Uganda

12 dana, Afrika - 12 dana / 10 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Jedna od najekskluzivnijih afričkih zemalja, po mišljenju mnogih svetskih putnika je Uganda. Zato nije čudno što je još Vinston Čerčil nazvao “biserom Afrike”, kao i Švajcarskom Afrike, nalazeći sličnost u prirodnim lepotama. Iako je Uganda jedna od siromašnijih afričkih zemalja, putovanje u ovu zemlju smatra se visokom ekskluzivom, pre svega zbog svog jedinstvenog sadržaja. Poseduje neiscrpno bogatstvo u prirodnim lepotama, biljnom i životinjskom svetu, a pre svega čuvenim, a isto tako i ugroženim planinskim gorilama, koje nastanjuju Bvindi kišnu šumu na tromeđi Ugande, Ruande i Konga. S obzirom da vlada ove zemlje ne želi da razvije masovni turizam i na taj način ugrozi ono najdragocenije, cene ovog putovanja jesu visoke pa je samim tim limitiran i broj turista. U svakom slučaju, putovanje u ovu zemlju je jedinstveno i nezaboravno! Budite i Vi jedan od srećnika!
Datum polaska - Subota, 09 novembar, 2019
Datum povratka - Sreda, 20 novembar, 2019

Cena - 3690 €

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, i vožnja safari kombijima, smeštaj u dvokrevetnim sobama u lodževima ili kampovima  lokalne kategorizacije sa 3* (ili slični iste kategorizacije) u Fort Portalu – Mountains of the Moon hotel 3*, u Kvin Elizabet Nac. Parku – Park View Safari Lodge 3*, u Bwindi Nac. Parku – Engagi Lodge 3*, u Kampali – Cassia Lodge 3*, obilasci i ishrana prema programu, dozvole za gorile i šimpanze u iznosu od 670 EUR po osobi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

Trokrevetne sobe (Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse u iznosu od 359,79 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: EUR  252.00-YQ i refundabilnih taksi: EUR 4.48-LG,EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS, EUR 14.08-YR, EUR 2.25-PZ, EUR 41.53-UL, EUR 8.80-UG, EUR 0.22-RS,EUR 16.92-G4, EUR 1.81-PZ - (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), fakultativni izleti (ukoliko postoje), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, napojnice za lokalne vodiče i vozače  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni, troškovi vize 50 evra, usluga viziranja 10 evra, međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.
Fort Portal – Mountains of the Moon hotel 3* - 
http://www.mountainsofthemoonhotel.com ili sličan
Hotel ima fitnes centar,baštu,i restoran. Sobe imaju deo za sedenje, plazma TV sa satelitskim programom, i privatno kupatilo. Hotel nudi engleski ili kontinentalni doručak. Takođe postoji sauna i hamam.

Kvin Elizabet Nac. Park –Parkview safari lodge 3*– https://parkviewsafarilodge.com ili sličan
Nalazi se u Busongi, ima restoran, 24 časovnu recepciju, bar, baštu i teresu. Neke od soba imaju deo za sedenje i/ili balkon. Služe kontinentalni ili bife doručak. 

Bwindi Nac. Park – Engagi lodge 3* – https://www.engagilodge.com ili sličan 
Nalazi se 800 m od glavnog ulaza u park, u Buhomi. Sobe su moderno opremljene sa delom za sedenje u svakoj. Služe engleski doručak.  

Kampala – Cassia Lodge 3* – http://cassialodge.com ili sličan
Nalazi se na vrhu brda sa panoramskim pogledom na jezero Viktorija. Lodž ima spoljašnji bazen i nudi besplatni WiFi. Svaka soba je klimatizovana i opremljena mrežom za komarce, delom za sedenje i radnim stolom. Svaka soba ima kupatilo. U restoranu se služe ugandijska ili evropska jela. Hotel ima 24-časovnu recepciju, biblioteku i biznis centar. Postoji i šatl usluga za odlazak do same Kampale.
DAN 1
BELGRADE
(09.11.2019.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu 11:40 časova (letQR 232). Dolazak u 18:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje (u organizaciji Qatar Airways-a.)

DAN 2
DOHA
(10.11.2019.) DOHA – ENTEBE – FORT PORTAL Rani doručak. Transfer na aerodrom. Polazak za Entebe u 08:05 (let QR 1387). Dolazak u 14:10 časova. Polazak kombi vozilima ka Fort Portalu (oko 330 km, 5-6 sati vožnje), zapadno od Kampale. Fort Portal je vrlo prijatan i miran gradić, pun zelenila. Nalazi se u senci čuvenih Mesečevih planina. Predstavlja polaznu tačku za istarživanja čuvenog Kibala šuma Nacionalnog Parka. Dolazak uveče. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 3
FORT PORTAL
(11.11.2019.) PORT FORTAL Doručak. Polazak u traganje (sa lokalnim stručnim vodičima) za šimpanzama i drugim vrstama primata, glavnih stanovnika Kibala šume. Šetnja kroz Bigodi močvarno svetilište životinja. Ručak i večera. Noćenje.

DAN 4
QUEEN ELIZABET NATIONAL PARK
(12.11.2019.) PORT FORTAL – KVIN ELIZABET NACIONALNI PARK Doručak. Današnje putovanje (oko 3 sata) kroz jugozapadnu Ugandu vodi paralelno sa Rvenzori planinskim lancem, koji je najviši u Africi. U toku vožnje moguće je videti neke od divljih životinje. Kratko zaustavljanje kod ekvatora za fotografisanje. Dolazak u Kvin Elizabet nacionalni park, drugi po veličini u Ugandi. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 5
QUEEN ELIZABET NATIONAL PARK
(13.11.2019.) KVIN ELIZABET NACIONALNI PARK Doručak. Odlazak na safari. Ovaj Nacionalni Park predstavlja vrlo raznovrstan eko sistem, koji se sastoji od travnatih ravnica, džungle, reka, močvara i vulkanskih kratera. U njima živi neverovatan broj divljih životinja. Park je naročito bogat lavovima, leopardima, džinovskim šumskim svinjama, slonovima, topiem, i drugim životinjama. Safari započinje traganjem za lavovima a zatim i drugim životinjama. Posle podne vožnja brodom po Kazinga kanalu do jezera Edvard. Tu živi, po nekima, najveća populacija nilskih konja. Brojne druge životinje dolaze do obala jezera da piju vodu. Sam brodić pruža odličnu mogućnost za fotografisanje, posmatranje ptica i životinja. Bogatstvo u pticama je neverovatno. Ima preko 550 stalno nastanjenih vrsta. Večera. Noćenje.

DAN 6
BVINDI NATIONAL PARK
(14.11.2019.) KVIN ELIZABET NACIONALNI PARK – BVINDI NACIONALNI PARK Doručak. Kraća šetnja po parku. Polazak za Bvindi Nac. park (185 km. oko 3 sata vožnje). Današnji dan omogućava vožnju kroz "Švajcarsku Afrike", oblasti poznate Kigezi visoravni sa terasastim brdašcima i krivudavim putevima. Večera. Noćenje.

DAN 7
BVINDI NATIONAL PARK
(15.11.2019.) BVINDI NACIONALNI PARK Doručak. Rano jutarnji ulazak u mistično utočište gorila. To je verovatno najveći doživljaj na celoj turi. Džungla je spektakularna. Nudi fantastične pejzaže obogaćene vrlo gustim rastinjem ispresecanim brojnim stazama kojima može da se kreće. Bvindi nacionalni Park je najpoznatiji po fascinatnim planinskim gorilama, vrsti koja je u današnje vreme dosta ugrožena. Predstavlja jedno od poslednjih utočišta ove vrste gorila. Danas ih ima svega 650 u svetu. Posmatranje gorila je neverovatna, retka i uzbudljiva avantura. Kažu da su gorile stidljive i mirne životinje. Dužina traganja za gorilama zavisi od njihovog kretanja. Večera. Noćenje.

DAN 8
BVINDI NATIONAL PARK
(16.11.2019.) BVINDI NACIONALNI PARK – KAMPALA Doručak. Celodnevna vožnja kroz zanimljive predela do Kampale (530 km, vožnja traje 8-9 sati). Ručak i večera. Noćenje.

DAN 9
KAMPALA
(17.11.2019.) KAMPALA Doručak. Razgledanje Kampale, prestonice Ugande. Danas je to jedan lep grad sa puno zelenila, a njegovi stanovnici su poznati kao vrlo prijatni ljudi, kao uostalom i svi Ugandijci. Obilaze se Kraljevska palata, Gadafi džamija, Bahai hram, muzej Ugande, Rubaga Katedrala i ako vreme dozvoli umetničko-zanatski centar. Ručak i večera. Noćenje.

DAN 10
KAMPALA
(18.11.2019.) KAMPALA – ĐINĐA – KAMPALA Doručak. Polazak ka istoku do Đinđe, na jezeru Viktorija, u čijoj se blizini nalazi izvor moćnog Nila. Usput se prolazi pored brojnih plantaža kafe, čaja i šećerne trske. Izvor Nila je veoma poznat po splavarenju. Povratak u Kampalu. Ručak i večera. Noćenje.

DAN 11
DOHA
(19.11.2019.) KAMPALA – ENTEBE – DOHA Doručak. Polazak za Entebe, na jezeru Viktorija. Za vreme Britanskog protektorata bio je glavni grad Ugande. Danas je to lep grad pun zelenila, u kome je život mnogo mirniji nego u uzavreloj Kampali. Po dolasku, odlazak brodićem do ostrva Ngamba gde se nalazi veliki centar za zaštitu napuštenih i bolesnih šimpanza, dovedenih na ostrvo iz cele zemlje. Povratak u Entebe. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu 15:20 časova (letQR 1387).

DAN 12
BELGRADE
(20.11.2019.) DOHA – BEOGRAD Dolazak u Dohu u 00:10. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 06:50 časova (letQR 231). Dolazak u 10:40 časova.
-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

-Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

-gotovinski
-čekovima građana do 6 mesečnih rata.
-platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 80/2014. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.