Sveta zemlja

7 dana, Izrael - 7 dana / 5 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
polazak 09.11.2019, povratak 14.11.2019.

cena aranžmana389€
Avio karta , dinarski deo aranžmana sa transferom od 14.900 dinara (zavisno od momenta rezervacije)
Aranžman je plativ na 5 mesečnih rata, od avgusta do decembra 2019.godine

Aranžman obuhvata:
* Avioprevoz  (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )
* prtljag uključen u cenu, po regulativama aviokompanije, 
* smeštaj u hotelima sa 3/4**** u Vitlejemu (3), Jerihonu (2),
* ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto, u predviđenim smeštajnim objektima;
* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu,  

Aranžman ne obuhvata: 
* doplatu za ulaznice, transfere, napojnica za hotele i vozače, angažovanje autobusa u ukupnom iznosu= 127$
* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
* doplate za veći prtljag (po cenovniku izabrane aviokompanije),
* transfer do aerodroma i povratno, zavisno od mesta polaska,
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
* troškove pribavljanja Gramate- jerusalimske patrijaršije (potvrda o pokloničkom putovanju u Svetu zemlju) 5€ ili 7$
* fakultativni ručak i vožnja brodom na Galilejskom jezeru - cena oko 25$

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.
Doplata za prtljag, bagažni do 20kg staje oko 120€. 
Hotel Manoli Plaza 3***+,( http://manolyplaza.com). Ovaj potpuno nov, moderan hotel nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom. Doručak i večera švedski sto. 

Hotel Jeriho resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 50km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom,  restoranom, barom.  Doručak i večera švedski sto.
DAN 1. petak, 08.11./ TRANSFER DO AERODORMA 
Okupljanje na dogovorenom mestu. Transfer turističkim autobusom ili minibusom ka Temišvaru,  Beogradu ili Budimpešti (zavisno od kupljene aviokarte) u večernjim časovima. Vožnja uz pauze radi odmora i osveženja… 

DAN 2. subota, 09.11./  TEL AVIV – JAFO- LOD- JERUSALIM – VITLEJEM 
Prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje i poletanje u jutarnjim satima. Sletanje na aerodorm Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Po sletanju ukrcavanje u autobus, kraća vožnja do drevne Jafe, na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv.  Ukrcavanje i vožnja ka Jerusalimu (oko 6okm) uz usputni obilazak mesta Lod– jevanđeljske Lide Palestinske gde se nalazi manastri Sv.Đorđa. Po dolasku u Jerusalim, kraća pauza za osveženje i panoramsko razgledanje Svetog grada, odlazak na vrh Maslinske gore odakle se pruža najlepši pogled na grad i odakle nastaje većina današnjih panoramskih fotografija Jerusalima… Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje. 

 DAN 3. nedelja, 10.11./   VITLEJEMSKA PEĆINA –  JERUSALIM 
Rani odlazak u Vitlejemsku pećinu nad kojom se izgradi Hram Roždestva Hristovog. Povratak u hotel na doručak. Pauza za osveženje i šoping. Potom kraća vožnja do Jerusalima i nastavak obilaska grada sa vodičem, obilaskom Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija“, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice…nastavak obilaska Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota). Slobodno vreme u centru Jerusalima. Povratak u hotel.Večera. Noćenje. 

 DAN 4. ponedeljak, 11.11./ MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE –JERUSALIM –ZID PLAČA-  SION- NOVI JERUSALIM 
Doručak. Rani jutarnji obilazak Pastirskog Polja gde Anđeli Gospodnji najaviše rođenje Bogomladenca. Nastavak programa odbilaskom manastira Judejske pustinje –  manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog odakle je Sveti Sava doneo patericu i ikonu Bogorodice Trojeručice. Vožnja do Jerusalima, obilazak nastavljamo odlaskom do Zida Plača – ostataka Solomonovog hrama, Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), svetinja i znamenitosti Svetog grada….Slobodno vreme za individualni razgled i obilazak, posetu nekim od mnogobrojnih značajnih muzeja u Jerusalimu…Mogućnost obilaska Novog dela Jerusalima sa vodičem. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

DAN 5. utorak, 12.11./ NAZARET- KANA GALILEJSKA- GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO 
Rani doručak. Napuštanje hotela i ukrcavanje u autobus. Vožnja do Nazareta, i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske i man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Put vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera, obilazak Kapernauma. Pauza za ručak. Mogućnost vožnje brodićem po jezeru, koji je replika brodica iz Hristovog vremena. Povratak u hotel u večernjim časovima. Večera. Noćenje. 

DAN 6. sreda, 13.11./ REKA JORDAN- JERIHON – GORA KUŠANJA  – MRTVO MORE 
Doručak. Jutarnji odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, a potom pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, drevnog grada sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Poseta Gori Kušanja gde se danas nalazi  man.Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 20-30 min pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Mogućnost kupovine suvenira i proizvoda sa Mrtvog mora u restoran oazi u podnožju Jerihona. Za kraj programa sledi odlazak na Mrtvo more i tačke najveće depresije, tj. najniže tačke na svetu u odnosu na nivo mora, gde i neplivači mogu da plivaju. Pauza za odmor i kupanje na plaži. U povratku ka hotelu u popodnevnim časovima usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune.  Večera. Noćenje. 

 DAN 7. četvrtak, 14.11./  Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Temišvar, Budimpeštu ili Beograd u 10:00. Sletanje na aerodrom, preuzimanje prtljaga, i transfer autobusom do mesta polaska. Hadžijski rastanak. Kraj putovanja.

-Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana. 

-Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

-Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska. 

-Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

-Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

-Deviznio deo aranžmana, plaća se na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

HTN

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 254/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.