AVIO KARTE 066 / 888 07 87 | 09:00-24:00(Svakog dana) 018 / 41 00 228 | 09:00-20:00(Sub: 09:00-14:00) office@kucaputovanja.rs
Grcka 2018

Planirate Grčku? Pogledajte turističke aranžamane i letovanja koja smo pripremili za vas!

 

AKCIJA:
Mogućnost plaćanja na rate do kraja godine 
čekovima građana
BEZ KAMATE i BEZ UVEĆANJA
 
ZA
 SVE ARANŽMANE !!!

Grčka leto 2018, najjeftinije cene za aranžmane iz Niša

Postoje tri osnovne stvari koje asociraju na Grčku i njena mnogobrojna ostrva: neverovatni prirodni pejzaži i morska obala, drevna civilizacija, kao i najviši stepen razvijenosti turizma. Turisti iz svih delova sveta obožavaju Grčku, zemlju jedinstvene kulture  i tradicije, zemlju neopisive prirode i beskrajnih morskih obala, koja ima toliko toga da ponudi da je nikada ne možete istražiti do kraja, bez obzira koliko puta ste je posetili. To je i glavni razlog zbog koga je Grčka jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu.

Više od 30 miliona turista godišnje

Grčka je, bez ikakve sumnje, zemlja turizma. To je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Evropi, ali i u čitavom svetu. Takvu tvrdnju potkrepljuju statistički podaci. Prema statistici Svetske turističke organizacije, tokom 2017. godine Grčku je višeo od 30 milion turista, a očekivanja su da će u 2018. godini taj broj da poraste na 32,5 miliona posetilaca. Glavni grad Atina, zatim grad Solun, ostrva Santorini, Mikonos, Rodos, Krf, Krit, Kefalonija, Tasos, spadaju u neka od najpopularnijih odredišta u Grčkoj.

Zašto posetiti Grčku?

Leto u Grčkoj pružiće vam mnogo više iskustava od jedne tipične letnje destinacije, mnogo više od plivanja i uživanja na plažama i od razgledanja mesta u kome odsedate. Grčka je  odlična za sve vrste putovanja i odmora, predivno mesto koje možete posetiti tokom čitave godine i daje vam neverovatne mogućnosti za sve vidove turizma.Postoji toliko puno ostrva i odmarališta u Grčkoj, arheoloških lokaliteta, manastira, muzeja i mnogih drugih vrhunskih turističkih sadržaja za čije istraživanje će vam trebati mnogo više vremena nego što vam jedan odmor u Grčkoj može pružiti.Grčka ima i mnoštvo mondenskih letovališta koja redovno posećuju pripadnici svetskog džet seta, poznati političari, biznismeni, sportisti, glumci, muzičari, umetnici i druge poznate ličnosti. Međutim, uprkos njenoj ogromnoj popularnosti, još uvek postoje i mnogi neotkriveni delovi Grčke, kao što su, na primer, neka mesta na planini bogova Olimpu, na poluostrvu Peloponezu ili na nekim udaljenim ostrvima koja su za sada odvojena od masovnog turizma.Uopšte gledano, postoji zaista mnoštvo razloga da se opredelite za letovanje u Grčkoj 2018.Vrhunska klima, uživanje na suncu, relaksirajuće plaže, čarobna priroda, bogata kultura i istorija, veliki broj noćnih klubova, sveži morski specijaliteti i ukusna jela tradicionalne grčke kuhinje, toplo gostoprimstvo, mediteranska strast, starogrčki mitovi i legende... Šta mislite, je li to dovoljno?Tražite najbolje letnje destinacije za mlade? Grčka ih svakako ima. Privlače vas ekstremni sportovi na vodi? Ili ronjenje i istraživanje morskih dubina? Opet je Grčka najbolji izbor. Ili vam je pak potrebno mirno mesto za letovanje sa decom? Zbog odlične klime i mnoštva mirnih mesta porodični odmor u Grčkoj je izvanredan.

Geografija i klima Grčke

Grčka je locirana na istočnoj obali Mediterana, pretežno je planinskog reljefa, a njena najuočljivija karakteristika je razuđenost obale. Sa ukupnom površinom od 130,800 km2, okružena je morem sa tri strane. Jedino na severu ima kopnenu granicu, gde se graniči sa drugim balkanskim zemljama. Zahvaljujući ogromnom broju ostrva, Grčka ima najdužu morsku obalu u Evropi i petu najdužu u čitavom svetu.U priobalnim delovima i na grčkim ostrvima preovladava mediteranska klima, dok neka područja u unutrašnjosti zemlje imaju sve odlike kontinentalne klime. Leta su izuzetno topla i sušna, sa ogromnim brojem sunčanih sati, što je jedan od glavnih turističkih aduta Grčke. Zima na severu zemlje zna da bude oštra, dok su na jugu i na ostrvima zime znatno blaže.Obzirom da se temperatura vazduha u Grčkoj od maja pa sve do kraja septembra kreće oko 30 stepeni, velika je verovatnoća da će tokom čitavog vašeg boravka u ovoj prelepoj zemlji vreme biti lepo i sunčano. Zbog ovakvih povoljnih klimatskih uslova, Grčka je jedna od najboljih letnjih destinacija.

Grčka ostrva

Fantastična klima, bajkoviti zalasci sunca, čisto i sigurno more, dobra povezanost sa kopnom, kao i saobraćajne veze između različitih odredišta na samim ostrvima, glavni su razlozi za veliku popularnost koju neka grčka ostrva uživaju među turistima iz čitavog sveta.Ostrva su glavna geomorfološka karakteristika Grčke i nezaobilazni deo njene tradicije i kulture. Pod grčku teritoriju, ako uključimo i ona minijaturna,  spada više od 6.000 ostrva rasutih po Egejskom, Jonskom i znatno manje po Sredozemnom moru. Po ovome je Grčka jedinstvena evropska zemlja. Od ukupnog broja grčkih ostrva, njih 227 je nastanjeno.Grčki arhipelazi obuhvataju 7.500 od 16.000 kilometara, kolika je ukupna dužina grčkih obala, što je skoro 50 procenata. Obala u Grčkoj nudi raznolike pejzaže: prelepe plaže prekrivene peskom i šljunkom, skrivene uvale, morske pećine, strme kamene obale sa vulkanskim stenema.Osim toga, neke od najstarijih evropskih civilizacija razvijale su se upravo na grčkim ostrvima, poput Kritske ili Minojske civilizacije. Zato su ostrva u Grčkoj danas prepoznatljiva i po bogatoj kulturnoj baštini, jedinstvenim arheološkim lokalitetima i fascinantnoj lokalnoj tradiciji.

Plaže u Grčkoj

Grčka je svetski poznata po svojim plažama. Kontinentalna Grčka i njena ostrva  imaju neverovatno razuđenu obalu sa bezbroj prelepih plaža, očaravajućih zaliva i uvala. Peskovite ili šljunkovite, organizovane ili osamljene i divlje, plaže u Grčkoj su idealne za sve vrste aktivnosti. Grčka ima jednu od najdužih obala na svetu – skoro 16.000 km dugu. Polovina od ukupne dužine uključuje obale hiljade grčkih ostrva, dok se druga polovina nalazi duž kopnenog dela.Grčke plaže sa visokim razvijenom turističkom infrastrukturom i svim vrstama turističkih usluga, ali i mnoge neistražene plaže, potpuno netaknute, zadovoljiće ukuse svakog turiste koji provede leto u Grčkoj. Mirni zalivi idealni su za plivače početnike i letovanje sa decom u Grčkoj. Plaže sa talasima povoljne su za jedrenje na dasci, vožnje u čamcima i na skuterima i za brojne druge aktivnosti na vodi. Plaže sa uvalama i bogat podvodni svet, istinski su raj za ronioce. A urbane plaže u Grčkoj sa burnim noćnim životom i žurkama do zore najbolja su opcija za mlade ljude željne provoda.  Sva ova šarolikost grčkih plaža omogućava svakom posetiocu da maksimalno uživa u svim čarima mora.U toj raskoši grčke obale teško je izdvojiti najlepše plaže Grčke. Ipak, mišljenja turista i turističkih sajtova su da u najimpresivnije plaže u Grčkoj spadaju one na ostvima arhipelaga Kikladi i na ostrvima u Jonskom moru, kao što su, recimo, plaža Navagio Zakintos, plaža Mitros Kefalonija, plaža Porto Katsiki Lefkada, ili Super Paradise Beach na ostrvu Mikonos. Nabrajanje bi moglo ići u nedogled, jer duž čitave grčke obale nalaze se plaže koje svake godine nose plave zastavice i svrstavaju se u najlepše, najčistije i najbezbednije plaže na svetu.

Grčka tradicionalna sela

Grčka je poznata  i po svojim tradicionalnim selima živopisne ahritekture, koja se razlikuju po stilu u zavisnosti od njihove geografske lokacije.  Sela na ostrvima u arhipelagu Kikladi su poznata po belim kućama, sela u ostrvlju Dodekanez imaju srednjevekovni stil, sela na kopnu karakterišu kuće zemljanih boja i tako dalje.

Raskošna kulturno-istorijska zaostavština

Grčka je pravi raj za ljubitelje arheologije, kulture i istorije, vodeća svetska destinacija kulturnog turizma koja pruža nezaboravno putovanje kroz istoriju i umetnost ovih krajeva. Festivali,  manifestacije, hodočašća, posete arheološkim nalazištima, istraživanje neverovatnih muzejskih riznica, narodne umetnosti i kulture, neke su od mnogobrojnih opcija koje Grčka ima da ponudi u sektoru kulturnog turizma.Tragovi prošlih civilizacija, otkrića iz praistorijskog doba, iz starogrčke epohe, jedinstveni klasični, helenistički, srednjevekovni i vizantijski spomenici, kultura narodnog stvaralaštva, fascinantni verski objekti i u svetu jedinstveni religiozni kompleksi... I sve to u koegzistenciji sa savremenom grčkom kulturom i stavalaštvom i modernim delima grčke umetnosti. Ako bi želeli da opišemo sva  kulturno-istorijska bogatstva Grčke, onda bi nam trebalo mnogo više prostora od jednog ovakvog članka.

UNESCO baština u Grčkoj

Prvi lokalitet u Grčkoj koja je upisana na UNESCO-vu listu bio je Hram Apolona Epirskog. To se desilo 1986. godine, a danas postoji ukupno 18 lokaliteta koji propadaju UNESCO-voj baštini.

Verski turizma u Grčkoj

Kao zemlja manastira i crkava, u svetu poznata po jedinstvenim manastirskim kompleksima, među kojima su svakako najpoznatiji manastirski kompleks Meteora, kao  i Sveta Gora na Atosu, prvom prstu poluostrva Halkidiki, Grčka veliku pažnju posvećuje verskom turizmu. Za srpske turiste Sveta Gora je naročito interesantna, jer se na njoj nalazi najveća srpska svetinja, manastir Hilandar. Međutim, poseta manastirima Svete Gore zahteva posebnu, prilično komplikovanu proceduru. Alternativa je krstarenje Egejskim morem oko Atosa i razgledanje njegovih manastira iz daljine.

Izaberite Vaše novo letovanje u Grčkoj sada!

Za više informacija za vaše novo letovanje 2018 u Grčkoj izaberite neku od donjih destinacija ili pozovite nas da vam u skladu sa našim iskustvom a vašim potrebama preporučimo destinaciju po meri!

O Nama

Agencija Kuća putovanja je privatna firma osnovana 2012. godine u Nišu, sa sedištem u Voždovoj ulici 18.
Agencija posreduje u prodaji:Avio karata,individualanih turističkih putovanja, letovanja, zimovanja,vikend putovanja, izleta u zemlji i inostranstvu, tipska putovanja kao što su bračna putovanja, wellness itd.U agenciji radi tim mladih i obrazovanih ljudi sa višegodišnjim iskustvom u različitim oblastima turizma, koji kao takvi omogućavaju uspešno poslovanje, napredovanje, građenje i očuvanje ugleda Kuće putovanja.

Pratite nas

Kontakt

Adresa: Voždova 18, Niš, 18000

Telefoni:

Za avio karte:
066 / 888 07 87
018 / 41 00 228

Za turističke aranžmane
060 / 41 00 227
018 / 41 00 227

Viber: 060 / 41 00 227

E-mail: kucaputovanja@gmail.com

Identifikationi podaci

Naziv firme: Kuća putovanja

Ime i prezime ovlasćenog lica: Nenad Stojanović

PIB - 107576924

MB - 62839163

ŠIFRA - 7912

Tekući račun: 160-372398-31

Naziv banke: Banca Intesa


chipcard-logovisa-logomaestro-logomastercard-logoamerican-express-logomastercard-secureverified-visarapidssl-logo

Sajt Turističke agencije Kuća Putovanja je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih.
Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a.

2016 © Kuća Putovanja - Sva prava zadržana. Dizajn One Design