Velika Meksička tura

15 dana, Meksiko - 15 dana / 12 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Meksiko – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkistadori; zemlja dragocenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mešavine boja, ukusne hrane i pesme, toplog sunca, tekile i marijačija. Kankun je u poslednjih 30 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim peščanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stecište mnogobrojnih turista iz celog sveta.
Datum polaska - Petak, 27 decembar, 2019
Datum povratka - Petak, 10 januar, 2020

Cena - 2900 €

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama: Beograd-Istanbul-Meksiko Siti, Kankun-Istanbul-Beograd, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (na turi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana, obilaske, razgledanja, obilasci i ulaznice prema programu, transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda, usluge lokalnog vodiča na destinaciji i troškovi organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: Avio takse 354,67  evra (FESE:6.41eur, FRSE:3.96eur, FRTI:16.3eur, HUAE:24.87eur, QXAP:30.25eur, UKTO:20.94eur, XDAP:27.2eur, YRVB:224,65eur) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), fakultativni izleti, troškovi viziranja (10 evra po osobi), medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, lokalne takse (ako postoje), napojnice za vozača i lokalnog vodiča (koje su u ovom delu sveta obavezne), osiguranje od otkaza aranžmana, kao i dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji. 
Meksiko Siti: Casa Blanca 4* ili sličan  https://en.hotel-casablanca.com.mx 
Hotel se nalazi u finasijskom i kulturnom cetru grada, u neposrednoj blizini čuvene avenije Reforma i na pešačkoj udaljenosti od Trga Sokalo (Zocalo) i Katedrale. Hotel ima bazen i fitnes centar, a u sobama je dostupan wifi i aparat za kafu/čaj.

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm
Hotel je istorijski spomenik Meksika i deo kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da peške stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…). sličan                                                
Gostima se  pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.

Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/
Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef.  

Tukstla Gutieres: Hotel La Ceiba 4*li sličan http://www.laceibahotel.com/en                                                 
Hotel kolonijalnog šarma, na pešačkoj udaljenosti od istorisjkog centra grada. Sobe su klimatizovane, na raspolaganju su i wifi i kablovska tv air conditioning, fen za kosu itd.

San Kristobal de las Kasas: Plaza Magnolias 4* ili sličan http://plazamagnolias.com/ 
Hotel u kolonijalnom stilu, ovo zdanje iz 16.veka se nalazi u centru, u istorijskom delu grada. Sobe su opremljene u kolonijalnom stilu, a gostima je na raspolaganju wifi i kablovska tv, fen, aparat za kafu itd.

Palenke: Tulija Hotel Palenque 4* ili sličan  https://www.tulijahotelpalenque.com/
Hotel se nalazi u blizii arhološkog nalazišta, gostima je na raspolaganju bazen, wifi, sobe su klimatizovane, imaju kablovsku tv, aparat ua kafu itd.

Kampeće: Hotel Gamma Campeche 4* ili sličan https://www.gammahoteles.com/es/web/gamma-campeche-malecon                              
Hotel se nalazi na šetalištu kraj mora, u neposrednoj blizini soping centra, poseduje spoljašnji bazen, sobe su klimatizovane, imaju wifi i led tv sa kablovskim programima, aparat za kafu, fen itd.

Merida: Hotel El Conquistador 4+* ili sličan  http://www.elconquistador.com.mx/en/index.html
Hotel (5*lokalne kategorizacije) ima bazen, fitnes centar, wifi, restoran sa internacionalnom i meksičkom regionalnom kuhinjom, bar, biznis centar, salu za sastanke, prodavnicu suvenira itd. savremeno opremljene sobe su klimatizovane, kablovsku tv, minibar, fen za kosu.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan http://www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemdju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...
DAN 1
BELGRADE
(27.12.2019.) BEOGRAD–ISTANBUL-MEKSIKO SITI Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Kontikija u 07.00. Poletanje za Istanbul u 09:00 (let TK 1082). Sletanje u 12:40 časova. Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 21:45 časova (let TK 181). Obroci u avionu.

DAN 2
MEKSIKO SITI
(28.12.2019.) MEKSIKO SITI Sletanje u 04:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Kraći odmor..Doručak. Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svetu, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), katedralu, razgledanje murala Dijega Rivere u Predsedničkoj palati, Nacionalnu palatu, građenu na mestu nekadašnje Moktesumine palate, Paseo de la Reforma, park Čapultepek, posetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.

DAN 3
MEKSIKO SITI
(29.12. 2019.) MEKSIKO SITI Doručak. Posle doručka celodnevni izlet. Poseta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mestu Latinske Amerike. Prema predanju, izgrađena je na mestu gde se Bogorodica 1531.g. pojavila tek preobraćenom u hrišćanstvo Indijancu Huanu Dijegu. Posle toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog sveta pre dolaska Španaca. Obilazak piramida Sunca i Meseca, "puta mrtvih" i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje.

DAN 4
MEKSIKO SITI
(30.12.2019.) MEKSIKO SITI - PUEBLA Doručak. Odlazak autobusom za Pueblu, grad koji se nalazi na 2.154 m n/v. Grad nije indijanskog porekla, osnovali su ga Španci, pa se odlikuje sjajnom kolonijalnom arhitekturom. UNESCO ga je uvrstio u svetsku kulturnu baštinu. To je mesto gde se izrađuje u svetu poznata glazirana keramika ֱasulehos" i "talavere" (azijskog, špansko-arapskog i meksičko-indijanskog dizajna). Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 5
VERACRUZ
(31.12.2019.) PUEBLA - VERAKRUS Doručak. Razgledanje grada obuhvata katedralu, kapelu Rozario, koja predstavlja osmo čudo u svetu umetnosti. Polazak za Verakrus. Po dolasku, razgledanje grada koji je glavna luka Meksičkog zaliva, grad muzike i zabave u kome je nastala čuvena pesma La Bamba. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6
VERACRUZ
(01.01.2020.) VERAKRUS – TUKSTLA GUTIERES Doručak. Razgledanje uključuje posetu glavnom trgu Sokalo i katedrale iz 18. veka. Nastavak putovanja ka mestu Tukstla Gutieres u severnoj državi Čapas, najsiromašnijoj ali najlepšoj u celom Meksiku. Razgledanje grada obuhvata posetu glavnom trgu Plasa Sivika, katedralu svetog Marka sagrađenu sredinom 16. veka, kule ograđenih sa 48 zvona Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 7
SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
(02.01.2020.) TUKSTLA GUTIERES - KRISTOBAL DE LAS KASAS Doručak. Odlazak na izlet i vožnju čamcem u kanjom Sumidero. Polazak za San Kristobal de las Kasas. Upoznavanja sa lokalnim običajima i tradicijom, odlazak u posetu veoma koloritnim indijanskim selima San Huan Čamula i Sinakantan, gde se očuvao stari način života i gde je lokalno stanovništvo indijanskog porekla očuvalo jezik svojih predaka sve do danas. Nastavak putovanja za San Kristobal de las Kasas. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 8
SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
(03.01.2020.). SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS - PALENKE Doručak. Kraća šetnja po gradiću San Kristobal de las Kasas. To je veoma lep kolonijalni gradić koji je zadržao svoj karakter i šarm. Nastavak putovanja za Palenke. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 9
CAMPECHE
(04.01.2020.) PALENKE - KAMPEČE Doručak. Poseta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najlepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.veku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Kasnije, nastavak putovanja za Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.veku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.veka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Noćenje.

DAN 10
CAMPECHE
(05.01.2019.) KAMPEČE – UŠMAL - MERIDA Doručak. Posle doručka odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposećenijih gradova Maja. Malo se zna o poreklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživeo između 7. i 10. veka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. Nastavak putovanja za Meridu. Po dolasku Kratko razgledanje grada sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.veka. U 19. veku u njemu se nalazila palata jukatanskih veleposednika. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 11
CANCUN
(06.01.2020.) MERIDA - ČIČEN ICA - KANKUN Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo posle španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Posle podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 13
CANCUN
(07-08.01.2020.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.

DAN 14
ISTANBUL
(09.01.2020.) KANKUN - ISTANBUL Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 10.10 (let TK 181). Obroci u avionu.

DAN 15
BELGRADE
(10.01.2020.) ISTANBUL– BEOGRAD Sletanje u Pariz u 06.15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 08:20 časova (let TK 1081). Sletanje u 08:05 časova.

-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

-Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

-gotovinski
-čekovima građana do 6 mesečnih rata.
-platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 80/2014. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.