Velika evropska tura

9 dana, 5 država - 9 dana / 6 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Republika Nemačka je moćna država smeštena u centralnom delu Evrope, između planinskog venca Alpa i Severnog i Baltičkog mora. Ako je neka zemlja srce Evrope i EU, onda je to Nemačka. Belgija, Holandija i Luksemburg, živopisne, bogate i uređene zemlje, imaju dugu i burnu zajedničku istoriju tokom koje su njihove narode, isti gospodari kao i isti važni događaji, zbližili i povezali a zatim u 19. veku, razdvojili u tri države. Sve tri, u velikoj privrednoj ekspanziji u prvoj polovini 20. veka, međusobno svestrano sarađujući, stvorile su Beneluks (1948.). Danas su sve tri u samom vrhu liste evropskih zemalja sa najvišim standardom i kvalitetom života. Lepi gradovi, koji će se obići tokom ovog putovanja, spomenici i umetnička dela koja će biti viđena, dokaz su vrednih ostvarenja mnogih preduzimljivih vladara, rođenih na ovom tlu. Francuska je jedna od najposećenijih zemalja na svetu, a druga po veličini zemlja u Evropi.
TERMINHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA
JEDNOKREVETNU SOBU

29.05.-06.06.2020HOTEL 3*385 evra 345 evra140 evra
28.08.-05.09.2020HOTEL 3*385 evra 345 evra140 evra
10.10.-18.10.2020HOTEL 3*385 evra 345 evra140 evra
20.11.-28.11.2020HOTEL 3*385 evra 345 evra140 evra
First minute cena važi za rezervcije do 15.02.2020!

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● Šest noćenja sa doručkom
● Razgledanja gradova prema programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
● Gradska taksa u Antverpenu, plaćanje na recepciji hotela (2,39 evra po osobi po noći)
●  Gradska taksa u Strazburu, plaćanje na recepciji hotela (2,45 evra po osobi po noći)
●  Fakultativni izleti
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

UMANJENJA
● Umanjenje za tredu odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
● Doplata za dodatno sedište: 80 evra
● Celodnevni izlet autobusom “Brisel“ Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Brisela po programu i usluge vodiča.
● Celodnevni izlet autobusom “Briž i Gent“ Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Briža i Genta po programu i usluge vodiča.
● Celodnevni Izlet autobusom “Amsterdam” Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Amsterdama po programu i usluge vodiča.
● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Belgiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinaciji, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.
● Hotel Leonardo***, https://www.leonardo-hotels.com/nuremberg-hotels Nirnberg,
Ovaj moderni hotel smešten je u centru Nirnberga,autobuska i metro stanica Plerer (Plärrer) nalazi se na 500 metara od hotela. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne standardno opremljene I poseduju: kupatilo, fen, telefon, TV i Wi-Fi internetom. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja – izbor više jela.

● Hotel Century***, Antverpen, www.hotel-century-antwerpen.be
Hotel Century je smešten u obnovljenom starom zdanju, preko puta Glavne železničke stanice u Antverpenu. Nalazi se na oko 200m od tramvajske stanice Sentral, od koje se za 5 minuta može direktno dodi do starog gradskog jezgra. Do trgovačkih oblasti Kejserlej i Mejr može se stidi za manje od 5 minuta hoda. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, i Wi-Fi internet. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja – izbor više jela.

● Hotel EUROPA***, Kel www.ates–hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. U blizini hotela se nalaze pešačka zona I brojne prodavnice. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, sadrže kupatilo, telefon, TV I Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

● Hotel Roi Soleil Prestige Strasbourg 4* https://hotel-roisoleil-strasbourg-prestige.com/ 
Hotel je udaljen oko 3km od centra mesta Strazbur. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, sadrže kupatilo, klima uređaj, TV, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
●Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije. 

Dan 1 Beograd
1. dan (petak, 10.april 2020.) BEOGRAD Sastanak putnika u Beogradu u 16:30h. Polazak autobusa u 17:00h. Polazak iz Novog Sada u 18:15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Austriju i Nemačku do Regenzburga.

Dan 2 Nurnberg
2. dan (subota, 11.april 2020.) REGENZBURG – NIRNBERG Dolazak u jutarnjim satima u Regenzburg, grad na Dunavu, jedan od najlepših srednjovekovnih gradova Nemačke. Obilazak centra grada peške koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, gde se mogu videti kameni most (najstariji kameni most na Dunavu iz 12. veka) i katedrala sv. Petra, Zlatna kula, apoteka Adler (1610). Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg, carski grad u oblasti Frankonija, gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva. U Nirnbergu se nalazi i Palata pravde u kojoj se odvijalo suđenje nacističkim vođama. Obilazak centra grada peške: Nemački nacionalni muzej, crkva Svetog Lorenca, Fontana vrlina, kuća Albrehta Direra najvećeg nemačkog renesansnog slikara, gradski bedemi… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3 Antwerpen
3. dan (nedelja, 12.april 2020.) NIRNBERG – ANTVERPEN Doručak. Polazak za Antverpen. Vožnja kroz Nemačku sa usputnim zadržavanjima u Frankfurtu na Majni i Kelnu (pauza za kafu i kraću šetnju centrom grada). Dolazak u Antverpen u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4 Antwerpen
4. dan (ponedeljak, 13.april 2020.) ANTVERPEN – BRISEL – ANTVERPEN Doručak. Fakultativni odlazak za Brisel. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice Evropske unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom kućom i sedištima zanatskih udruženja – deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, Muzejska četvrt, Palata pravde – najveća javna zgrada podignuta u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, mala bronzana skulptura “Maneken Pis” , jedan od simbola grada, kvart evropskih institucija… Odlazak do rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je priređena Svetska izložba (1958). Slobodno popodne. Povratak u Antverpen. Noćenje.

Dan 5 Antwerpen
5. dan (utorak, 14.april 2020.) ANTVERPEN – BRIŽ – GENT – ANTVERPEN Doručak. Fakultativni izlet Briž i Gent. Odlazak u Briž, po mnogima najlepši flamanski grad, koji je u 14. veku bio jedan od vodećih umetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuća sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, severna Venecija“. Po dolasku, obilazak centra grada peške, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: gradska kuća (14. vek), najstarija u Belgiji, Palata pravde, „jezero ljubavi“, beginaž, Bonifacijev most... Slobodno vreme. Odlazak u Gent, prestonicu Flandrijskog vojvodstva (11–13. vek), grad koji bio je jedan od prvih industrijskih tekstilnih centara. Ovaj grad jedinstvenim čine mnoge znamenitosti. Obilazak gradskog jezgra peške: katedrala sv. Bava poznata po remek delu “Mistično jagnje“ slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, toranj Belfort, kvartovi sa prelepim građevinama oko gradske većnice i crkve sv. Nikole, Graslaj, zamak Gravensten… Slobodno vreme. Povratak u Antverpen. Noćenje.

Dan 6 Antwerpen
6. dan (sreda, 15.april 2020.) ANTVERPEN – AMSTERDAM – ANTVERPEN Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet autobusom Amsterdam. Panoramsko razgledanje grada autobusom, Muzejska četvrt, Olimpijska četvrt, Južna osa (Zuidas) sa modernom arhitekturom, kongresni centar, Trg Vaterlo, Sinagoga, Pomorski muzej, severna ostrva sa modernom arhitekturom,…Slobodno vreme za razgledanje grada. Polazak za Antverpen u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

Dan 7 Strazbur
7. dan (četvrtak, 16.april 2020.)ANTVERPEN – LUKSEMBURG – STRAZBUR – KEL Doručak. Polazak za Luksemburg, glavni grad Velikog vojvodstva. Vožnja kroz šumovitu planinsku oblast Ardena. Po dolasku, panoramsko razgledanje istorijskog centra grada koji je deo svetske kulture baštine, Palata velikog vojvode, katedrala Notr Dam, luksemburška tvrđava, novi kvart sa evropskim institucijama… Nastavak putovanja do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada, šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Ruan, kuća Kamercel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 8 Salzburg
8. dan (petak, 17.april 2020.) KEL – SALCBURG Doručak. Slobodno vreme do polaska u Salcburg. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim”. U različitim formama Salcburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756-1791), jednog od najmlađih genija i najvećih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak peške is-torijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, ulica Getrajdegase. Zadržavanje u Salcburgu oko dva do tri sata. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.

Dan 9 Beograd
9. dan (subota, 18. april 2020.) BEOGRAD Dolazak u Beograd oko podneva.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu NBS, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 17/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.