Maroko

8 dana, . - 8 dana / 7 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
avionom, 8 dana polazak u petak 04.10., povratak u petak 11.10.2019.
8 dana u SPA resort hotelu 4****
Marakeš – Rabat – Kazablanka – Essauira – Ouzud vodopadi

romo cena paket aranžmana649€
cena paket aranžmana699€
Aranžman je plativ na 6 mesečnih rata, od jula do decembra 2019.godine.

Napomena: dinarski deo je promenjiv, zavisno od trenutne cene avio karte! Iskazana cena aviokarte je trenutno po najpovoljnijoj tarifi, važeća u momentu objave ovog putovanja!

 U izuzetnim slučajevima, usled prebukiranosti predviđenih letova, organizator može ponuditi direktne ili alternativne letove sa presedanjem sa drugih aerodorma (Beč, Beograd, Temišvar, Milano..), kao i polazak odnosno početak aranžmana nekoliko dana ranije ili kasnije.

Aranžman obuhvata:

* Avioprevoz – dinarski deo aranžmana (po ceni TRENUTNO važeće aviokarte iz Budimpešte, Beča….)
* transfer grupe do aerodroma u Budimpešti,
* dozvoljenog prtljaga na letu, ( zavisno od izabrane kompanije )
* smeštaj 7 noćenja, u hotelima sa 4* to: četri (4) u Marakešu, tri (3) u Fezu,
* usluga ishrane u hotelima na bazi polupansiona (doručak & večera), švedski sto,
* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja, i usluge lokalnih vodiča,
* usluge pratioca grupe iz agencije, tokom realizacije programa,
* usluge turističke organizacije puta,
* prevoz autobusom turističke klase, po programu, u Maroku

Aranžman ne obuhvata:

* troškove pribavljanja vize za Maroko 30e,
* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
* troškove ishrane i pića van programom predviđenih polupansiona u hotelima,
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (oko 1€ po danu),
* doplate za dodatni bagažni prtljag prtljag (do 20kg, kod niskobudžetnih avioprevoznika),
* obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,
* troškove posebnih vožnji autobusom, ili ulaznice van predviđenih programom, fakultativni izlet
* ostale usluge i aktivnosti ovim programom ne pomenute.
* doplata za čekirani-bagažni prtljag do 10kg – 10€
Doplate na avio letu  (dodatni prtljag, osiguranje, posebna mesta u avionu ili klasa i sl.), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.


Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Usluga u hotelima je polupansion (doručak i večera), švedski sto. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u smeštajnim objekatima, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator putovanja ne može u popunosti da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).
Smeštaj je u dvokrevetenim, ili dvokrevetnim sobama sa pom.ležajem za treću osobu. Jednokrevetna soba, se rezerviše na zahtev klijenta uz doplatu, ukoliko ih hotel ima na raspolaganju
DAN 1. petak, 04.10./  MARAKEŠ
Okupljanje putnika na parkingu u Beogradu i transfer turističkim autobusom do aerodroma u Budimpešti.  Prijava za let, pasoška kontrola, let za Maroko.  Sletanje na aerodrom u Marakešu, ukrcavanje u autobus, transfer do hotela.  Smeštaj u spa resort hotel u Marakešu. Sastanak sa vodičem. Odmor. Noćenje.

DAN 2. subota 05.10. /  MARAKEŠ
Doručak. Slobodno vreme za odmor uz sadržaj resorta (otvoreni, zatvoreni bazen, spa program, tereni..) ili poludnevno fakultativno razgledanje Marakeša sa vodičem, grada koga još nazivaju – „Crvenim gradom“, jer su po pravilu sve građevine u prošlosti bojene ili zidane crvenom. Ulazak u grad kroz jednu od karakterističnih 12 do danas očuvanih kapija, šetnja najupečatljivijim delom, Medinom – starim gradom uvršćenim na listu svetske baštine UNESCO-a. Prolazak pored jednoog od najlepših minareta, Kutubija, visoke 70m, koja će nam služiti i kao orjentir, jer se vidi iz mnogih delova grada. Obilazak grada se završava na velikom centralnom gradskom trgu Jemaa-el-Fna, koji se u kasnim popodnevnim časovima pretvara u  pravi vašar sa svim i svačim što predstavlja Maroko – uličnim trgovcima, krotiteljima majmuna, zmija, gutačima vatre, pozorišta na otvorenom, kao i restorana na otvorenom, koji nude specijalitete marokanske kuhinje, ili pak tradicionalne slatkiše, sveže sokove od raznog južnog voća, baklave, ratluke….. Slododno vreme u centru grada, organizovan povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. nedelja 06.10. / MARAKEŠ
Doručak. Slobodno vreme ili moguć fakultativni obilazak nekih od najznačajnijih palata u Marakešu. Odlazak do romantične Menare, carske bašta iz 12. veka, potom čuvene Mažorel bašte, koju je projektovao francuski slikar Žak Mažorel, a koji se 1919 godine i doselio ovde, čiji je atelje pretvoren u muzej.  Iv Sen Loran, veliki modni dizajner,je bio opčinjen ovim mestom, otkupio ga, obnovio, a posle smrti i kremacije, njegov pepeo je prosut po baštama Mažorel, po kako se veruje njegovoj poslednjioj želji. Sledi obilazak Bahia palate, velikog imanja na 8.000km2, koja nosi ime po jednoj od vezirovih žena, a unutar zidina- harem, brojni paviljoni, mermerni pod i raskošni mozaici, dopuniće sliku o nekada raskošnom dvorskom životu.Slobodno vreme u centru za šoping….povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4. ponedeljak 07.10./ KAZABLANKA-RABAT
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili individualno istraživanje turističke prestonice Maroka, Marakeša, ili fakultativni izlet za Kazablanku i Rabat. Rani jutarnji polazak, vožnja autoputem do prestonice Maroka, Rabata (320km), koji sada svojim brojnim avenijama, vrtovima i rezidencijalnim četvrtima podseća na jednu vrstu „arapskog Pariza“. Razgled grada: kraljevska palata i vrata Mechoaur-gradske zidine-Hassanov toranj, simbol Rabata-mauzolej kralja Muhameda V-Kasbah Oudaya, gradskog  utvrđenja. Kraća vožnja do Kazablanke (80km). Po dolasku panoramski razgled grada sa stručnim vodičem: glavna pijaca, rezidencijalna četvrt Anfa-džamija Hasana II, jedna od najvećih islamskih verskih građevina sveta (razgled spolja),  Rick’s Cafe- inspiracija za kučltni film „Kazablanka“, Kraljevska palata, Trg Muhameda V,  obala Ain Diab, avenija i šetalište uz obalu Atlantskog okeana. Pauza za ručak, polazak u kasnim popodnevnim časovima za Marakeš. Dolazak u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

DAN 5. utorak 08.10./ AGAFEY PUSTINJA & BERBERSKA SELA
Doručak. Slobodan dan za obilazak, istraživanje Marakeša ili fakultataivni izlet za Agafey pustinju & berberska sela. Vožnja živopisnim predelima, krajolicima tradicionalnih berberskih sela, spektakularnim planinskim pejzažima i doline Imlil, podnožjem Atlas masiva. Vožnja preko sela Tnirt, Ouled Mtaa, gde je oragnizovan ručak u tradicionalnom berberskom domaćinstvu. Pauza za degustaciju tradicionalnog čaja od mente i šoping u seoskim sukovima, gde beriberi iz okolnih mesta utorkom donose svoju robu. Istraživanje ovih sela u unutrašnjosti Markoa, završava se ulaskom u pustinju Agafey. Vožnja pored dina uz pauze za fotografisanje uz mogućnost jahanja kamila (uz doplatu na licu mesta). Povratak u Markeš. Slobodno vreme. Noćenje.

 DAN 6. sreda 09.10. / ESAUIRA 
Doručak. Slobodan dan u Marakešu ili fakultativni izlet za Esauiru. Vožnja ka istoku zemlje, na kome je pored puta, jedino ovde moguće sresti koze, koje pasu gle, na drvetu. Dolazak u jednu od nekada najvažnijih luka Atlantskog okeana, ovaj šarmantni grad do danas je uspeo da sačuva visoke zidine koje su ga vekovima čuvale od napadača sa mora. Šetnja sa vodičem starim centrom ovog pitomog grada, kroz uzane ulice načičkane prodavnicama kože, keramike, ali i umetničkih ateljea, radionica, galerija…Tokom popodnevne pauze, možete uživati u nekom od brojnih restorana ili dobrih plaža. Povratak u Marakeš. Noćenje.

DAN 7. četvrtak 10.10./OUZUD VODOPADI
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak Mrakeša ili fakultataivni izlet za Ouzud vodopade. Polazak autobusom nakon doručka, vožnja krajolikom crvene zemlje i bujne zelene vegetacije, boja koje i čine zastavu kraljevine Maroko. Nakon nadasve zanimljive vožnje, posle 150km pristiže se do drugih po veličini u Africi, posle Viktorijinih, upravo Ouzud vodopada. Slapovi vode koji padaju sa visine od 110m, stvaraju malo jezero, gde se tokom pauze za odmor i ručak, posetioci mogu kupati ili uživati u vožnji čamcima do samog vodopada. Pravi afrički ambijent upotpunjuje karakteristično rastinje, pitomi majmuni, koji svakodnevno dočekuju turiste na jedno od najposećenijih mesta Maroka. Povratak u popodnevnim časovima za Marakeš. Noćenje.

DAN 8. petak, 11.10./ MARAKEŠ
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Marakešu do polaska. Transfer grupe do aerodroma prema planiranom letu. Pasoška kontrola i prijava za let. Direktan let za Budimpeštu ili Beograd i Niša sa presedanjem. Sletanje na aerodrom, transfer do Beograda i Niša. Kraj programa.
Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, uplatom na žiro račun agencije (dinarski ili devizni) u zemlji ili iz inostranstva.

Dinamika plaćanja aranžmana do polaska: Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.Aranžman se može platiti na rate do polaska, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom) i devizni deo na ime rezervacije 25% aranžmana, a ostatak (75% aranžmana) na 3 jednake rate do 21 dan pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  deo 30%, ostatak se može platiti i odloženo,  na 6 mesečnih rata (jul  – decembar  2019.) deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu
5 dana poslerezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno sa valutom plaćanja na dan predaje.
Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!

HTN

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 254/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.