Zašto već sad treba rezervisati letovanje?

Početak godine se vezuje za nove početke, novogodišnje rezolucije i odluke. Međutim, kod onih organizovanijih januar i februar predstavlja planiranje letnjih odmora i odlaska na more. Možda vam se čini da je prerano već sada da razmišljate o letovanju, s obzirom na to da letnja sezona kreće tek za pola godine, ali, zapravo, najbolje ćete proći ako se već sada obezbedite.

Postoji veliki broj prednosti rezervisanja first minute aranžmana. Njih ćemo u narednim redovima potanko obrazložiti, ali ćemo najpre objasniti razliku između first i last minute ponuda.

 

Šta su first, a šta last minute ponude?

Turističke agencije nude obe vrste ponuda za razna putovanja. First minute aranžmani izlaze mnogo ranije u odnosu na datum početka aranžmana, dok last minute označava period koji traje svega nekoliko dana pre samog putovanja.

I jedna i druga ponuda uvek ima velike popuste, last minute popusti mogu ići čak i do 40% od cene arnžmana, a first minute popusti su obično oko 20%. U periodu između ove dve ponude, koja ujedno i najduže traje se plaća ukupna cena aranžmana bez ikakvih popusta.

Naime, na prvi pogled bi se reklo da su last minute ponude daleko isplativije, u odnosu na first minute, ali objasnićemo vam zašto to nije slučaj.

Prednosti first minute aranžmana

Ovi aranžmani se prodaju kada sezona još nije u jeku, dakle malo ljudi će biti tako rano zainteresovano za isto putovanje. To znači da ako već sad rezervišete svoje mesto, vi birate uslove.

Dakle, vi sami možete izabrati gde ćete sedeti u autobusu ili avionu, a imate i mogućnost da izaberete najbolju vilu ili hotel koji se nudi. Pored toga, vi sami možete probrati čak i koju sobu odnosno apartman  želite, kakav će ona imati pogled, kao i vrstu kreveta.

Načini plaćanja

Izbor je najveća vrlina ovakvih aranžmana. Elem, ne birate samo pojedinosti vezane za samo putovanje, već i način plaćanja. Ako rezervišete svoje mesto već u januaru dobijate do 20% na ceo aranžman.

Možete platiti u gotovini u celosti,a možete i na rate čekovima ako vam tako više odgovara i to bez ikakve kamate. Plaćanje na rate se obavlja do kraja godine, a ono što je najbolje od svega: vi sami imate mogućnost da odaberete u koliko rata želite platiti i sve to se nudi bez ikakvog uračunavanja kamate kao što smo več napomenuli.

 

Prilikom obračuna rata nema kursnih razlika

To nije sve, verovatno ste primetili da kada uplaćujete neki aranžman da su cene uvek u evrima. Kada bi bile u dinarima, cene putovanja bi svakodnevno varirale. Plaćanje se uvek obavlja u dinarima i to po prodajnom kursu banke kod koje organizator putovanja ima račun, koji je, naravno, uvek najviši.

Na taj način,ukoliko plaćate na rate vi možete naposletku platiti čak i više desetina evra više nego što ste prilkom uplaćivanja prve rate aranžmana planirali, samo zbog razlika u kursu.

Još jedna dobra stvar kada su u pitanju first minute aranžmani jeste da prilikom obračuna rata nema kursnih razlika. Ovu privilegiju dobijate samo ukoliko rezervišete ranije i nikako drugačije.

Uz to, ako rezervišete svoje mesto u okviru first minute ponuda u Kući putovanja, biće vam obezbeđen najbolji mogući kurs u menjačnici koja je u okviru agencije.

 

Rane rezervacije vam, dakle, omogućavaju ne samo da uštedite, već i da sebi u potpunosti prilagodite sopstveno putovanje. Što je u svakom slučaju mnogo bolja opcija od last minute ponuda, koje mogu na prvi pogled ispasti jeftinije.

Ipak njihova najveća mana jeste što kada uplatite last minute aranžman morate ga momentalno platiti, odmah se spremiti na put. Ne znate gde ćete biti smešteni, nego uvek dobijate samo mesta koja su ostala, a koja su u veoma velikom broju slučajeva lošije kategorije. Sve to može bitno umanjiti kvalitet putovanja.

Stoga, mi ćemo vam uvek preporučiti da odaberete first minute, jer u ovakvim ponudama nema mana niti prikrivenih troškova, dok last minute nikad ne možete znati šta vas očekuje. First minute, se zbog svih ovih prednosti vezuje pre svega za sigurnost i komfor, a to je nešto što igurno želite na svom letovanju.

Kliknite na ikonice u nastavku da vidite apartmane,vile i hotele koje imamo u ponudi za Leto 2019.