Plovdiv i Istanbul

6 dana, Bugarska/Turska - 6 dana / 4 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
ISTANBUL "Grad gradova" - na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najlepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije. Pripovedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453. Sultanat postaje Imperija, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala sve do 1918.godine. Grad gradova i danas sa Vaseljenskom patrijaršijom čini centar pravoslavnog hrišćanstva. Kao obavezni i kao osnovni deo aranžmana uključili smo u program obilazak najvažnijih građevina koje su nam ostavili vizantijski carevi. PLOVDIV - drugi po veličini grad Bugarske, jedan je od najstarijih evropskih gradova. Nalazi se 150 km istočno od Sofije. Podeljen je na dva dela – stari grad koji se prostire na tri istočna brda i donji grad, koji se prostire ravnicom. Današnji Plovdiv nudi zabavu i uzbudljive doživljaje, ali stari grad najbolje prenosi atmosferu i kulturu grada. Drevni deo grada na tri brda je arhitektonska celina, koja je do današnjih dana sačuvala atmosferu bugarske renesanse, dok je moderni Plovdiv trgovački i kulturni centar.
TERMIN PUTOVANJA 11. april - 16. april.2020. god

CENA ARANŽMANA: 169 € PO OSOBI

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE
• prevoz visokopodnim autobusom sa audio i dvd opremom, klimom, na navedenoj relaciji
• Plovdiv: 1 noćenje sa doručkom /švedski sto/ u hotelu sa 3* po lokalnoj kategorizaciji u 1/2 sobama ili u 1/2+1
• Istanbul: 3 noćenja sa doručkom /švedski sto/ u hotelu sa 3* po lokalnoj kategorizaciji u 1/2 sobama ili u 1/2+1
• razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča
• usluge stručnog vodiča tokom puta
• troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• međ. zdravstveno osiguranje- prema uslovima UNIQA ili GENERALI osiguranja (fotokopija pasoša)
• individualne troškove
• doplatu za 1/1 sobu 80 €
FAKULTATIVNI IZLETI
• Poseta Aja Sofiji sa ulaznicom i lokalnim vodičem 20 eur
• Razgledanje osmanlijskih spomenika - u trajanju od oko 4,5 h sa stručnim vodičem i ulaznicom za Topkapi palatu 25 eur
• Izlet Prinčevska ostrva – vožnja brodom, kočijama - trajanje 6 h ...... 30 eur
• Poseta Patrijaršiji i Krstarenje Bosforom u trajanju od oko 1,5 h sa stručnim vodičem ..... 20 eur
• Dolmabahče palata u trajanju od oko 2 h sa stručnim vodičem ..... .30 eur

Hotel 3* u Istanbulu nalazi se u centru starog istorijskog dela Istanbula (Laleli), u blizini Kapali čaršije, Aja Sofije, Plave džamije, Topkapi palate. Hotel raspolaže sa restoranom i aperitiv barom. Svaka soba ima svoje kupatilo (Tuš /WC), TV, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola. Opis hotela dat ilustrativno. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre puta.
Hotel 3* u Plovdivu nalazi se u širem centru grada, Hotel raspolaže sa restoranom i aperitiv barom. Svaka soba ima svoje kupatilo (Tuš /WC), TV, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre puta.

Tačan naziv hotela biće poznat najkasnije 7 dana pre puta.

1.dan  BEOGRAD- PLOVDIV
Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta oko 07.00 časova (tačno vreme i mesto proveriti 2 dana pred put). Dnevna vožnja u pravcu Dimitrovgrada i Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima po potrebi. Po dolasku u Plovdiv, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Razgledanje Plovdiva starog grada i crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene. Noćenje.

2.dan PLOVDIV - ISTANBUL
Doručak. Nastavak puta za Tursku. Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu…Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovca Istanbula. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan  ISTANBUL Doručak. Razgledanje OSMANLIJSKİH spomenika sa vodičem i uključenim ulaznicama - Aja Sofija, Topkapi palata, Nemačka fontana, Plava džamija. Slobodno vreme za šoping i druge individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan ISTANBUL- PRINČEVSKA OSTRVA
Doručak. Dan za individualni obilazak grada i šoping. Fakultativni odlazak na izlet Prinčevska ostrva – arhipelag od devet ostrva koji se nalazi u Mramornom moru. Danas se tu nalaze poznate plaže Istanbula, a u vreme Vizantije su ostrva korišćena za slanje u egzil pretendenata na carski presto. Slobodno vreme za obilazak jednog od ostrva. Poslepodne povratak u centar grada i slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno: obilazak Patrijaršije, a potom odlazak na krstarenje Bosforom: Zlatni rog, kula Galata, vojna akademija, bosforski most, Rumeli i Anadolu hisar, Bilerbei palata, princezino ostrvo... fakultativno odlazak do Dolmabahče palate – poslednja razidencija Osmanlijskih Sultana, sagrađena u stilu apsolutističkih imperatorskih palata, koja je po bogatstvu nadvisila i svoj uzor, Versaj. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

6.dan  BEOGRAD
Dolazak u Srbiju u mesto polaska u prepodnevnim satima.
NAČIN PLAĆANJA: 

- u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO
-Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak 10 dana pre putovanja ili u 3 mesečne rate nakon polaska . Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta

MON

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 75/2020 Kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.