Wizz Air Niš

Wizz Air – Sad svi možemo da letimo

Slogan kompanije je „Now we can all fly“, odnosno „Sad svi možemo da letimo“. Ovaj moto savršeno opisuje politiku Wizz Aira jer govori upravo o onom suštinskom za nju – avionski prevoz treba svima da bude dostupan, i to po pristupačnim cenama. Letenje ne bi trebalo da bude luksuz nego sasvim normalna, svakodnevna pojava koju svako jednostavno može sebi da priušti.

Sedište Wizz Air kompanije osnovane 2003. godine nalazi se u Budimpešti.

Leti se iz 28 evropskih gradova na 140 destinacija.

Zanimljivo je da je generalni direktor ove kompanije, Jožef Varadi, pre toga bio direktor nacionalne mađarske avio kompanije. Leti se avionima Airbus A320-200 i Airbus A321-200. U njima nema podele na klase letenja, kao ni luksuznih obeda koje često viđamo na filmovima.

Za sebe kažu da su najveća niskotarifna avio kompanija centralne i istočne Evrope. Govori se o milionskim brojevima putnika koji se odlučuju da upravo Wizz Airom lete na željene destinacije. Kompanija se svake godine sve više razvija i širi u Evropi, a ovi brojevi se brzo povećavaju.

Preko sajta Kuća Putovanja može se prilično jednostavno rezervisati avio karta po pristupačnim cenama, a tu je i pozivni centar kao i mogućnost rezervacije i kupovine karata i u samoj turističkoj agenciji u centru Niša.

Jedna od stvari koja avio karte Wizz Aira čini pristupačnim je i politika u vezi sa prtljagom. Naime, oni ohrabruju putnike da nose što manje prtljaga sa sobom na putovanja. Ručni prtljag, odnosno kabinska torba, veličine 42x32x25cm može se bez dodatnog plaćanja uneti u avion, a što je prtljag manji to je cena leta povoljnija. Sve ono što je preko te veličine prtljaga dodatno se plaća, a sami možete izračunati koliki je to trošak zahvaljujući informacijama na Wizz Air sajtu.

Wizz Air u Srbiji

Dokaz da se ozbiljno šire tržištem je i odluka da se krene sa poslovanjem u čak dva grada u Srbiji, a priča se da imaju još planova u vezi sa poslovanjem u našoj zemlji. Najavljene su četiri nove linije, kao i uvođenje drugog aviona. Od 19. maja nove destinacije su Fridrishafen, Hanover, Nirnberg i Malta sa aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, a cene avio karte u jednom smeru se kreću od 3.339 dinara.

Iz Srbije se Wizz Air avionima leti ka 20 destinacija u 7 zemalja. Preciznije, iz Beograda se leti ka 15 destinacija u sedam zemalja, a iz Niša ka pet destinacija u četiri zemlje. Wizz Air je jedina avio kompanija koja posluje u dva grada u Srbiji i stalno širi opseg svojih usluga.

Šta uključuje cena Wizz Air avio karte?

Avio karte ne podrazumevaju nikakav minimalan ili maksimalan boravak u nekoj destinaciji, pa nema ograničenja tog tipa. Cena karte uključuje dodatne troškove, poput poreza i administrativne takse koje često mogu neprijatno iznenaditi. Dodatno se plaća prtljag koji prevazilazi dozvoljenu veličinu (ručni prtljag). Pored toga što se karte mogu rezervisati na našem sajtu, mogu se rezervisati i kupiti kod nas u agenciji kao i pozivom na naš telefon 018 41 00 227 i 060 41 00 227.

Najjeftinije Wizz Air avio karte za letove iz Niša

Ove cene karata su podložne promenama i nisu fiksne. Naime, u zavisnosti od datuma polaska/odlaska, vremena kupovine, same destinacije, potražnje, sezone, one se menjaju. Zato je najbolje redovno pratiti sajt i informisati se o svim ponudama.

Česte su i akcije i sniženja. Tako je, na primer, 18. maja rođendan Wizz Air kompanije, pa sve one koji se odluče da tada kupe kartu čekaju popusti.

  • Iz Niša do Dortmunda avio karte se mogu kupiti već za 1.800 dinara, a iz Dortmunda do Niša već za 2.800 dinara.
  • Iz Niša do Memingena/Minhena karte koštaju od 3.000 dinara, a iz Memingena/Minhena do Niša 1800 dinara.
  • Iz Niša do Bazela-Miluza-Frajburga cena karata je od 1.800 dinara, a u suprotnom smeru od 2.000 dinara.
  • Iz Niša do Ajdhovena u Holandiji možete putovati za samo 1.200 dinara, a kartu iz Ajdhovena za Niš možete kupiti po ceni od 1.800 dinara.
  • Iz Niša do Malmea u Francuskoj cena karte je 1.800 dinara, a iz Malmea do Niša takođe od 1.800 dinara.
Wizz Air putni paketi

Wizz Air nudi i mogućnost da izabere putni paket koji vama najviše odgovara, u zavisnosti od finanijske situacije i vaših potreba – Basic, Wizz Go ili Wizz Plus.

  • Wizz Air Basic putni paket obuhvata putovanje sa malo prtljaga i čekiranje putem interneta. To je minimalni paket za one koji žele da ekonomski prođu što bolje i da se ne opterećuju dodatno oko određenih detalja i sitnica.
  • Wizz Go putni paket nudi uštedu, ali i veći prtljag u odnosu na Basic paket. Naime, u okviru ovog paketa možete birati sedište (ne uključujući ona sa dodatnim prostorom za noge), poneti sa sobom veliku kabinsku torbu i čekiranu torbu do 23 kg, a takođe obuhvata i čekiranje putem interneta. Ovo je verovatno paket najpopularnijih usluga.
  • Wizz Plus je najobuhvatniji putni paket u okviru kog možete birati i tzv. „premijum“ sedišta, sa sobom poneti kabinsku, ali i čekiranu torbu do 23 kg, a pored toga i mali lični prtljag. Takođe, imate Wizz Flex mogućnost, opciju refundiranja na Wizz račun, prioritetno ukrcavanje i možete da birate da li ćete se čekirati na aerodromu ili na internetu.

Ovo je samo deo onoga što Wizz Air nudi, što samo potvrđuje da se i u Srbiji ova kompanija drži svog slogana – svi možemo (i treba) da letimo.