Šri Lanka

11 dana, . - 11 dana / 9 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, mirisi čaja i začina i prelepe peščane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.
Datum polaska - Petak, 27 decembar, 2019
Datum povratka - Ponedeljak, 06 januar, 2020

Cena - 1590 €

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* na obali okeana, ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, novogodišnja večera (80 usd), transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič). 

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 328 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR 226,85YQ, EUR 16,00YR, EUR 0,98RF, EUR 0,22RS, EUR 4,48LG,  EUR 16,72RS, EUR 16,66F6, EUR 43,71LK,  EUR 2,38ZR) koje su podložne promeni i plaćaju se u agenciji u konačnom iznosu (u dinarima) najkasnije sedam dana pred put, fakultativni izleti, napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu sveta su obavezne, oko 5 USD dnevno), viza (oko 35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, osiguranje od otkaza putovanja, kao ni međunarodno putno osiguranje.
Habarana (u blizini Dambule): Danawwa Resort.com 3+* ili sličan    www.danawwaresort.com
Hotel se nalazi na pesackoj udaljenosti od jezera Habarana (15-ak minuta hoda), sve sobe su klimatizovane, imaju wifi, satelitsku tv.

Kandy: Royal Kandyan Hotel 3+* ili sličan www.royalkandyan.lk 
Hotel je centralno pozicioniran, poseduje bazen, wifi, a u sobama su na raspolaganju balkon/terasa, fen, kuvalo za čaj/kafu itd.

Obala Indijskog okeana, Kalutara: Tangerine Beach Hotel 4* ili sličan www.tangerinehotels.com
Hotel Tangerine Beach se nalazi na samoj plaži Kalatura i okružen je tropskim vrtovima. U ponudi ima zatvoreni bazen i časove joge. Takođe poseduje ajurvedski spa centar i 2 restorana.Klimatizovane sobe opremljene su nameštajem od drveta i sadrže sopstveni balkon i kupatilo sa kadom. Svaka soba je opremljena TV-om sa satelitskim kanalima, mini-barom i priborom za pripremu čaja/kafe.
Hotel Tangerine Beach udaljen je 3 sata vožnje od Međunarodnog aerodroma 
DAN 1
BELGRADE
(27.12.2019.) BEOGRAD–DUBAI Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 08:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (let QR232). Sletanje u 18:45 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 19:30 časova (let QR662). Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte.

DAN 2
DUBAI
(28.12.2019.) DUBAI-KOLOMBO-PINAVALA-DAMBULA Sletanje u Kolombo u 02:55 časova. Transfer do hotela, kraci odmor, doručak. Polazak za Dambulu. Poseta sirotištu slonova Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak u Dambulu i smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

DAN 3
SIGIRIJA
(29.12.2019.) DAMBULA–SIGIIRIJA-POLUNARUVA-DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4
KENDI
(30.12.2019.) DAMBULA–MATALE-KENDI Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Posebnu atrakciju predstavljaju hodači po vatri. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 5
KENDI
(31.12.2019.) KENDI Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Kraće sobodno vreme. Večera. Noćenje.

DAN 6
SRI LANKA
(01.01.2020.) KENDI–HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Dolazak i smeštaj. Slobodno vreme. Novogodišnja večera. Noćenje.

DAN 9
SRI LANKA
02-04.01.2020.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.

DAN 10
KOLOMBO
(05.01.2020.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA–KOLOMBO Doručak. Kraće slobodno vreme. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Kraće slobodno vreme za kupovinu. Malo pre ponoći, kasni večernji transfer na aerodrom.

DAN 11
BELGRADE
(06.01.2020.) KOLOMBO–DUBAI–BEOGRAD Poletanje za Dubai u 01:50 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cenu karte. Sletanje u Dubai u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:05 časova (let FZ745). Sletanje u Beograd u 12:15 časova.

-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

-Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

-gotovinski
-čekovima građana do 6 mesečnih rata.
-platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 80/2014. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.