San Marino

6 dana, Italija - 6 dana / 3 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sveti Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada - San Marino, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301. godine i danas broji oko 32.000 stanovnika...
TERMIN PUTOVANJAHOTELUSLUGACENA ARANŽMANA PO OSOBI U EVRIMASPECIJALNA PONUDA *ograničen broj mesta

20.05. - 25.05.2020. PROLEĆEHotel 33ND139€129€
DOPLATA ZA 1/1 SOBU U HOTELU SA 3* - 40€ (NA UPIT).

Prevoz turističkim mini-busom ili autobusom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji prema programu
Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Riminiju ili bližoj okolini, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
Razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Obavezna boravisna taksa – oko 2€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)
Međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za lokalitete navedene u programu
Doplata za polazak iz Novog Sada (do Rumske raskrsnice) – 10€ (potrebno je minimum 4 putnika za realizaciju transfera, konačna potvrda o realizaciji transfera se dobija dva dana pred put).
FAKULTATIVNI IZLETI:
Gradara, Urbino i tržni centar – 20€
Ulaznica za zamak u Gradari – 8€
Ravena, Bolonja – 20€.
• Hotel Spiaggia Marconi 3* spiaggia-marconi.hotels – udoban hotel sa 3*, nalazi se 2,7km od Trga Kavur i 2km od Marina Centro. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).
• Hotel Villa Lalla 3* – villalalla.com – hotel se nalazi u delu Riminija, koji nosi naziv Marina Centro. Otvoren je tokom cele godine, renoviran i poseduje 33 sobe. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.
1.dan BEOGRAD…
Polazak autobusa iz Beograda u 20.00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred putovanje, pozovite agenciju da se informišete). Noćna vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2.dan ...FERARA - RIMINI
U prepodnevnim satima dolazak u Feraru. Grad je okružen renesansnim zidinama iz XV i XVI veka i u okviru njih smeštena je zaostavština porodice d’Este. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, nalazi se u samom centru grada i u njegovoj blizini smestena je Gradska većnica, Katedrala, Pozorište… Nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska prema Riminiju. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan RIMINI - GRADARA (FAKULTATIVNO) - URBINO (FAKULTATIVNO) - RIMINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Riminiju ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Gradaru i Urbino. Gradara se nalazi u regiji Marke, poznata je po srednjovekovnom dvorcu u kome još uvek živi i prepričava se leganda o tragičnoj ljubavi izmedju Frančeske i Paola. Njihova ljubav prikazana je na mnogim platnima, i slikarskim i filmskim. Mnoge stranice su ispisane o njima. Ovekovečeni su i u belom mermeru, u vecnom zagrljaju – čuvena Rodenova skulptura “Poljubac”. Po dolasku šetnja gradom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska dvorca. U dogovoreno vreme skup putnika i polazak prema Urbinu, rodnom gradu čuvenog italijanskog slikara Rafaela Santija. Po dolasku obilazak grada : Duždeva palata, Duomo, Trg Republike, rodna kuća i spomenik Rafaelu Santiju… Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska prema tržnom centru – Le Befane, gde je predvidjeno slobodno vreme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan RIMINI - RAVENA (FAKULTATIVNO) - BOLONJA (FAKULTATIVNO) - RIMINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Riminiju ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Ravena – Bolonja. U dogovoreno vreme polazak prema Raveni. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datira iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO. Po dolasku razgledanje grada : Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale i mauzoleja Gala Placidija. Slobodno vreme sve do polaska prema Bolonji, gradu koji je poznat po najstarijem univerzitetu u Evropi, po tornjevima, arkadama i odličnim restoranima. Po dolasku šetnja gradom od Trga XX septembra do centra grada, gde se nalazi Neptunova fontana i glavni gradski trg – Trg Madjore, koji čuva najznačajnije gradjevine u Bolonji: Baziliku Sv. Petronija, Palazzo Comunale, Palazzo Podesta. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan RIMINI - SAN MARINO...
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema San Marinu. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Srbiji. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.
6.dan ...BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.
- Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA na 3 mesečne rate.

– Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

BLV

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 230/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.