Šri Lanka

10 dana, Šri Lanka - 10 dana / 7 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Šri Lanka, ostrvo beskrajnih plaža, ostrvo slonova, bezvremenskih ruševina, plantaža čajeva i začina kao i ukusne kuhinje. Šri Lanka jedom najstarijeg stabla, Anuradhapura. Ovo ostrvo u Indijskom okeanu, menjalo je ime nekoliko puta. Portugalci, koji su stigli na ostrvo 1505. godine, učinili su ga svojom kolonijom i nazvali Cejlon (Ceylon). Današnje ime dolazi od reči Lanka koja znači ostrvo, a reč Šri znači sveto. Pisana istorija Šri Lanke duža je od 3000 godina. Zahvaljujući svom geografskom položaju i obali pogodnoj za izgradnju luka, imala je veliki strateški značaj od drevnog Puta svile do Drugog svetskog rata. Upravo na ovom mestu svoj dom su pronašle mnoge znamenitosti koje su pod zaštitom unesco kulturne baštine.
INDIVIDUALNI POLASCI: SVAKOG DANA

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi: 2.999,00 dinara + devizni deo prema tabeli u EUR
CENA PAKETA
(AVIO KARTA + HOTELI + TRANSFERI)
UslugaTip sobePolazak / Povratak
NOVEMBARDECEMBARJANUARFEBRUARMART
10 dana
07 nocenja
10 dana
07 nocenja
10 dana
07 nocenja
10 dana
07 nocenja
10 dana
07 nocenja
TURAPPDVOKREVETNAOd 699Od 729Od 729Od 729Od 699
Legenda svih tabela: PP-polupansion (doručak-večera)

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Doha-Colombi-Doha -Beograd (važi do popunjenosti promotivnih sedišta ekonomske klase; ukoliko nema raspoloživih sedišta, na pomenutoj klasi, moguće je putovanje uz doplatu za narednu slobodnu klasu), sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi.

(Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja; deca do 2 god-nemaju pravo na besplatan prtljag).

-7 noćenja na bazi polupansiona, u navedenim hotelima ili sličnim:
Vatala - 1 noć - Pegasus reef Hotel 4*(http://www.pegasusreefhotel.com/),
Dambula - 1 noć - Sorowwa Resort & Spa 4*, deluxe sobe (http://www.sorowwa.com/),
Kendi - 1 noć - Rozal Kandyan 4*, deluxe sobe (https://www.royalkandyan.lk/),
Nuvara Elija - 1 noć - Glenfall Reach 4*, deluxe sobe (http://glenfallreachhotel.com/index.php?lId=01),
Kalutara - 3 noćenja - Tangerine Beach Hotel 4*, standardan soba bez pogleda na more (http://tangerine.tangerinehotels.com/).

-Transfere u klimatizovanim vozilima max do 8 putnika savozačem pratiocem na engleskom jeziku,

-Troškovi organizacije putovanja.

-U cenu aranžmana je uključen PDV (porez na dodatu vrednost), a ne iskazuje se prema Članu 35. Zakona o PDV-u (stav 7).+

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

-Aerodromske takse(ukupno oko 360 eur po osobi-podložne su promeni, do dana polaska na putovanje),

-Troškovi izdavanje avio karte od strane avio kompanije (ukupno oko 10 eur po osobi-podložne su promeni, do dana polaska na putovanje),

-Obroci koji nisu navedeni u programu,

-Ulaznice za obilazak Sigirija tvrđave na steni, Dambula hram u pećini, hram Budinog Zuba, botanička bašta Peradenija, Pinavala sirotište slonova. Doplata za sve ulaznice je 80 usd po osobi (plaćanje na licu mesta),

-Putno zdravstveno osiguranje,

-Napojnice za vozača,

-Doplate za rani ulazak ili kasni izlazak iz hotela,

-Doplata za putovanja u periodu održavanja festivala i u periodu praznika.

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, individualnih razgledanja i obilazaka.

-Troškovi međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

-Troškovi posredovanja u pribavljanju turističke vize

-Nepomenute usluge.
HOTELI ŠRI LANKA:

Pegasus reef hotel 4* , Wattala

Smešten na 10 minuta vožnje od centra grada Kolombo I na samo 200 metara od plaže Helakanda, hotel Pegasus Reef nudi 3 otvorena bazena, 3 ugostiteljska objekta I besplatan parking. Ostali sadržaji uključuju potpuno opremljen itness centar I teniski teren. Hotel u svom sklopu ima 140 soba. Gosti su smešteni u standardnim sobama. Sve sobe standardno su opremljene: ležaj, sopstveno kupatilo, TV, telefon.

http://www.pegasusreefhotel.com/

Sorowwa resort & Spa 4* . Dambulla

Hotek se nalazi u gradu Habarana, Hotel odise aurom posebne tisane, pruza mir , oaza for I faune koja Vas umiruje.

http://www.sorowwa.com/

Royal Kandyan hoteL 4*, Kandy

Hotel Royal Kandyan 4* nalazi se u mestu Kendi. Hotel ima restoran, bar, bazen, parking. Sve sobe su standardno opremljene: ležaj, sopstveno kupatilo, SAT TV, telefon, gratis Wi-Fi, mini bar, balkon, sef, klimu.mini bar, balkon, sef, klimu.

http://www.royalkandyan.lk/

Glenfall reach hotel 4*, Nuwaraeliya

Glenfall Lane hotel nalazi se u prelepom okruženju u gradu Nuvara Elija. Stil gradnje i dekoracija enterijera učiniće da se osetite kao da boravite u viktorijanskom hotelu u Engleskoj. U svom sklopu ima 16 soba, restoran, bar i parking.

http://glenfallreachhotel.com/

Tangerine Beach Hotel 4*, Kalutara

Tangerine beach hotel 4* se nalazi na samoj plaži u Kalutari. Poseduje dva restorana, menjačnicu, sef, ajurvedski spa centar, teretanu, sportske terene, bazen, parking, gratis WiFi dostupan u sobama i određenim javnim prostorijama.

http://tangerine.tangerinehotels.com/
Individualni program putovanja:

01. Dan BEOGRAD-DOHA

Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona, u 09h40 časova. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Dohu u 11h40 časova (let QR 232). Dolazak u Dohu u 18h45 časova-lokalno vreme. Čekanje na naredni let u tranzitnoj zoni aerodroma. Nastavak putovanja za Šri Lanku (let UL218) u 22h50 časova.

02.Dan DOHA- KOLOMBO-VATALA

Sletanje na aerodrom u Kolumbu u 06h00, po lokalnom vremenu (let Ul 218). Po sletanju na aerodromu sastanak sa predstavnikom partnerske agencije i polazak do Vatale. Okvirno vreme vožnje oko 45 minuta. Dolazak u hotel , smeštaj I noćenje.

03.Dan VATALA-PINAVALA-DAMBULA

Doručak. Sastanak sa vodičem i napuštanje hotela. Polazak prema Pinavali. 
Okvirno vreme vožnje oko 02.00 sata. Po dolasku sledi obilazak sirotište slonova.Sirotište slonova u Pinavali prvo je i jedino sirotište ove vrste koje se brine o preko 40 slonova koji su pronaženi bolesni, povređeni i napušteni u divljini. Osnovano je 1975. godine u napuštenoj kući, a danas je jedna od značajnih atrakcija Šri Lanke koju svakako ne trebate propustiti. Predviđeno vreme posete oko 02.00 sata. Nakon obilaska transfer do Dambule, mesto poznato po pet pećinskih zamkova na steni. Svi zamkovi su dekorisani Budističkim muralima i u njima se nalazi više od 130 statua Bude, statue Kraljeva i Bogova. U večernjim časovima nastavak ka hotelu u Dambuli, smeštaj, večera i noćenje.
Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Večera i noćenje.

04. Dan DAMBULA - SIGIRIJA - MATALE - KENDI

Nakon doručka poseta Sigiriji. Lavlja stena, Sigirija koja se nalazi u sred džungle na čijem se vrhu nalazi takozvana "tvrđava na nebu" iz 5. veka koju krase brojne palate, vrtovi, freskama oslikani hramovi, pećine koje su koristili budistički monasi. Od 1982. godine Sigirija je pod zaštitom UNESCOa, a naziv lavlja stena nosi zbog ostataka statua lavova koje su dominirale ulazom u kompleks. Danas su ostale sačuvane samo dve šape. Ono što će vam takođe zaokupiti pažnju su freske koje izgledaju kao da su juče naslikane. Nekada ih je ovde bilo preko 500, a danas su očuvane samo 22 freske. Okvirno vreme vožnje do Sigrijeoko 00.30 minuta.

Nakon obilaska odlazak do Matale gde posećujemo plantažu začina. Dopustite da vas miris cimeta, bibera, kardemoma i ostalih divnih začina opuste i uvedu u zemlju mirisa. Iskusni radnici objasniće vam kako izgleda jedan njihov običan dan na plantaži, kako se uzgajaju ove biljke i način njihove primene u kuhinji. Ovde obilazimo i muzej dragog kamena i fabriku batik tkanja gde možemo videti kako se ručno pravi čuvena Batik šara pa čak i da kupite sebi po neki primerak za uspomenu.

Okvirno vreme vožnje do Mataleoko 01.30 sata.

Polazak za Kendi. Okvirno vreme vožnje oko 01.00 sata.

Kendi se nalazi u samom srcu Šri Lanke okružen džunglom, plantažama čaja i brojnim botaničkim baštama. U samom centru grada nalazi se jezero kao i veliki broj istorijskih znamenitosti i hramova. Naravno ovde se nalazi i veliki broj prodavnica, suvenirnica i ajurveda centara. Svakako najznačajnija znamenitost je Hram Svetog Zuba u kojem se nalazi i čuva jedna od najznačajnijih relikvija budista-Budin zub. Legenda kaže da grad koji poseduje Budin zub ima najveću vlast u kraljevstvu, pa je Kendi zabeležen kao poslednja prestonica drevne kraljevine Šri Lanke.

Relikvija se čuva u posebnoj odaji svetilišta sačinjenoj od zlata i slonovače. U večernjim časovima imaćete priliku da uživate u kulturnom programu lokalnih plesova iz raznih delova Šri Lanke.
Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Večera i noćenje.

05. Dan KENDI - PERADENIJA- NUVARA ELIJA

Doručak. Nastavak putovanja prema Nuvara Eliji sa posetom Peradeniji.

U Peradeniji obilazimo kraljevsku botaničku baštu. Ovaj vrt je nastao kao mesto i mirno utočište kralja Gampola i Kandi. Krasi ga više od 5000 vrsti drveća i biljaka. Neke od njih su veoma retke. Posebnu pažnju privlači paviljon orhideja sa preko 300 različitih vrsta.Okvirno vreme vožnje oko 0.10 minuta.

Polazak ka Nuvara Eliji sa usputnom posetomplantaži čaja. Plantaža čaja, crni čaj uzgaja se na širokim plantažama Šri Lanke, koja je do 1972. godine bila poznata kao Cejlon. Prve stabljike čaja bile su posađene u botaničkoj bašti Peradenija kada su donete iz Kine 1824. godine. Od tada kultura uzgajanja čaja znatno je uticala da je danas Šri Lanka treća zemlja na lestvici po proizvodnji čaja. Vožnja prema Nuvara Eliji, okvirno oko 02.30 sata. Dolazak u večernjim satima.i odlazak u razgledanje grada. Grad nazivaju i " Mala Engleska" Šri Lanke. Nalazi se na obroncima planine, okružen dolinama, vodopadima i plantažama čaja. Ovo bi trebalo da bude jedno od najhladnijih mesta na ostrvu i klima je poput one prolećne u Engleskoj. Svuda u gradu se može primetiti britanski uticaj poput kuća koje podsećaju na seoske kolibe. U samom srcu grada je park Viktorija, predivno mesto za opuštanje i piknik. Nakon obilaska odlazak u hotel, smeštaj, večera u noćenje.

06. Dan NUVARA ELIJA - KALUTARA

Doručak napuštanje hotela i odlazak ka Kalutari. Smeštaj u hotel i slobono vreme za individualno uživanje ili opuštanje na plaži. Mesto smešteno uz usamljenu obalu koja će svakog očarati svojom lepotom. Pored predivnih plaža ovo mesto ima bogatu kulturu i istoriju kao i netaknutu prirodu. Ovde možete doživeti ono najbolje što Šri Lanka pruža. Ne propistite da obiđete mesto gde se reka Kalu susreće sa Indijskim okeanom. Večera i noćenje.

07. i 08. Dan KALUTARA

Doručak i slobodno vreme za individuane aktivnosti. Večera i noćenje.

09. Dan KALUTARA - KOLOMBO (RAZGLEDANJE GRADA) - KOLOMBO AERODROM

Doručak napuštanje hotela i transfer do aerodroma u Kolombu. Usputno razgledanje grada.Dolazak na aerodorm dva sata pred poletanje aviona. Individualna prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Dohuu 19:05 časova-lokalno vreme (let UL217). Sletanje u Dohu u 21h35 časova. Čekanje na naredni let u tranzitnoj zoni aerodroma.

10. Dan DOHA-BEOGRAD

Nastavak putovanja za Beograd. Poletanje aviona u 06h50 časova-lokalno vreme (let QR 231). Dolazak u Beograd u 10h40.Kraj programa
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke, za efektivu, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

-gotovinski - uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

-uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

TLL

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 204/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.