Vijetnam u džepu

, - 12 dana / 9 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Vodimo vas na putovanje u Vijetnam. Krećemo iz Ho Či Mina – uživamo u tradicionalno pho-u, vozimo se Mekongom, obilazimo Ku Či tunele... Nakon obilaska Ho Či Mina, letimo za Da Nang i odmah idemo do Hoi Ana, gradića koji kao da je ostao zarobljen u vremenu od pre nekoliko vekova... Posećujemo Hue i Marble Mountains. Potom letimo za Hanoi i krećemo na fakultativni izlet u Halong Bej, zaliv koji je u više navrata proglašen za najlepši na svetu... Sajgon ili Ho Či Min, star tek preko 300 godina, centar je kulture, obrazovanja i turizma, najveći grad u Vijetnamu koji kombinuje zapadnjačku kulturu sa dodirima orjenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. Ostaci iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada… Fakultativni izlet u Ku Či tunele, smeštene ispod Ho Či Mina, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Ču Či je za vreme rata bio “podzemno selo” sa tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turstičku atrakciju Južnog Vijetnama. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naićićemo na bogate lokalne voćnjake, gde ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj muzici. Da Nang, drevni grad sa bogatom kulturom I tradicijom, grad predivnih pejzaža i nestvarnih plaža sa belim peskom. Dah će vam oduzeti Muzej skulpture Čam iz 1915. Godine, koji se bavi očuvanjem Čam skulptura Jugoistočne Azije. Fakultativni izlet do Hue, kraljevskog grada. Kompleks spomenika, srce centralnog Vijetnama koji je bio i politička prestonica Vijetnama od 1802. do 1945. godine. Hoi An je grad čije ime u prevodu znači „mirno mesto susreta“. Hoi An je uvršten u listu UNESKO-ve Svetske Baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. v

Polasci:  08.12.2019, 07.02.2020.

** U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana:
Termin08.12.2019.07.02.2020.
PROMO cena:990€1,050€
First Minute cena:1,090€1,090€
Regularna cena:1,190€1,190€
**PROMO cena važi za sve prijave do tri meseca pred put. Nakon toga važi First Minute cena za prijave do 2 meseca pred put. Potom važi Regularna cena aranžmana.
CENE ZA DECU:
Termin08.12.2019.07.02.2020.
Do 2 godine (u ležaju sa roditeljima)100€100€
Od 2 do 12 godine (u ležaju sa roditeljima)750€790€
Od 2 do 12 godine (pomoćni ležaj)850€890€
*Cene u tabeli su za jedno dete uz dve odrasle plative osobe

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Cena aranžmana obuhvata:

Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Ho Ši Min, u ekonomskoj klasi
Avio kartu sa svim taksama na relaciji Ho Ši Min – Phu Quoc, u ekonomskoj klasi
Avio kartu sa svim taksama na relaciji Phu Quoc – Hanoi, u ekonomskoj klasi
Avio kartu sa svim taksama na relaciji Hanoi – Beograd, u ekonomskoj klasi
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja u hotelima 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Ho Ši Minu
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja u hotelima 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) na Phu Quocu
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja u hotelima 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Hanoiju
Sve transfere prema planu i program puta
Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
Cena aranžmana ne obuhvata:

Vizu za Vijetnam - 20 usd u dinarskoj protivvrednosti (u agenciji) + 25 usd (na granici)
Međunarodno zdravstveno osiguranje (Uniqa, do 15.000 eur, standard, od 19 do 70 godina, za 12 dana – 1.138 RSD, cenovnik od 09.05.2019)
Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
* Ime smeštaja biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put.

Za polazak 08.12.2019.

Liberty Greenview Hotel ima odličnu lokaciju u samom centru Ho Ši Mina. Sobe su dvokrevetne i poseduju mini bar i TWC. Usluga je na bazi noćenja. https://www.libertysaigongreenview.com/en/

Ola Hotel je hotel od 3*, lociran na 400m od plaže. Sve sobe posedujumini bar i twc. Usluga je na bazi noćenja. http://olahotel.vn//en

Hotel Medallion nalazi se u samom centru starog dela Hanoija. Sve sobe su klimatizovane i poseduju mini bar i TWC. Usluga je na bazi noćenja. http://www.medallionhanoi.com/

Za polazak 07.02.2020.

Praque Hotel nalazi se u samom srcu Ho Ši Mina, na samo pet minuta hoda od glavni atrakcija grada. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve sobe poseduju mini bar i TWC. Usluga je na bazi noćenja. http://praguehotelvn.com/

Ola Hotel je hotel od 3*, lociran na 400m od plaže. Sve sobe posedujumini bar i twc. Usluga je na bazi noćenja. http://olahotel.vn//en

Hotel Medallion nalazi se u samom centru starog dela Hanoija. Sve sobe su klimatizovane i poseduju mini bar i TWC. Usluga je na bazi noćenja. http://www.medallionhanoi.com/
1. dan: Polazak iz Beograda sa aerodroma „Nikola Tesla“. Let za Dohu i presedanje na let za Ho Ši Min.

2. dan: Dolazak u Ho Ši Min (Ho Chi Min) ili Sajgon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinuje zapadnjačku kulturu sa dodirima orjenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada... Fakultativni izlet gde ćemo obići centar grada: posećujemo Palatu Ujedinjenja - simbol bivše vlade Sajgona, pre 1975.godine, kako bi saznali više iz surove istorije Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975.godine. Povratak u smeštaj i fakultativno izlet za noćno krstarenje Sajgon rekom i uživanje u šarenim prizorima. Transfer do smeštaja, slobodno vreme za odmor i razonodu. Noćenje.

3. dan: Fakultativni izlet do reke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko ostrvca koja pravi delta Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naićićemo na bogate lokalne voćnjake, gde ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj muzici. Povratak u Ho Ši Min I vreme za relaks masaže i čari noćnog života. Noćenje.

4. dan: Transfer do aerodroma i let do ostrva Phu Quoc – smeštenog u Tajlandskom zalivu, južno od obale Kambodže. Ostrvo je poznato po dugim peščanim plažama, a više od polovine ostrva je Nacionalni park, koji ima planine, pešačke staze i guste tropske šume. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet Obilazak Južnog dela Phu Quoc ostrva - dan posvećujemo obilasku krajnjeg juga Phu Quoc ostrva. Prolazimo kraj Sim Son vinarije, jedne od mnogobrojnih lokalnih vinarija poznatim po lokalnoj varijanti vina i specijaliteta. Obilazimo fabriku bisera i stari zatvor kao i fabriku za proizvodnju ribljeg ulja – Phu Quoc i sam jug Vijetnama specijalno su poznati po izvozu ribljeg ulja na svetsko tržište. Imamo priliku da istražujemo lokalne markete gde se prodaje sveža morska hrana al ii da posetimo farbu bibera, jednu od najpoznatijih na ostrvu gde ćemo imati prilike da se pobliže upoznamo sa ovom biljkom i začinom. Turu završavamo kupajući se na Sao plaži, jednoj od najpoznatijih plaža ostrva. Noćenje.

6-7. dan: Dane provodimo na predivnim plažama, u senci palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti ostrva. 2 Noćenja.

8. dan: Transfer do aerodroma i let za Hanoi. Transfer do smeštaja. Fakultativni izlet gde ćemo imati prilike da posetimo „Water Puppet Teatar”- predstave gde se lutke nalaze u vodi, dok se umetnici koji njima upravljaju nalaze na nekoliko metara iza njih i koje ne vidite. Čitav spektakl se odvija uz pratnju orkestra i autentične muzike i ovako, na jedan vrlo zanimljiv način, imate priliku da upoznate vijetnamsku kulturu, istoriju, običaje, umetnost…. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

09. dan: Fakultativni izlet do Halong Beja (Halong Bay). Halong Bej se nalazi istočno od Hanoija. To je gotovo skriveni zaliv u kome se nalazi oko 2000 malih ostrva, tj. većina tih ostrva su zapravo formacije stena koje se izdižu iz žad zelene vode na preko 1500 km2. Godine 1994. ovaj zaliv je uvršten u listu Svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih ostrva prave barijeru jakim vetrovima koji duvaju sa okeana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Povratak u smeštaj. Noćenje.

10. dan: Fakultativni izlet gde ćemo imati prilike da obiđemo Hanoi – možemo ići tradicionalnim rikšama na kojima ćemo izbliza osetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete ili ćemo na biciklu uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoia. U obilasku ćete videti Vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gde ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz VII veka. Poseta Chaitman palate, Ho Chi Minh mauzoleju, Ba Dinh gradskom trgu. Takođe, posetićemo Tran Quoc pagodu i Quan Than hram, Hramu literature, Konfučijanski hram, prvi univerzitet... Noćenje.

11. dan: Slobodno vreme nakon napuštanja soba i slobodno vreme i transfer do aerodroma. Večernji za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Dohu i presedanje na let za Beograd.

12. dan: Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.
Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 400€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate, a ostatak sume uplaćuje se dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate, najkasnije do 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 266/2010 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.