Velika Transsibirska tura

Rusija, - 17 dana / 15 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Samo uz Nasmejano Pleme, Jungle avantura velikom Transsibirskom rutom. Krećemo od Sankt Peterburga i nastavljamo ka dalekom istoku. St. Petersburg je drugi po veličini grad Rusije koji se nalazi na ušću Neve u Finski zaliv. Osnovao ga je Petar Veliki 1703.godine na močvarnom zemljištu u blizini mora čime je želeo da osigura ruski pristup Baltiku. Ušće Neve se nalazi približno na nivou mora, tako da su njene obale u početku učvršćene granitnim stenama. Ove stene štite grad od vode ali i daju gradu specifičan karakter. Puškin ga je opisao rečima: „Grad obučen u granitu“. Od XVIII do XX veka bio je prestonica Ruskog carstva.Iako vlada verovanje da je Petar Veliki ovaj grad nazvao po sebi, nije bilo tako – ime je dobio po svecu zaštitniku Simonu Petru. Po završetku Prvog svetskog rata dobija ime Petrograd, a od 1924. do 1991. godine Lenjingrad (mesto odakle je Lenjin započeo Oktobarsku revoluciju). Sankt Peterburg je najseverniji od velikih gradova sveta – nalazi se na 59°57′ severne geografske širine. Zbog geografskog položaja, tokom leta možete uživati u “belim noćima”. St. Petersburg je neverovatan grad u koji dolazi sve veći broj turista i koji ima 221 muzej, 80 pozorišta, 342 mosta, više od 200 snimljenih filmova (između ostalih Ana Karenjina i Onjegin), 2 magazina na engleskom jeziku. Obilazimo i Carsko selo, velelepnu palatu Katarine Velike (ćerke Petra Velikog) – nekadašnju letnju rezidenciju ruskih careva. Carica je živela u ovoj palat i umrla u njoj. Palata je skoro potpuno uništena tokom Drugog svetskog rata, a današnji izgled duguje italijanskom arhitekti Bartolomeu Rastreliju. Videćete elitnu školu u kojoj je studirao Puškin, Aleksandrovsku palatu – omiljenu kuću poslednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova. Muzej Ermitaž smešten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli, smestivši ga na obalu reke Neve tačno preko puta zlat
Polazak: 17.07.2019/23.07.2019.
* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirani polazak. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin17.07.2019/23.07.2019.
First minute cena:OPCIJA 1 23 dana 2190€ / OPCIJA 2 17 dana 1590€
Regularna cena:OPCIJA 1 23 dana 2290€ / OPCIJA 2 17 dana 1690€

*First minute cena važi za prijave do 10.05.2019. ili do popune mesta! Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put

Cena aranžmana obuhvata:
Avio kartu na relaciji Beograd – Vladivostok/Beograd – Irkutsk sa svim taksama
Avio kartu na relaciji Sankt Peterburg – Beograd sa svim taksama
Sve transfere po planu i programu puta
Smeštaj na bazi 1 noćenja u Vladivostoku u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Vladivostok – Ulan Ude
Smeštaj na bazi 1 noćenja u Ulan Udeu u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Ulan Ude – Irkutsk
Smetaj na bazi 4 noćenja u Irkutsku u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Irkutsk – Ekaterinienburg
Smeštaj na bazi 1 noćenja u Ekaterinienburgu u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Ekaterinienburg – Kazanj
Smeštaj na bazi 2 noćenja u Kazanju u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Kazanj – Moskva
Smeštaj na bazi 2 noćenja u Moskvi u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
Karte za voz, druga klasa za vožnju na relaciji Moskva – Sankt Peterburg
Smeštaj na bazi 4 noćenja u Sankt Peterburgu u hotelu sa 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji
Noćenja prema planu i programu u dvokrevetnim sobama u hotelima sa dve ili tri zvezdice po lokalnoj kategorizacijii
Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
Međunarodno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove za vreme putovanja

OPCIJA 1 plan i program puta:

01. dan (17.07.2019): Okupljanje grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dva sata pre leta. Let SU2019 u 00:50h za Moskvu. Dolazak u Moskvu 04:35h po lokalnom vremenu i konekcija za let SU1460 u 09:15h za Novosibirsk. Dolazak u Novosibirsk u 17:10h po lokalnom vremenu i konekcija za let SU5691 u 22:30h za Vladivostok.

02. dan (18.07.2019): Dolazak u Vladivostok u 07:05h po lokalnom vremenu. Vladivostok - poslednja stanica na Transsibirskoj železnici i  najveća luka Rusije na Pacifiku a naša prva luka na ovom putovanju. Grad ima dosta muzeja, prelepe parkove i zanimljivo okruženje. Smeštamo se u hotel u popodnevnim časovima, pa krećemo u šetnju i obilazak grada. Noćenje.

03. dan (19.07.2019): Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do popodnevnog polaska na železničku stanicu. Noćna vožnja vozom.

04. dan (20.07.2019): Dnevno noćna vožnja vozom.

05. dan (21.07.2019): Dnevno noćna vožnja vozom.

06. dan (22.07.2019): Dolazak u Ulan Ude. Ulan Ude – grad u Rusiji i administrativni centar republike Burjatija. Poznat je i po svom nekadašnjem imenu Verhneudinsk i nalazi se 100 kilometara jugoistočno od Bajkalskog jezera. Treći je po veličini u istočnom Sibiru gde živi oko 400 000 stanovnika. Grad su osnovali ruski kozaci 1666. i zbog svog geografskog položaja postao je veliki trgovački centar koji je povezivao Rusiju sa Kinom i Mongolijom. Fakultativni izlet u tradicionalnu rusku porodicu. Prilika da probamo tradicionalnu rusku hranu, uživamo u plesu i starim ruskim pesmama. Posećujemo muzej starih zanata i alatki. Transfer do smeštaja. Noćenje.

07. dan (23.07.2019): Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska na železničku stanicu. Stižemo u Irkutsk, ‘’Pariz Sibira’’ kako ga još nazivaju. Grad je de facto glavni grad istočnog Sibira i najpopularniji grad na transsibirskoj ruti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

08. dan (24.07.2019): Fakultativni obilazak grada (Ulica Uritskogo, manastir Princa Vladimira, Moskovska kapija, Kazanjska crkva, Katedrala, drvene kuće koje su zaštićene i u kojima su živele razne istorijske ličnosti, Istorijski muzej...) Slobodno vreme. Noćenje.

09. dan (25.07.2019): Fakultativan izlet u Listvjanku, šarmantni gradić na obali Bajkalskog jezera, najstarijeg i najdubljeg jezera na svetu kojeg krasi jedinstvena bioraznolikost. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistočnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvećim prirodnim čudom i simbolom države. Povratak u smeštaj. Noćenje.

10. dan (26.07.2019): Slobodan dan u Irkutsku. Noćenje.

11. dan (27.07.2019): Slobodno vreme do popodnevnog polaska na železničku stanicu. Dnevno noćna vožnja vozom.

12. dan (28.07.2019):  Dnevno noćna vožnja vozom kroz Sibir.

13. dan (29.07.2019): Dolazak u Ekaterinienburg. Krećemo u fakultativni obilazak ovog velikog industrijskog centra smeštenog na planini Ural na samoj granici Azije i Evrope, grada koji je bio poslednje mesto za rusku carsku porodicu, tj. mesto gde su oni ubijeni. Danas je to četvrti najveći grad u Rusiji, mesto sa veoma bogatom kulturnom scenom, sa dosta pozorišta, kafića, restorana... Imaćemo prilike da vidimo gradsku kuću, Crkvu na krvi, dramsko pozorište, Boris Jeljcin centar. Slobodno vreme. Noćenje.

14. dan (30.07.2019): Odjavljujemo se iz hotela i idemo na stanicu gde se ukrcavamo na voz za Kazanj. Celodnevna vožnja. Dolazak u Kazanj u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Noćenje.

15. dan (31.07.2019): Stižemo u grad gde se kultura Rusije pomešala sa kulturom Tatara koji su vekovima naseljavali ove prostore. Kazanj leži na ušću reke Kazanke u Volgu i ima veoma dobar geografski položaj kao i dosta znamenitosti poput Kremlja, Sajumbike toranj, Kul Šarif džamija, Katedrale, Bauman ulice... Ulazak u sobe u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

16. dan (01.08.2019): Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do transfera do železničke stanice gde se ukrcavamo u naš voz za Moskvu. Noćna vožnja vozom.

17. dan (02.08.2019): Stižemo u prestonicu Ruske Federacije. Posle kraćeg odmora, napuštamo sobe i krećemo u fakultativni obilazak ‘’grada na 5 mora’’: Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve-Arbat, Puškinovog muzeja likovne umetnosti, katedrale Hrista Odrešnika na obali reke Moskve. Slobodno vreme. Noćenje.

18. dan (03.08.2019): Fakultativni izlet do muzeja Borodinske bitke, crkve Svetog Vasilija Blaženog, crkve Hrista Spasitelja, spomenika Petru Velikom... Noćenje.

19. dan (04.08.2019): Napuštanje smeštaja i transfer do železničke stanice. Dnevna vožnja vozom do Sankt Peterburga. Upoznajemo se sa prestonicom Carske Rusije. Slobodno vreme. Kasni večernji odlazak na obalu Neve kako bismo uživali u jedinstvenom prizoru uplovljavanja brodova uz dizanje mostova. Noćenje.

20. dan (05.08.2019): Fakultativno razgledanje grada: Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Isakijevska crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom... Slobodno vreme. Noćenje.

21. dan (06.08.2019): Fakultativni izlet u Carsko selo. Poseta velelepnoj palati Katarine Velike koja je tokom dva veka predstavljala letnju rezidenciju ruskih careva. Posle Oktobarske revolucije, kompleks dvoraca i parkova je pretvoren u muzej. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativno krstarenje Nevom. Noćenje.

22. dan (07.08.2019): Fakultativni izlet u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva. Oko 60.000 eksponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa... Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta do Peterhofa, dvorca na obali Finskog zaliva. Noćenje.

23. dan (08.08.2019): Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let SU47 u 07:10h za Moskvu. Dolazak u Moskvu u 08:25h po lokalnom vremenu i konekcija na let za Beograd. Let SU2090 u 10:25h za Beograd. Dolazak u Beograd u 12:25h. Kraj putovanja.

OPCIJA 2 plan i program puta:

01. dan (23.07.2019): Okupljanje grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dva sata pre leta. Let SU2093 u 00:50h za Moskvu. Dolazak u Moskvu u 04:335h po lokalnom vremenu i konekcija na let za Irkutsk. Let SU1444 u 07:40h za Irkutsk, dolazak u Irkutsk u 18:20h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Irkutsk - ‘’Pariz Sibira’’ kako ga još nazivaju. Grad je de facto glavni grad istočnog Sibira i najpopularniji grad na transsibirskoj ruti. Slobodno vreme. Noćenje.

02. dan (24.07.2019): Fakultativni obilazak grada (Ulica Uritskogo, manastir Princa Vladimira, Moskovska kapija, Kazanjska crkva, Katedrala, drvene kuće koje su zaštićene i u kojima su živele razne istorijske ličnosti, Istorijski muzej...) Slobodno vreme. Noćenje.

03. dan (25.07.2019): Fakultativan izlet u Listvjanku, šarmantni gradić na obali Bajkalskog jezera, najstarijeg i najdubljeg jezera na svetu kojeg krasi jedinstvena bioraznolikost. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistočnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvećim prirodnim čudom i simbolom države. Povratak u smeštaj. Noćenje.

04. dan (26.07.2019): Slobodan dan u Irkutsku. Noćenje.

05. dan (27.07.2019): Slobodno vreme do popodnevnog polaska na železničku stanicu. Dnevno noćna vožnja vozom.

06. dan (28.07.2019):  Dnevno noćna vožnja vozom kroz Sibir.

07. dan (29.07.2019): Dolazak u Ekaterinienburg. Krećemo u fakultativni obilazak ovog velikog industrijskog centra smeštenog na planini Ural na samoj granici Azije i Evrope, grada koji je bio poslednje mesto za rusku carsku porodicu, tj. mesto gde su oni ubijeni. Danas je to četvrti najveći grad u Rusiji, mesto sa veoma bogatom kulturnom scenom, sa dosta pozorišta, kafića, restorana... Imaćemo prilike da vidimo gradsku kuću, Crkvu na krvi, dramsko pozorište, Boris Jeljcin centar. Slobodno vreme. Noćenje.

08. dan (30.07.2019): Odjavljujemo se iz hotela i idemo na stanicu gde se ukrcavamo na voz za Kazanj. Celodnevna vožnja. Dolazak u Kazanj u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Noćenje.

09. dan (31.07.2019): Stižemo u grad gde se kultura Rusije pomešala sa kulturom Tatara koji su vekovima naseljavali ove prostore. Kazanj leži na ušću reke Kazanke u Volgu i ima veoma dobar geografski položaj kao i dosta znamenitosti poput Kremlja, Sajumbike toranj, Kul Šarif džamija, Katedrale, Bauman ulice... Ulazak u sobe u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

10. dan (01.08.2019): Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do transfera do železničke stanice gde se ukrcavamo u naš voz za Moskvu. Noćna vožnja vozom.

11. dan (02.08.2019): Stižemo u prestonicu Ruske Federacije. Posle kraćeg odmora, napuštamo sobe i krećemo u fakultativni obilazak ‘’grada na 5 mora’’: Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve-Arbat, Puškinovog muzeja likovne umetnosti, katedrale Hrista Odrešnika na obali reke Moskve. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan (03.08.2019): Fakultativni izlet do muzeja Borodinske bitke, crkve Svetog Vasilija Blaženog, crkve Hrista Spasitelja, spomenika Petru Velikom... Noćenje.

13. dan (04.08.2019): Napuštanje smeštaja i transfer do železničke stanice. Dnevna vožnja vozom do Sankt Peterburga. Upoznajemo se sa prestonicom Carske Rusije. Slobodno vreme. Kasni večernji odlazak na obalu Neve kako bismo uživali u jedinstvenom prizoru uplovljavanja brodova uz dizanje mostova. Noćenje.

14. dan (05.08.2019): Fakultativno razgledanje grada: Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Isakijevska crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom... Slobodno vreme. Noćenje.

15. dan (06.08.2019): Fakultativni izlet u Carsko selo. Poseta velelepnoj palati Katarine Velike koja je tokom dva veka predstavljala letnju rezidenciju ruskih careva. Posle Oktobarske revolucije, kompleks dvoraca i parkova je pretvoren u muzej. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativno krstarenje Nevom. Noćenje.

16. dan (07.08.2019): Fakultativni izlet u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja na svetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva. Oko 60.000 eksponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 miliona turista godišnje poseti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dela Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Van Goga, Pikasa... Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta do Peterhofa, dvorca na obali Finskog zaliva. Noćenje.

17. dan (08.08.2019): Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let SU47 u 07:10h za Moskvu. Dolazak u Moskvu u 08:25h po lokalnom vremenu i konekcija na let za Beograd. Let SU2090 u 10:25h za Beograd. Dolazak u Beograd u 12:25h. Kraj putovanja.
Prilikom prijavljivanja plaća se 500€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 800€, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 266/2010 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.