Šoping u Beču

U poslednje vreme, šoping u Beču izaziva sve veće interesovanje kod nas i to, može se slobodno reći, sa „debelim“ razlogom. Dva velika tržna centra, nadomak glavnog grada Austrije, nude ogroman asortiman kvalitetne i brendirane robe, po izuzetno povoljnim cenama.

Designer Outlet Parndorf je tržni centar koji se nalazi na auto putu Budimpešta – Beč, 40ak kilometara pre Beča. U njemu možete naći omiljene dizajnerske brendove na sniženju čak do 70% tokom cele godine. U ovom tržnom centru, koji je sagrađen kao mali grad, sa kućama u tradicionalnom austrijskom stilu, parkovima, fontanama, trgovima i ulicama, pored 140 butika sa garderobom i obućom, postoje kafići i restorani i dečije igraonice.

Ovde ćete naći veliki izbor modnih brendova, od ekskluzivnih kao što su Prada, Armani, Hugo Boss, Escada, Gucci, preko sportskih Nike, Adidas, Reebok, pa do pristupačnijih kao što su Mango, Tom Tailor, Guess, Mexx.

Najveći tržni centar u Beču je „SCS“ sa 330 prodavnica na 176000 m2 prostora. Nalazi se u Vösendorfu na prilazu Beču. Ispred ovog tržnog centra nalazi se čak 10000 slobodnih parking mesta. Eksluziva ovog tržnog centra je firma „Pool and Bear“ a tu je i čuvena „IKEA“. Pored i u okviru „SCS“ se nalaze i veliki „MEDIA MARKT“, „SATURN“, „CONRAD“ kao i multiplex bioskop. Do ovog tržnog centra može se stići i besplatnim autobusom.

SNIŽENJA

Glavna dva meseca sa najvećim sniženjima (gde možete pronaći stvari i do 70% jeftinije, nezavisno od brenda) su januar i jul. U januaru se prodaje jesenja/zimska kolekcija koja se reklamira od septembra, dok se u julu prodaje kolekcija proleće/leto od marta meseca. Uvek postoji i mid-season sale koji su u oktobru-novembru ili aprilu-maju.

Zimsko sniženje: Ono počinje već posle katoličkog Božića (posle 25.12.) i do Nove godine možete videti već velike natpise sniženja do 30%. Posle Nove godine će sniženja da se „podignu“ na 50% dok u februaru dodju do 70%.

Letnje sniženje: Julsko sniženje počinje sa prvim danom leta i funkcioniše po principu zimskog – do 1.7. su sniženja nešto manja, zatim su veća u julu dok u avgustu prave totalnu rasprodaju.

Cene AVIO KARATA iz Niša do Beča možete pogledati ovde.