Tajland - Krabi

10 dana, Tajland - 10 dana / 7 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Vodimo vas na magični Tajland – zemlju osmeha, hramova, ludog noćnog života, budizma, nestvarnih ostrva, plaža, mora... Najpoznatije turistička regija Tajlanda, Krabi, savršene peščane plaže u uvalama, zalivi, bogata tropska vegetacija… Azurna boja i koralni sprudovi Andamanskog mora! Kad neko spomene Tajland svi pomisle na pune ulice ljudi, koktele, bogat noćni život, masaže, sunčanje i kupanje na fantastičnim plažama… A to je upravo Krabi! Provincija Krabi je najpoznatija i najtraženija turistička destinacija na Tajlandu. Nalazi se zapadnoj obali Tajlanda na Andamanskom moru koje je deo Indijskog okeana. Bićemo smešteni na Ao Nang plaži, jednoj od najlepših u ovom delu Tajlanda. Pogled sa ove prelepe duge plaže, pruža se ka pregršt ostrva - krečnjačkih formacija obraslih bujnom vegetacijom koja plutaju po tirkiznoj površini mora. Sva ova ostrva pripadaju upravo provinciji Krabi i imaćemo prilike da neka od njih posetimo i uživamo u apsolutno nestvarnim prizorima... Ostrva Ko Pi Pi (Koh Phi Phi), idilična ostrvska utočišta sa bezbroj rajskih plaža, predstavljaju jednu od najatraktivnijih skupina ostrva na svetu. Ovo je zajedničko ime za mali arhipelag u tajlandskoj provinciji Krabi, udaljen svega sat vremena vožnje brodom od Puketa. Arhipelag čini šest ostrva, od kojih je samo ostrvo Pi Pi Don (Phi Phi Don) naseljeno. Sva ostrva su zaštićena statusom nacionalnog parka i dok se na ostrvu Pi Pi Don može boraviti, sva ostala turisti mogu posetiti. Egzotičan morski svet u vodama koje okružuju ostrva je impresivan, tako da je ronjenje jedna od najinteresantnijih aktivnosti. Nakon holivudskog hita „Plaža“ sa Leonardom Dikaprijom, priči o osamljenoj ostrvskoj plaži, zvezda arhipelaga postaje ostrvo Pi Pi Le (Phi Phi Leh). Zaliv Maja (Maya Bay), sa kristalnom vodom plavkasto-zelene boje i belom, peščanom plažom, okruženom visokim krečnjačkim stenama je bio pravi izbor za film kao oličenje očaravajuće lepote ovih ostrva. Vodimo vas u obilazak hrama Wat Tham Sua (Tigrova pećina) koji predstavlja jedno od najvećih prirodnih čuda Tajlanda. Hram je ušuškan u prirodnim pećinama unutar džungle, a u njemu aktivno borave monasi. Unutar hrama se nalaze brojne statue Bude, kao i druge svetkovine, ali najveću atrakciju svakako predstavlja otisak Bude. Da bi se došlo do ovog istorijskog mesta potrebno je napraviti 1 272 koraka konstantnog penjanja. Na vrhu se pruža neverovatan pogled na ceo Krabi, Andamansko more, plaže i ostrva.
Polazak:   05.11.2018, 21.11.2018, 09.12.2018, 30.01.2019, 23.03.2019.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin ►05.11.2018.21.11.2018.
Tip smeštaja →Jungle AvanturistaJungle PoglavicaJungle AvanturistaJungle Poglavica
Last Minute cena:670€890€//
Promo cena:750€990€750€990€
Regularna cena:890€1,090€890€1,090€

Termin ►09.12.2018.30.01.2019.
Tip smeštaja →Jungle AvanturistaJungle PoglavicaJungle AvanturistaJungle Poglavica
Promo cena:750€990€790€1,050€
Regularna cena:890€1,090€890€1,150€

Termin ►23.03.2019.
Tip smeštaja →Jungle AvanturistaJungle Poglavica
Promo cena:790€1,050€
Regularna cena:890€1,150€

*POSLEDNJA DVA MESTA! Last Minute cena za polazak 05.11.2018. važi za prijave od 08.10.2018. do popune mesta.
*Promo cena važi za prijave do 3 meseca pred put. Nakon toga važi regularna cena.

Jungle Avanturista – smeštaj u guesthouse-ima i budget hotelima u dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, jednostavnom smeštaju tokom celog putovanja. Usluga je na bazi noćenja.

Jungle Poglavica – smeštaj u hotelu sa 4* u dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom tokom celog putovanja. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.


Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Cena aranžmana obuhvata:

    Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Puket – Beograd
    Za Jungle Avanturiste: smeštaj na bazi 7 noćenja u guesthouse-u  u dvokrevetnim sobama na Krabiju
    Za Jungle Poglavice: smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* po lokalnoj kategorizaciji u dvokrevetnim sobama na Krabiju
    Transfer na relaciji aerodrom-smeštaj-aerodrom
    Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:

    Vizu za Tajland sa jednim ulaskom (3600 dinara) i uslugu viziranja (600 dinara)
    Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
    Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-istorijske spomenike
    Individualne troškove za vreme putovanja1. PI PI OSTRVA (Koh Phi Phi)

Polazak u jutarnjim časovima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Stižemo na arhipelag ostrva Pi Pi, na kojima je sniman film ,,Plaža''. Obilazimo Maya zaliv (Maya bay), dragulj i simbol ovih ostrva i svraćamo da vidimo Pilej lagunu (Pileh lagoon), tj.mesto odakle je Leonardo Dikaprio skočio u more u samom filmu. Dolazimo na Ostrvo bambusa (Bamboo island) i uživamo u kupanju i tirkiznom moru. Prolazimo pored Vikingške pećine (Viking cave) i slušamo priče o drevnim gusarima, stižemo  na Monkey beach, gde postoji mogućnost da hranimo majmune. Slobodno vreme za snorkling u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja. Pauza za ručak na Pi Pi Don-u (Phi Phi Don) i povratak u smeštaj u popodnevnim časovima. 

CENA PO OSOBI – 50 EUR

Cena izleta obuhvata:

    Povratni transfer do luke
    Vožnja brodom
    Ručak bez konzumacije pića
    Oprema za snorkling
    Ulaznica u nacionalni park Maya bay

2. ČETIRTI OSTRVA

U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Obilazimo ostrva koja se nalaze u neposrednoj blizini Krabija i omiljena su među posetiocima ove regije.  

Polazak u jutarnjim časovima i dolazak na Koh Gai, ostrvo poznatije kao Pileće ostrvo (Chicken island) zbog svog interesantnog oblika. Uživamo u magičnom prelivanju zelene i plave boje mora. Potom krećemo ka ostrvima Poda i Tub, gde ćemo imati kupanje i snorkling. Ostrvo Ko Poda je peščanim sprudom spojeno sa ostrvcetom Ko Mor i ta staza se na tajlandskom naziva ,,Thaleh waek”, tj. ,,Odvojeno more’’. Pauza za piknik ručak na jednom od ova dva ostrva. Nakon ručka odlazimo na kupanje do Pećine falusa (Phranang cave). Sakrivena među oštrim visokim stenama i ušuškana na kraju plaže Railay, nalazi se Princezina pećina, tj. Pećina falusa, u kojoj su se još od davnina ribari poklanjali boginji Šiva, dok danas tu dolaze devojke kako bi poželele sreću u ljubavi. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima.

CENA PO OSOBI – 30 EUR

Cena izleta obuhvata:

    Povratni transfer do luke
    Vožnja brodom
    Piknik ručak
    Oprema za snorkling
    Ulaznica u nacionalni park

3. TEMPLE CAVE, EMERALD POOL I HOT SPRINGS

Transfer do Temple cave-a (Wat Tham Suea) i avanturističko penjanje uz 1237 stepenika do vrha planine Kao Panom (Khao Phanom). Legenda kaže da je ovde nekada živeo veliki tigar, čije je otiske šapa pronašao i monah Ajahn Jumnean, osnivač ovog hrama i predstavnik vipasana meditacije. Ovo mistično sveto mesto okružuje gusta vegetacija, džungla i mnoštvo majmuna koji nam presreću put. Na samom vrhu se nalazi 99 metara visoka statua Bude i otisak stopala Bude. Slušamo priče o budizmu i kulturnom nasleđu Tajlanda. Pred nama se pruža pogled na celu provinciju Krabi. Nakon obilaska Temple cave-a vožnja do  Smaragdnog bazena (Emerald pool).  Rezervat prirode Khao Phra Bang u svojoj dubokoj šumi krije najlepše slatkovodno jezero na čitavom Krabiju. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Za kraj ovog aktivnog dana ostavljamo prirodni spa – Vrele izvore (Hot springs). Priroda je kao iz bajke izvajala kaskade sa vulkanskom podlogom iz kojih bez prestanka izvire topla termalna voda (35-50°) koja je obogaćena solima i mineralima. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima.

CENA PO OSOBI – 40 EUR

Cena izleta obuhvata:

    organizovan prevoz po predviđenom itinereru
    ulaznice na sva tri lokaliteta
    ručak bez konzumacije pića

*Za ovaj izlet je potrebno poneti: kupaći kostim, šešir/kapu, vodu, kremu za sunčanje, patike za penjanje i garderobu prikladnu za ulazak i obilazak budističkog hrama.

4. DRUŽENJE SA SLONOVIMA

Transfer u jutarnjim časovima do mesta u džungli gde se nalaze slonovi. Provodimo dan igrajući se sa slonovima. Hranićemo ih bananama i šećernom trskom, uživaćemo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Indokineski slon je jedna od 3 vrste slonova koje postoje danas u svetu. Vrlo je uobičajeno da ih sretnemo na Tajlandu, a za slonove važi da su jedna od najinteligentnijih vrsta životinja, da imaju veoma dobro pamćenje i da mogu pokazivati različite emocije (sreća, tuga, radost, igra...).

CENA PO OSOBI – 20 EUR

Cena izleta obuhvata:

    organizovan prevoz po predviđenom itinereru
    jahanje slonova

5. RETRO VEČERNJI MARKET U GRADU KRABI (Retro night market u Krabi town-u)

Čar svih tajlandskih gradova jesu njihove večernje pijace (night market). Krabi town je poznat po svom retro night marketu na kojem se možemo susresti sa tradicionalnom tajlandskom nošnjom, prikazima ruralnih tajlandskih zanimanja, načinom stare pripreme pirinča, maketom long tail broda iz prošlosti, a često možemo videti i devojčice koje plešu tajlandski tradicionalni ples ,,Nora’’. Sem retro dela, u gradu se nalaze i pijace voća, tajlandske ulične hrane, cveća, suvenira, nakita (biseri). Za kraj ostavljamo šetnju do obale i statue ,,Krabi town signature’’.

Polazak na izlet je u popodnevnim časovima, a povratak u smeštaj je u kasnim večernjim časovima.

CENA PO OSOBI – 10 EUR

Cena izleta obuhvata:

    organizovan prevoz po predviđenom itinereru

NAPOMENE:

    Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promenama.
    Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
    Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
    Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i agencija nije u mogućnosti da utiče na stvari van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
    Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
    Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
    Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
    Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinererom i uslovima fakultativnog izleta.

Gesthaus (Guest house)  je smeštajni objekat tipičan za Jugoistočnu Aziju. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Hotel 4* je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana i ima sopstveni TWC. Hotel poseduje bazen. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Ime hotela biće potvrđen po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put.

Krabi je provincija koja se nalazi na jugoszapadnoj obali Tajlanda, na Andamanskom moru. Prelepe peščane plaže sa belim peskom i kristalna tirkizna boja vode, pruža vam osećaj kao da se nalazite u raju. Svetski lanci hotela preovlađuju ovom regijom i svake godine sve više turista iz celog sveta željnih egzotike dolaze baš ovde.
Dan 1: Sastanak na aerodromu ''Nikola Tesla'' dva sata pre leta. Let za Dohu. Konekcija na let za Puket.

Dan 2: Let iz Dohe za Puket. Dolazak na aerodrom Puket. Transfer do smeštaja na plaži Ao Nang. Ao Nang je najpoznatija plaža u provinciji Krabi. Kupanje, masaže, prelepe plaže, beli pesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih plaža i ostrva, učiniće da se osećate kao u raju. Vreme rezervisano isključivo za uživanje! Noćenje.

Dan 3: Fakultativni izlet na ostrvo Pi Pi (Koh Phi Phi), na kome je sniman film ''Plaža''. Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya zaliva (Maya Bay), snorklingom u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja, upijamo lepotu prirode oko nas…Povratak na Krabi u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4: Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog celodnevnog izlet na 4 ostrva. Na ovom izletu posećujemo Rilay beach, Chicken Island, Poda Island i Tub island. U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Uživamo u piknik ručku koji će nam biti poslužen na jednoj od plaža. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 5: Dan rezervisan za fakultativni izlet gde obilazimo Tager Cave Temple (Wat Tham Suea), Hot springs i Emrald pool. Kod Tiger Cave Tample slušamo priče o budizmu i kulturnom nasleđu Tajlanda. Uživamo u najlepšem pogledu na provinciju Krabi. Zatim svraćamo da se osvežimo i okupamo u nekom od dva prirodna bazena među stenama. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 6: Slobodan dan ili mogućnost odlaska na fakultativi izlet gde ćemo se družiti sa slonovima. Vrlo je uobičajeno da ih sretnemo na Tajlandu, a za slonove važi da su jedna od najinteligentnijih vrsta životinja, da imaju veoma dobro pamćenje i da mogu pokazivati različite emocije. Hranićemo ih bananama i šećernom trskom, uživaćemo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 7–8: Slobodni dani koje možemo provesti na Railay plaži ili nekoj drugoj koju nismo imali prilike da vidimo. Za one koji su radije za dodatne aktivnosti, mogućnost organizovanja nekih od fakultativnih izleta.2 noćenja.

Dan 9: Napuštamo smeštaj. Kupujemo suvenire i spremamo se za odlazak iz zemlje osmeha. Transfer do aerodroma Puket i let za Dohu. Dolazak u Dohu. Konekcija na let za Beograd.

Dan 10: Let iz Dohe za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.
Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivrednosti po prodajenom kursu poslovne banke na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 100€. Ostatak sume plaća se u agenciji najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Napomene u vezi sa vizama:

  • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
  • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
  • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
  • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
  • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
  • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 266/2010 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.