Gde prenoćiti na putu za Grčku?


Ukoliko ste odlučili da letujete u Grčkoj, a živite u gradovima koji su od grčkog primorija udaljeni više od 700 km, dobra ideja je krenuti dan ranije i prenoćiti u gradu blizu makedonsko-grčke granice, Gevgeliji.

Gevgelija je mali živopisni gradić na jugu Makdonije od oko 15000 stanovnika. Zbog velikog broja kazina, a tri najveća su „Princess“, „Flamingo“, „Apollonia“, grad se u narodu naziva makedonski Las Vegas. Grad je prepun turista iz Grčke I Bugarske.

 

Ukoliko odlučite da prenoćite u Gevgeliji naša preporuka je hotel „Ašikot“.
Hotel odiše prijatnom atmosferom i ljubaznim osobljem koje nas je zaista iznenadilo svojom gostroprimljivošću.


U pitanju je porodični hotel, osnovan 2000.godine. Ovo je izuzetan hotel kako za prenoćište na putu za Grčku tako i za turiste koji žele da uživaju u lepotama južne Makedonije.

Hotel poseduje 20 soba sa kupatilom i terasom sa pogledom na predivni vrt. Sve sobe su klimatizovane, imaju kablovsku televiziju, mini bar kao i izuzetno brz i besplatan WIFI.

Hotel nudi besplatan parking. U sklopu hotela postoji i menjačnica i bankomat, kao i frizerski i kozmetički salon i mini market. Dostupna je dnevna usluga pospremanja, kao i usluga pranja i peglanja veša (uz doplatu). Kućni ljubimci su dobrodošli. Hotel nudi i uslugu čuvanja dece uz doplatu.sluge su dostupne na srpskom, bugarskom, grčkom i engleskom jeziku. Za slike soba, hotela i kontakt kliknite ovde.

Kontakt podaci:

Mob: +389 78 211 994 
Mail: info@hotelasikot.com

U okolini Gevgelije postoje brojna turistička mesta koja vredi posetiti. Neka od njih jesu ski centar Kožuf, banja „Negorski Banji“-poznati turistički i zdravstveno-rehabilitacioni centar koji nalazi se u podnožiju planine Kožuf. Nezaobilazna destinacija je i jezero Dojran koje spada u grupu tektonskih jezera i ukupne površine 43,1km2.

Za ljubitelje hrane postoji veliki broj restorana sa makedonskim specijalitetima.
Mi Vam preporučujemo „Javor Agapi“ i „Javor Dzoko“ u selu Mrzenci blizu Gevgelije. Ovi restorani su nadaleko poznati po jagnjećem pečenju, ali i drugim specijalitetima, jagnjećim kotletima, pljeskavici Mrzenci, siru, rakiji.

Ukoliko ste ljubitelj ribe, na putu za jezero Dojran nalazi se ribnjak u kome možete da uživate u svežoj ribi i prijatnom ambijentu restorana.