanija spremna za poletanje.

Kako do aerodroma?

Do aerodroma možete stići:

-automobilom, adresa aerodroma je Vazduhoplovaca 24, 18000 Niš
-autobusom, kružna linija 34

organizovanim prevozom:

Cena prevoza je 0,05 evra po kilometru na ruti Beograd- Niš i 0,10 evra na ruti Bujanovac-Niš. Iz Beograda do Niša putujete za 1.899 dinara, iz Bujanovca do Niša za 2.094 dinara.

Aerodroma Konstantin Veliki poseduje vozni park sa luksuznim automobilima, kombi vozilima i minibusevima i bavi se uslugama svakodnevnog transfera putnika. Redom vožnje pokriveni su svi letovi niškog aerodroma. Red vožnje je formiran tako da putnik stigne na aerodrom najkasnije 1:30h pre leta i krene 0:40h nakon sletanja odgovarajućeg leta.

Sva vozila poseduju 4G ruter za besplatan pristup internetu.

Sva vozila kao gorivo koriste metan (CNG), koji se smatra ekološki najčistijim gorivom, vozeći se sa nama doprinosite očuvanju životne sredine.

Mali background linije

Linija Niš- Dortmund uspostavljena je 20- avgusta 2016.godine. predstavlja odgovor na želje i zahteve putnika koji su dobili sjajnu vezu po niskim cenama za celu Rursku oblast, koja je najveća urbana aglomeracija u Nemačkoj. Low cost avio kompanija Wizz Air obavlja letove na srpskom tržištu od 2010.godine i od tad je prevezla preko 1,6 miliona putnika.

Kuća putovanja vam želim srećan put u ,,zelenu metropolu’’, grad parkova i visoke tehnologije, sjajne arhitekture i najvoljenijeg fudbalskog kluba u Nemačkoj- Borusije. Ne propustite dortmundsku Aveniju trešanja u proleće!

Putovanje je imperativ hedonizma!