Beč

LETOVI NIŠ-BEČ

Termini

Avio kompanija Wizz Air je uspostavila liniju Niš-Beč 15. novembra 2018. godine I ima 3 direktna leta nedeljno.
Najveći tip aviona na liniji iz Niša za Beč je Airbus A320 sa 180 sedišta dok najbrži direktan let iz Niša za Beč traje jedan sat i dvadeset minuta.

Cene karata

Da biste dobili najniže cene wizzair avio karata potrebno je kupiti avio karte po nekoliko meseci ranije. Wizz air putnicima prodaje isključivo karte u jednom smeru. Ne postoji pravilo o ograničenju minimalnog i maksimalnog boravka. Cena karte formira se po modelu tržišne tražnje- veća tražnja dovodi do povećanja cene. Ne postoje klase u avionima, hrana i piće se naplaćuju, možete platiti kešom i karticama EuroCard, MasterCard i Visa. U cenu su uključene takse i dozvoljen prtljag. Cena karte u jednom smeru uključuje poreze, administrativne takse i druge obavezne troškove, kao i jednu malu kabinsku torbu (maksimalno 42×32×25 cm).

Prtljag

Wizz air– u cenu karte za let kompanijom Wizz air uračunat je samo ručni prtljag maksimalne dimenzije 42x32x25cm. Prtljag mora da stane ispod sedišta ispred vas. Velike kabinske torbe i svaki komad čekiranog prtljaga podležu dodatnim naknadama. Za predati prtljag doplata je oko 25€ po pravcu.

Čime letite?

Wizz Air poseduje mladu flotu u kojoj je jedini tip aviona Airbus A320-200, prosečne starosti manje od 3 godine.Sva 39 aviona pokreću motori tipa V-2500 kompanije International Aero Engines i opremljeni su sa 180 udobnih kožnih sedišta. Ovi novi avioni predstavljaju najnoviju tehnologiju, što pomaže u smanjenju operativnih troškova.

Ko vas prevozi?

WizzAir je najveća istočnoevropska niskotarifna aviokompanija. Sedište kompanije je u Mađarskoj na aerodromu Feriheđ u Budimpešti. Plan pokretanja aviokompanije Wizz Air donesen je u junu 2003. godine, kada se šestoro ljudi sa širokim ekspertskim znanjem u vezi sa avio industrijom i uspešnih u drugim industrijskim granama, udružilo sa Jozefom Varadijem, generalnim direktorom kompanije. Za samo tri meseca Wizz Air je postala registrovana kompanija spremna za poletanje.

Gde sleće avion?
Međunarodni  aerodrom Beč

Flughafen Wien Je međunarodni  aerodrom u Beču, glavnom gradu  Austrije i  nalazi se 18 km south-east centralnog Beća i 57 km od bratislave. To je najveći aerodrom u državi austriji i služi kao čvorište za kompanije Austrian Airlines i Eurowings Europe kao i baza za low cost prevozioce Easyjet Europe, Wizz Air , Laudamotion. U stanju je da opslužuje širokotrupne letelice kao što su Airbus A380. Sa ovog aerodroma kreće razgranata mreza letova po Evropi kao i dugolinijski letovi ka Aziji, Americi i i Africi. U 2017. Aerodrom je opslužio 24,4 miliona putnika, što predstavlja povećanje od 4,5 posto u odnosu na 2016 godinu.

Kako stići od aerodroma do centra Beča

Bečki aerodrom se nalazi istočno od Beča i može se jednostavno doci do centra grada udobnim i pristupačnim javnim prevozom. Možete birati između city airport train, autobusom ili brzog tranzitnog voza.

 City airport train

Povezuje aerodrom sa saobraćajnim čvorište u Wien Mitte za samo 16 minuta.
Ovo je ujedno i najbrža konekcija od aerodroma do centra grada(Wien Mitte, connections to U3, U4, rapid transit railway) i kreće svakih 30 minuta.

Polasci:

Od aerodroma do gradskog terminala City Air Terminal (Wien Mitte) su svakog dana od 06:00 do 23:30 i polazak je na svakih pola sata.

Od grada do aerodroma polasci su svakog dana od 5:30 h do 23:00 h i kreće se svakih 30 minuta.

Cena vozne karte:

Pojedinačna iznosi 12 EUR to jest u jednom smeru dok je povratna 21 EUR(koja važi 6 meseci od dana kupovine).

Postoji popust uz Vienna City Card kao i za online kupovinu dok deca ispod 15 godina putuje besplatno.

Autobuska konekcija

Autobusi Vienna Airport Lines  vas vodi direktno do centra grada, Donauzentrum via Messezentrum and Vienna International Centre (VIC)/Austria Center Vienna, ili do Westbahnhof i Vienna Main Station

Cena vozne karte:

Odrasli u jednom pravcu u osam evra 13 EUR. Deca do šest godina putuju besplatno dok mladi i deca izmedju 6 -14 godina plaćaju 4 EUR, povratnu 8 EUR.
Polasci su na svakih 30 minuta.

Ekspresni voz S7

Brzi tranzitni voz S7 krećem sa aerodroma svakih 30 minuta i zaustavlja se na stanice Wien Mitte (stanici koja se nalazi u centru Beča) ili u Wien Praterstern.

Putovanje do centra Beča iznosi 25 minuta a do Vienna Praterstern otprilike pola sata.

Polasci:

Od aerodroma do grada saobraca svakog dana između 5:00 i 24:00 svakih 30 minuta.

Od centra do aerodroma svakog dana između 04:00 i 23:49 svakih 30 minuta.

Cena vozne karte:

Odrasli plačaju 4,20 e dok deca izmedju 6 do 14 godina plaćaju 2,10 e. Deca ispod šest godina imaju besplatnu vožnju.