Toskana

6 dana, Italija - 6 dana / 3 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Toskana, regija centralne Italije sa Firencom kao najpoznatijim simbolom, čuvena je po svojim živopisnim pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesansne kulture i umetnosti širom Evrope. Rodno je mesto italijanske renesanse. Toskana je bila stecište i inspiracija najznačajnijih umetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija… Osim po kulturno – istorijskom nasleđu, Toskana je poznata i po kulinarstvu i vinogorju u kome uspevaju poznate sorte vina kao što je Chianti.
TERMIN PUTOVANJAHOTELUSLUGACENA ARANŽMANA
PO OSOBI U EVRIMA
SPECIJALNA PONUDA
*ograničen broj mesta

23.06. - 28.06.2020.
LETO
Hotel 33ND149€139€
*Za termin 1.maj – fakultativni izlet Siena i San Gimignano predvidjen je za 01.05.2020., a fakultativni izlet u Firencu predvidjen je za 02.05.2020.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU U HOTELU SA 3* - 40€ (NA UPIT).

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz turističkim mini-busom ili autobusom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji prema programu
Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Montekatiniju, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
Razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Obavezna boravisna taksa u Montekatiniju – oko 1.5€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)
Međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za lokalitete navedene u programu
Doplata za polazak iz Novog Sada (do Rumske raskrsnice) – 10€ (potrebno je minimum 4 putnika za realizaciju transfera, konačna potvrda o realizaciji transfera se dobija dva dana pred put).
Firenca i tržni centar – 25€ (preporuka putnicima koji zele da obilaze muzeje je da karte rezervisu putem interneta,radi ustede vremena i izbegavanja mogucih guzvi na salterima. Linkovi za rezervaciju karata ->http://www.florence-museum.com/ ; http://www.firenzemusei.it/

San Ɖiminjano i Siena – 30€.
1.dan BEOGRAD…
Polazak autobusa iz Beograda u 18.00h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2.dan ...PIZA - MONTEKATINI TERME
Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima. Po dolasku obilazak Piazze dei Miracoli: Katedrala, Krstionica, Campo Santo, Krivi toranj – zvonik Katedrale… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Montekatini. Dolazak u Montekatini, jednu od najlepših banja Italije. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3.dan MONTEKATINI - FIRENCA - TRŽNI CENTAR - MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni polazak u Firenzu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenza, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav „zapadni svet“ Firenca ima ogroman istorijski, kulturni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse u njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici XV i XVI veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelanđelo… Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Ɖotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i odlazak u jedan od tržnih centara. Slobodno vreme za šoping, povratak u Montekatini. Noćenje.
4.dan MONTEKATINI - SIENA - SAN ĐIMINJANO - MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni polazak za Sienu i San Ɖiminjano. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: crkva San Domenico, Piazza Salimbeni, Katedrala iz XII veka, šetnja kroz čuvene sienske kontrade… U srcu Siene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu – festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja odlazak na degustaciju toskanskih vina. Nastavak puta za San Ɖiminjano. Po dolasku razgledanje malog srednjovekovnog grada, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz XIII i XIV veka. Slobodno vreme do povratka za Montekatini. Noćenje.
5.dan MONTEKATINI - BOLONJA...
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak ka regiji Emilia Romagna. Po dolasku u Bolonju, obilazak grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv. Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv. Stefana… Slobodno vreme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju sa kraćim pauzama radi odmora.
6.dan ...BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.
• Hotel Vila Rita 3*, www.hotelvillarita.com
Hotel je par minuta šetnje udaljen od banjskog parka sa lekovitim izvorima. Hotel ima 4 smeštajne jedinice – Resort, Flowers, Sede i Depandance, jedna pokraj druge. Broj smeštajnih jedinica je 84. Sve sobe imaju TV, telefon i kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

• Hotel Delizia 3*, www.hoteldeliziagenovese.it
Hotel Delizia je smešten u neposrednoj blizini glavnog trga Montekatiniji i banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 24. Sve sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

• Hotel Concordia 3*, www.albergohotelconcordia.com
Hotel Concordia se nalazi pokraj banjskog parka sa lekovitim izvorima u mirnom delu Montekatinija. Sve sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

• Hotel Vintage 3*, www.vintage-hotel.it
Hotel Vintage se nalazi u neposrednoj blizini glavne železničke stanice u Montekatiniju. Broj smeštajnih jedinica je 27. Sve sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).
- Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA na 3 mesečne rate.

– Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

BLV

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 230/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.