Sarajevo i Mostar

4 dana, BIH - 4 dana / 1 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Pre više od 500 godina na obali jedne plahovite reke Isa beg odluči da podigne svoju zaviju – zadužbinu. Tako kraj karavan saraja nastade varoš prepuna đul bašči, kamenitih sokaka, ćuprija i čudesnih divana... U srcu saraja nastade čaršija kao iz bajke... Mali dućani, sebilji, zanatlije... Ispred dućana na ćepencima dućandžije dnevne teferike vode uz kahvu i rahatluk. Čibuče i udišu mirise lipa koji prosto mame prolaznike da zastanu, oslušnu kucanje kujundžija i zveketanje zvekira... Pređašnji neki snovi i danas ovuda krstare... Donose neizbrisiva sećanja i vraćaju svakoga u neka davna, prošla vremena... Dok budni sanjamo na Baščaršiji sećanja kaldrme stare dopiru do nas... Baš ta sećanja odvode nas, zapliću nam poglede koji odabiraju ponešto što će da ponesu sa stare čaršije nešto za čitav život... Tu je i setni Mostar sa svojim „starim“ mostom i čaršijom koja isto tako ispisuje svoja sećanja na kaldrimi nadanja… Vodimo Vas putevima sećanja i uspomena...
TERMIN PUTOVANJAHOTELREDOVNA CENASPECIJALNA CENA
Važi do popune akcijskih mesta!

12. – 15.06.2020.WALTER 4*65€39€
10. – 13.07.2020.WALTER 4*65€39€
Navedena cena uključuje:
prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)

1 noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak –klasičan način usluživanja ) u hotelu „Walter“ sa 4**** u Sarajevu

smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

obilazak Sarajeva u pratnji turističkog vodiča

organizacione troškove

Navedena cena ne uključuje:
Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 3 € u din. protivvrednosti)

Ostale nepomenute usluge

Doplatu za jednokrevetnu sobu – 15 € (isključivo na upit)

Fakultativne izlete i programe:

VRELO BOSNE (uključena ulaznica) 5 € (minimum 25 pax za realizaciju),

IZLET DO BLAGAJA I MOSTARA 15 € (minimum 25 pax za realizaciju),

DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA – 10 € (minimum 4 putnika)
Hotel WALTER 4****  https://walterhotel.com/ 
Nalazi se u Sarajevo, na liniji gradskog prevoza. Tramvajem je povezan sa centrom grada. Sobe poseduju TWC, TV, klimu... Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) ležajem. Hotel ima restoran u kom se poslužuje doručak. Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje.
1. DAN (Petak 6. mart / 12. jun / 10. jul)   Polazak iz Beograda oko 23:30h sa glavne autobuske stanice BAS. Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju preko Šapca prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN (Subota 7. mart / 13. jun / 11. jul)  SARAJEVO      Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz 16. veka, stara pravoslavna crkva, sinagoga. Fakultativni odlazak na Vrela Bosne. Posle 15h smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativna večera u jednom od nacionalnih restorana. Noćenje.

3. DAN (Nedelja 8. mart / 14. jun / 12. jul)         SARAJEVO – BLAGAJ - MOSTAR…      Doručak. U 9h napuštanje hotela i fakultativni polazak grupe prema Blagaju koji se nalazi par kilometara od Mostara i na kratko uživati na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do Mostara gde ćemo pogledati građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558. godine i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk - stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Sarajevo, a u večernjim časovima polazak za Beograd.

4. DAN (Ponedeljak 9. mart / 15. jun / 13. jul)     Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020.
 
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

FNT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 269/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.