Bazel

Termini

Linija Niš-Bazel, u letnjoj sezoni koja traje do 28.oktobra, dostupna je:

do 12.jula-dva puta sedmično, sredom i nedeljom ( vreme polaska-19:15h).

-od 15.jula do 28.oktobra- tri puta sedmično– utorkom, četvrtkom i subotom ( vreme polaska identično-18:10h).

Uobičajeno najkraće trajanje leta je 2 časa i 10 minuta.

Cene karata možete videti u tabelama iznad.

Cene karata

Da biste dobili najniže cene wizzair avio karata potrebno je kupiti avio karte po nekoliko meseci ranije. Wizz air putnicima prodaje isključivo karte u jednom smeru. Ne postoji pravilo o ograničenju minimalnog i maksimalnog boravka. Karte za Wizz air letove se mogu kupiti samo u momentu rezervacije na sajtu, nema odloženog plaćanja i nema rezervacije karata koje mogu da stoje nekoliko dana.

Cena karte formira se po modelu tržišne tražnje- veća tražnja dovodi do povećanja cene. Ne postoje klase u avionima, hrana i piće se naplaćuju, možete platiti kešom i karticama EuroCard, MasterCard i Visa. U cenu su uključene takse i dozvoljen prtljag. Cena karte u jednom smeru uključuje poreze, administrativne takse i druge obavezne troškove, kao i jednu malu kabinsku torbu (maksimalno 42×32×25 cm).

Prtljag

Wizz air- u cenu karte za let kompanijom Wizz air uračunat je samo ručni prtljag maksimalne dimenzije 42x32x25cm. Prtljag mora da stane ispod sedišta ispred vas. Velike kabinske torbe i svaki komad čekiranog prtljaga podležu dodatnim naknadama. Za predati prtljag doplata je oko 25€ po pravcu.

Čime letite?

Wizz Air poseduje mladu flotu u kojoj je jedini tip aviona Airbus A320-200, prosečne starosti manje od 3 godine. Sva 39 aviona pokreću motori tipa V-2500 kompanije International Aero Engines i opremljeni su sa 180 udobnih kožnih sedišta.

Ovi novi avioni predstavljaju najnoviju tehnologiju, što pomaže u smanjenju operativnih troškova.    

Ko vas prevozi?

WizzAir je najveća istočnoevropska niskotarifna aviokompanija. Sedište kompanije je u Mađarskoj na aerodromu Feriheđ u Budimpešti.
Plan pokretanja aviokompanije Wizz Air donesen je u junu 2003. godine, kada se šestoro ljudi sa širokim ekspertskim znanjem u vezi sa avio industrijom i uspešnih u drugim industrijskim granama, udružilo sa Jozefom Varadijem, generalnim direktorom kompanije. Za samo tri meseca Wizz Air je postala registrovana kompanija spremna za poletanje.

Kako do aerodroma?

Do aerodroma možete stići:

-automobilom, adresa aerodroma je Vazduhoplovaca 24, 18000 Niš
-autobusom, kružna linija 34

organizovanim prevozom:

Cena prevoza je 0,05 evra po kilometru na ruti Beograd- Niš i 0,10 evra na ruti Bujanovac-Niš. Iz Beograda do Niša putujete za 1.899 dinara, iz Bujanovca do Niša za 2.094 dinara.

Aerodroma Konstantin Veliki poseduje vozni park sa luksuznim automobilima, kombi vozilima i minibusevima i bavi se uslugama svakodnevnog transfera putnika. Redom vožnje pokriveni su svi letovi niškog aerodroma. Red vožnje je formiran tako da putnik stigne na aerodrom najkasnije 1:30h pre leta i krene 0:40h nakon sletanja odgovarajućeg leta.

Sva vozila poseduju 4G ruter za besplatan pristup internetu.

Sva vozila kao gorivo koriste metan (CNG), koji se smatra ekološki najčistijim gorivom, vozeći se sa nama doprinosite očuvanju životne sredine.

Mali background linije

Low cost avio kompanija Wizz Air obavlja letove na srpskom tržištu od 2010.godine i od tad je prevezla preko 1,6 miliona putnika. Povećanje taksi na aerodromu Nikola Tesla dovelo je do ukidanja nekih letova umesto planirane ekspanzije, međutim, Niš je postao veoma uspešna i povoljna alternativa.

U samom procesu definitivne potvrde letova low cost avio kompanije Wizz Air doprinela je odluka aerodroma Konstantin Veliki o snižavanju takse, sa 14 EUR po putniku na 1 EUR po putniku, što se nadamo da će biti podsticaj i drugim low cost avio kompanijama da započnu letove sa niškog aerodroma.

Kuća putovanja vam želim srećan put u zemlju satova i čokolade, u grad tramvaja, katedrala i luke. Grad na tromeđi koji grli Švajcarsku, Francusku i Nemačku.

Putovanje je imperativ hedonizma!