Rusija, Mongolija i Kina

, - 15 dana / 14 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Neobična avantura Nasmejanog plemena koja iz Moskve dolazi do nestvarnog Bajkalskog jezera, a potom se upućuje u neistraženu i posebnu Mongoliju – zemlju divnih ljudi koji žive tradicionalnim načinom života neiskvarenim zapadnim vrednostima... Posećujemo glavni grad Ulan Bator, a potom krećemo na putovanje u unutrašnjost zemlje obilazeći čuveni kompleks Erdene Zu, nacionalni park Terelj, Karakorum, jezero Ugi... Posećujemo nomadske porodice i učimo kako se odgajaju i treniraju sokolovi, jašemo kamile i spavamo u tradicionalnim jurtama... Iz Mongolije upućujemo se ka Kini i glavnom gradu Pekingu. Obilazimo znamenitosti u centru grada i posećujemo Kineski Zid i Letnju palatu kraljice Ci Ši. Prva stanica na našem putovanju je Moskva, jedna od najlepših prestonica sveta, grad pun tradicije sa velelepnim građevinama od kojih je najdominantnija Kremlj u srcu grada, utvrđenje okruženo crvenim zidom sa 20 kula, kompleks koji se sastoji od crkava i palata oblivenih zlatom i sa tronom Ivana Groznog. Iz Moskve letimo na krajnji istok azijskog dela Rusije, u oblast Irkutsk, gde se nalazi najdublje jezero na svetu – Bajkalsko jezero. Ime je dobilo od tatarske reči koja znači bogato jezero. Putovanje nastavljamo ka Mongoliji, zemlji Džingis Kana, državi koja se prostire kroz beskrajnu stepu i pustinju Gobi. Mongolima je nomadski život u krvi, što i ne čudi jer nekada je ovaj vladar velike Mongolije govorio: “Gradovi moraju biti porušeni do temelja, tako da svet postane stepa u kojoj majke mogu da doje slobodnu i srećnu decu”. Veliki broj stanovnika Mongolije živi u tradicionalnim šatorima, takozvanim – jurtama. Avanturu po Mongoliji započinjemo u glavnom gradu ove zemlje – Ulan Batoru, što u prevodu znači Crveni heroj. Obići ćemo glavni gradski trg Sukhbatar, posvećen ocu moderne Mongolije i čoveku po kojem grad nosi ime, zatim zgradu Parlamenta, Dvorac kulture i Prirodnjački muzej. Nomadski život ovog naroda opisuje i sama istorija glavnog grada, koji se prethodno tri put

Polazak: 10.08.2019.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirani polazak od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana:
Termin10.08.2019. – 24.08.2019.
Promo cena:1,790€
First minute cena:1,890€
Regularna cena:1,990€

*Promo cena važi za prva tri prijavljena putnika. First minute cena važi za prijave do 30.06.2019. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

Cena aranžmana obuhvata:
Avio kartu na relaciji Beograd – Moskva, sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
Avio kartu na relaciji Moskva – Ulan Ude, sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
Avio kartu na relaciji Ulan Bator – Peking, sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
Avio kartu na relaciji Peking – Beograd, sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
Transfer na relaciji Ulan Ude – Ulan Bator lokalnim autobusom
Sve transfere po planu i programu puta
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja u hotelima sa 2*/3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Moskvi
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja u hotelima 2*/3* (prema lokalnoj kategorizaciji)/gesthausevima u Ulan Udeu
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja u hotelima 2*/3* (prema lokalnoj kategorizaciji)/gesthausevima u Ulan Batoru
Smeštaj u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim jurtama u ger kampu na bazi 4 noćenja, gde su uključeni svi obroci (doručak, ručak i večera - kontinentalni obrok)
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja u hotelima 2*/3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Pekingu
Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
Međunarodno zdravstveno osiguranje (Uniqa, do 15.000 eur, standard, od 19 do 70 godina, za 15 dana – 1364 RSD, cenovnik od 15.05.2019)
Individualne troškove za vreme putovanja


1. POSETA TRADICIONALNOJ RUSKOJ PORODICI (ULAN UDE)

Idemo u poseturuskoj porodici Semeya u selu poznatom po praktikovanju tradicionalnog ruskog pravoslavlja i gde će nas sačekati bogati folklorni program. Ručamo u autentičnom okruženju sa ukućanima dok isprobavamo igrice i rituale koje nam zadaju tokom obroka. Ovo je jedinstvena prilika da probamo autentičnu rusku hranu, uživamo u plesu i starim ruskim pesmama. Posećujemo i muzej starih zanata i alatki i staru crkvu.

Cena po osobi: 55eur

Cena izleta obuhvata:

organizovan prevoz po predviđenom itinereru
sve ulaznice za navedene lokalitete
stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
ručak u tradicionalnoj ruskoj poridici
2. BAJKALSKO JEZERO (ULAN UDE)

Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistočnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvećim prirodnim čudom i simbolom države. Poznatije i pod nazivom ,,plavo sibirsko oko’’, s obzirom na svoju dubinu od 1642 metara i veliku površinu u jezeru se nalazi preko 23 000 kubnih kilometara čiste slatke vode, što iznosi preko 20% svetskih zaliha slatke vode. Ono sadrži više od severnoameričkih Velikih jezera zajedno i providnost vode jezera dostiže i do 40 metara. U jezeru se nalazi 27 ostrva od kojih je najveće Olhon. Pretpostavlja se da je starost Bajkalskog jezera između 25 i 35 miliona godina. Voda jezera se koristi za piće i zimi se ledi do dubine od 1 metra i ostaje zaleđena od januara do maja. Tokom zime kada je cela površina jezera prekrivena debelom ledenom korom, režu se kocke leda i raznose na prodaju po okolnim naseljima. Uživanje i chill pored jezera i uz neverovatne prizore prirode, divljih životinja i nepregledne vode. Vozimo se 180 kilometara kako bismo posetili istorijske i kulturne spomenike na famoznoj trasi krećući se ka poznatim peščanim plažama bajkalskog jezera gde ćemo napraviti pauzu za kupanje i piknik ručak. Posetićemo i tzv Old Enkhaluk poznat po svojim hidrokarbonatnim termalnim vodama temperature i do 40 stepeni celzijusovih.

Cena po osobi: 60eur

Cena izleta obuhvata:

organizovan prevoz po predviđenom itinereru
sve ulaznice za navedene lokalitete
stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
ručak na Bajkalskom jezeru
 

IZLETI U PEKINGU – PAKET DOLE NAVEDENIH IZLETA: 130eur

3. OBILAZAK PEKINGA (ZABRANJENI GRAD, NEBESKI HRAM, LETNJA PALATA, FABRIKA ZA OBRADU BISERA)

Ustajemo rano ujutru da bismo krenuli u obilazak jednog od najvećih gradova u Kini, odmah posle Šangaja, grada koji je veliki politički, kulturni i obrazovni centar. Vozimo se put Zabranjenog grada gde ćemo imati prilike da posetimo ovaj velelepni kompleks koji se nalazi u samom centru starog dela Pekinga. Nekada je bio carska palata kineskih dinastija Ming (1368-1644) i Ćing (1644-1911), a danas je muzej koji se prostire na više od 720 000 metara kvadratnih, sastoji se od 800 zgrada i ima oko 9999 prostorija. Nalazi se severno od trga Tjenanmen i do koga se nalazi prolaskom kroz istoimenu kapiju. Uvršen je na UNESKO-voj llisti svetske kulturne baštine. Nakon toga put nastavljamo ka Nebeskom Hramu, hramu posvećenom kineskom bogu neba – građevina datira iz petnaestog veka, a obnovljena je u osamnaestom veku. Osobenost hrama sastoji se u tome što poseduje oltar u obliku terasa pod vedrim nebom. Svake godine sun a tom mestu kineski carevi prinosili žrtve bogu neba da bi od njega dobili ,,moć’’ i imali pravo da se nazivaju ,,sinovima’’ neba. Nakon obilaska hrama idemo na ručak u lokalni restoran i nakon osveženja nastavljamo ka Letnjoj Palati kraljice Ci Ši – nekadašnjoj carskoj rezidenciji a danas najvećem nacionalnim parkom u Kini, površine 270 hektara. Letnji dvorac potiče iz 17. veka i više puta je dograđivan. Poslednji put za vreme carice Ci Ši kada je iskopano veštačko jezero a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mermera. Dogradnje koje su izvršene za vreme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Nakon posete Letnjoj Palati put završavamo u fabrici za obradu bisera gde ćemo naučiti nešto više o tradicionalnoj upotrebi i uzgoju školjki i bisera koji se vezuju za brojne kulturološke aspekte Kine.

Cena izleta obuhvata:

organizovan prevoz po predviđenom itinereru
ulaznice i takse za navedene lokalitete
stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
ručak
4. KINESKI ZID I FABRIKA ŽADA

Ustajemo rano ujutru i krećemo polako do Kineskog Zida u Badalingu. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara gde visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektovana tako da četiri konjanika mogu uporedo jahati na njemu. Kineski zid je najveća građevina na svetu i proteže se od stepa srednje Azije do Žutog mora i predstavja najveći odbrameni objekat napravljen od kamena, cigle sabijene zemlje, drveta i drugih materijala generalno izgrađenih duž linije u pravcu istok-zapad duž istorijskih severnih granica Kine radi zaštite Kineske države i carstva od racija i invazija različitih nomadskih grupa evroazijskih stepa. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo price, kupujemo originalne kineske suvenire od porcelana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Nastavljamo ka fabric žada gde ćemo imati prilike da nešto novo naučimo o ovom specifičnom mineralu i njegovoj vezi sa kulturom Kine. Predah pravimo na ručku nakon koga pravimo usputno stajanje da bismo se divili veličini popularnog stadiona izgrađenog za potrebe Olimpijskih Igara.

Cena izleta obuhvata:

organizovan prevoz po predviđenom itinereru
sve ulaznice i takse za navedene lokalitete
stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
ručak
NAPOMENE:

Svi izleti obavljaju se javnim prevozom: metroom, autobusima, lokalnim i brzim vozovima.
Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promenama.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
1.dan (10.08.2019): Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla. Let SU2093 u 00:50h do Moskve. Dolazak u Moskvu u 04:35h po lokalnom vremenu. Moskva je glavni i najveći grad Rusije. Po poslednjem popisu u Moskvi je živelo oko 11 500 000 stanovnika. Samim tim, Moskva je najnaseljeniji grad u Evropi, dok urbano stanovništvo grada čini 1/12 ruske populacije. Ona ima status grada od federalnog značaja i pored nje takav status imaju i Sankt Peterburg i Sevastopolj. Tokom svoje istorije grad je služio kao glavni grad nizu država, od srednjovekovne Velike Moskovske kneževine i pratećeg Ruskog Carstva do Sovjetskog Saveza. Fakultativni izlet gde ćemo obići ‘’grad na 5 mora’’: Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve-Arbat, Puškinovog muzeja likovne umetnosti, katedrale Kristusa Odrešnika na obali reke Moskve... Transfer do smeštaja. Noćenje.

2.dan (11.08.2019): Ujutru napuštamo sobe i imamo slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u večernjim satima. Noćni let do Ulan Udea.

3.dan (12.08.2019): Dolazak u Ulan Ude u jutarnjim časovima. Ulan Ude - grad u Rusiji i administrativni centar republike Burjatija. Poznat je i po svom nekadašnjem imenu Verhneudinsk i nalazi se 100 kilometara jugoistočno od Bajkalskog jezera. Treći je po veličini u istočnom Sibiru gde živi oko 400 000 stanovnika. Grad su osnovali ruski kozaci 1666. i zbog svog geografskog položaja postao je veliki trgovački centar koji je povezivao Rusiju sa Kinom i Mongolijom. Fakultativni izlet u tradicionalnu rusku porodicu. Prilika da probamo tradicionalnu rusku hranu, uživamo u plesu i starim ruskim pesmama. Posećujemo muzej starih zanata i alatki. Transfer do smeštaja. Noćenje.

4.dan (13.08.2019): Fakultativni izlet - Bajkalsko jezero. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistočnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvećim prirodnim čudom i simbolom države. Uživanje i chill pored jezera uz neverovatne prizore prirode, divljih životinja i nepregledne vode. Povratak u Ulan Ude. Noćenje.

5.dan (14.08.2019): Napuštanje Ulan Udea i vožnja lokalnim autobusom do Ulan Batora. Dolazak u Ulan Bator, prestonicu i najveći grad u Mongoliji koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1350 metara na reci Tul i ima preko million stanovnika. U periodu od 1639-1706 grad je bio poznat pod imenom Urga, a do 1911. kao Ih Hure. Po sticanju nezavisnosti ime grada je promenjeno u Nijslel Hure. Kada je Mongolija proglašena za republiku njena prestonica je dobila sadašnje ime, u značenju ,,crveni heroj.’’ To se ime odnosi na nacionalnog junaka Damdina Suhbatora koji je uz pomoć Crvene armije oslobodio Mongoliju od Kineza i njegova statua se nalazi na glavnom gradskom trgu. Transfer do smeštaja. Noćenje.

06.dan (15.08.2019): Fakultativni izlet: obilazak glavnog trga Sukhbaatar, zgrada Parlamenta i Dvorca kulture. Prirodnjački muzej – gde možete videti impresivne skelete dinosaurusa. Ovo je grad kontrasta, gde na jednom mestu imate priliku da vidite toliko arhaičnih i tradicionalnih stvari,  poput rikši i nomada, dok sa druge strane pored te iste rikše prolaze skupocena nova kola. Na ulicama se mimoilaze ljudi obučeni u autentičnu tradicionalnu nošnju i oni obučeni po poslednjoj modi. Uživaćemo u neobičnim prizorima i  zanimljivostima ovog grada. Slobodno vreme za individualno razgledanje. Noćenje.

07.dan (16.08.2019): Nastavljamo našu mongolsku avanturu, vožnja do nacionalnog parka Terelj. Put nastavljamo ka Ugii jezeru. Usput obilazimo turski muzej. Uživanje pored jezera uz mogućnost kupanja. Posećujemo lokalnu nomadsku porodicu, pravimo roštilj i uživamo u lokalnom nacionalnom plesu. Probamo pravu mongolsku vodku. Doručak, ručak i večera sa nomadskom porodicom u prirodi. Noćenje u ger kampu.

08.dan (17.08.2019): Put nastavljamo za Karakorum, nekadašnju prestonicu Velikog mongolskog carstva za vreme Džingis Kana. Fakultativno razgledanje grada, obilazak arheološkog muzeja i obilazak Erdene Zuu kompleksa od 10 hramova i 108 stupa koje su pod zaštitom UNESCO-a.  Doručak, ručak, večera i noćenje u ger kampu.

09.dan (18.08.2019): Jutro u Terelju. Posle doručka, ranojutarnji polazak za Elsen Taskhai, peščane dine u centralnoj Mongoliji. Jahanje kamila i pešačenje. Šetnja po Khonhgo Khaan planinama i obilazak obližnjeg manastira. Slobodno vreme u ger kampu. Ručak. Probamo svoje veštine u streličarstvu. Večera.  Noćenje u ger kampu.

10.dan (19.08.2019): Usputni obilazak najveće statue Džingis Kana u Mongoliji. Opcioni rafting na gumama u toku dana. Ručak, večera i noćenje u ger kampu.

11.dan (20.08.2019): Buđenje u prirodi, doručak i polazak za Ulan Bator. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

12.dan (21.08.2019): Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Ulan Batoru. Let do Pekinga. Transfer do smeštaja. Noćenje.

13.dan (22.08.2019): Rano ujutru krećemo u celodnevni fakultativni izlet gde upoznajemo glavni grad Narodne Republike Kine. Grad ima 7 miliona stanovnika i od 13. veka je pripadao Mongolskom carstvu. Obilazimo trg Tjenamen - prostor u srcu pekinga sa Mauzolejom osnivača kineske Komunističke partije Mao Ce Dunga i veličanstvenim mermernim lavovima; Zabranjeni grad – ogromni kompleks carskih palata i budističkih hramova; grobnice Minga. Uveče idemo u neki od lokalnih restorana na preukusnu kinesku klopu. Noćenje.

14.dan (23.08.2019): Fakultativni izlet do Letnje Palate i Kineskog zida u Badalingu. Letnja Palata je nekadašnja carska rezidencija, a danas najveći nacionalni park u Kini, površine 270 hektara. Letnji dvorac potiče iz 17. veka, a više puta je dogradjivan. Poslednji put za vreme carice Ci Ši, kada je iskopano veštačko jezero, a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mermera. Dogradnje koje su izvršene za vreme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Nastavljamo put do Kineskog zida u Badalingu. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara. Visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektovana tako da četiri konjanika mogu uporedo jahati na njemu. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne kineske suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Povratak u smeštaj. Noćenje.

15.dan (24.08.2019): Spremanje i transfer do aerodroma i let SU205  11:40h do Moskve. Dolazak u Moskvu u 14:55h i presedanje na let za Beograd. Let SU2092 u 20:10h do Beograda. Dolazak u Beograd u 22:10h. Kraj putovanja.
Prilikom prijavljivanja plaća se  100€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 800€, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 266/2010 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.