Maldivi

9 dana, . - 9 dana / 7 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Maldivi se nalaze u Indijskom Okeanu, udaljeni su oko 700km od obale Šri Lanke i oko 300 km od obale Indije. Sastoje se od 1.200 manjih i većih ostrva od kojih je samo oko 200 ostrva naseljeno. Maldivi su najmanja Azijska zemlja, kako po površini tako i po broju stanovnika. Glavni i najveci grad Republike je Male sa preko sto hiljada stanovnika i nalazi se na severnom obodu Atola Male, tacnije na Kaafu Atolu. Toplo i čisto more uz rajske plaže, netaknutu prirodu i povoljnu klimu pružaju odlicne uslove za nezaboravan odmor. Svako ostrvo predstavlja posebnu priču i sve je podređeno uživanju. Najradije ih posećuju mladenci, poznavaoci podvodnog sveta i ronjenja, ljubitelji mira i romantičnih destinacija.. Nažalost, ne radi se o šali i ovaj raj na zemlji ima svoj rok trajanja. Nadmorska visina ostrva je tek nešto oko jednog i po metra iznad nivoa mora i rastući nivo Indijskog Okeana dovodi do laganog nestajanja kopna. Naučnici predviđaju da do kraja ovog veka Maldiva više neće biti, što znači da ih treba posetiti što pre! Takođe, zanimljivo je to da na ostrvima vlada samo jedna vera i to islam, a nevezano uz ovu činjenicu - alkohol je dostupan isključivo u hotelskim kompleksima. Netaknuti podvodni svet sa najlepšim koralnim grebenima, šarenim ribama i jedinstvenim mestima za ronjenje su jednostavno obeležja Maldiva. Prelepa prozirnost okeana, koralni grebeni, mir i tišina, netaknuta priroda, ili prosta činjenica da ovih ostrva jednog dana neće biti, šta god od ovoga, Maldivi su definitivno broj jedan na listi putovanja za medeni mesec. Možda baš vaš! Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dve stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu. Plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ovi giganti obožavaju ljude i nemaju nikakav strah od njih, pa im stoga možete prići prilično blizu i čak se slikati sa njima. Posetite poslednji raj na zemlji. Tako ga nazivaju na svim kontinentima i želja svakog čoveka na Zemlji je da doživi magiju tih mističnih ostrva. Ukoliko, dakle, tražite mistično more i bele peščane plaže, kao od svile, Maldivi vas definitivno neće razočarati. Takođe, Maldivi su i glavna destinacija ronilaca, oni ovde dolaze iz celog sveta zbog predivnog koralnog grebena i bogatog, šarenog života koji se krije ispod vode.
Polasci: tokom cele godine!

9 dana od 899eur

***Aranžman je pravljen na trenutnoj raspoloživosti letova avio kompanija, stoga je cena aranžmana podložna promenama u skladu sa promenom cene avio karte. Cena je garantovana nakon uplate avansa i izdavanja avio karata.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave zbog povoljnijih cena avionskih karata. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

Cena aranžmana obuhvata:

    Avio kartu sa svim taksama na relacijama: Beograd – Male – Beograd 
    7 noćenja sa doručkom u deluxe dvokrevetnim sobama sa delimičnim pogledom na more u hotelu 3*
    Kompletnu organizaciju puta

Cena aranžmana ne obuhvata:

    Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do pet dana pred put)
    Fakultativne izlete
    Boravišnu taksu kod određenih hotela, plaća se na recepciji
    Transfer od Malea do hotela (3.6 usd po osobi po pravcu za ostrvo Mafuši)
    ***kada su u pitanju druga ostrva cenu transfera proveriti u agenciji
    Individualne troškove putnika za vreme putovanja
Predlažemo:

Ronjenje – Maldivi su top destinacija u ronilačkom turizmu. Škole ronjenja rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svetske ronilačke organizacije. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih veličina i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo mesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

Snorkeling – Kristalno čista voda, plitke lagune i raznovrstan morski život vas pozivaju na ronjenje. Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dve stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu.

Peščana ada – Odlazak do peščane ade čija se lepota ogleda u nestvarno belom i čistom pesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Pronađite vaše mesto pod suncem i uživajte u spektakularnom okruženju. Odmorite se na puderastom pesku i osetite čari Indijskog okeana.

Piknik na napuštenom ostrvu – istražite Maldive na pravi način. Maldivi su arhipelag od preko hiljadu ostrva, pored naseljenih ostrva postoje i par nenaseljenih. Ljubazni domaćini pripremiće ukusan piknik na napuštenom ostrvu. Uživajte u dobroj hrani, kupajte se u čistom moru, istražite podvodni svet i najbolje koralne grebene u Severnom Atolu.

Whale Shark safari – ili potraga i snorkling sa kit ajkulom. Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ovi giganti obožavaju ljude i nemaju nikakav strah od njih, pa im stoga možete prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

MALDIVI

OPŠTI PODACI:
Maldivi, službeno Republika Maldivi, su ostrvska država u Indijskom okeanu, jugozapadno od Indijskog poluostrva. Sastoje se od oko 1200 ostrva grupisanih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a ostalih 80 se koristi samo za turizam. Službena religija je Islam, a jezik većine stanovništva je divehi, indoevropski jezik srodan singalskom, glavnom jeziku Šri Lanke. Privreda se temelji na turizmu i ribolovu. Maldivi su pretrpeli značajnu štetu u cunamiju u Indijskom okeanu u decembru 2004. godine. 
Nudizam je zakonom zabranjen na Maldivima, uključujući i boravak na plažama odmarališta, kupanje ili ronjenje bez kupaćih kostima u blizini brodova sa putnicima. U većini restorana nije dozvoljen boravak u kupaćim kostimima, kako bi se izbegle neprijatnosti za druge prisutne goste. 
Površina
298 km2
Broj stanovnika
oko 338.000 
Državno uređenje
Republika od 1965. godine.
Glavni grad
Male, oko 70.000 stanovnika
Klima
Tropska klima na Maldivima podrazumeva prosečnu temperaturu između 29 i 32 stepena Celzijusa, sa povremenim tropskim pljuskovima. Od kraja maja do početka septembra je (jugozapadni) monsunski period u kojem ima povremeno kiše i vetra, dok je od novembra do aprila (severoistočni) monsun topao i suv. Cene boravka su najviše u sezoni (decembar-april), naročito u periodu božićnih i novogodišnjih praznika, kada je na Maldivima suvo i toplo vreme. Period od maja do novembra je takođe topao, ali sa višim stepenom vlažnosti vazduha i većom mogućnošću kiša. Tada na Maldivima ima manje turista, te je lakše pronaći odgovarajući smeštaj, koji je pritom povoljniji nego u sezoni.    

Novac
Maldivska rufija (MVR) = 100 laresa. Novčanice za MVR 500, 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za MVR 2, 1 i 50, 25, 10, 5, 2 i 1 laresa.
Jezik
Divehi. Engleski jezik je u širokoj primeni kao službeni jezik. U turističkim područjima govore se i drugi jezici.
VIZA:
Državljani R. Srbije koji turistički putuju na Maldive, besplatnu vizu važeću za period do 30 dana dobijaju na maldivskom aerodromu. Potrebna je sledeća dokumentacija: važeća putna isprava, povratna avio-karta, dokaz o posedovanju dovoljno finansijskih sredstava (100 USD plus 50 USD za svaki dan boravka) ili potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci. 
VAKCINACIJA:
Za putovanje na Maldive nije potrebno posedovati polisu zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako dolazite iz oblasti zahvaćene žutom groznicom (pojedine oblasti centralne Afrike ili južne Amerike).
BEZBEDNOST:
Maldivi mogu da budu izloženi opasnosti od cunamija. U ovakvim situacijama, po izdavanju upozorenja o opasnosti od strane Vlade Maldiva, potrebno je pratiti uputstva koja emituju lokalna sredstava javnog informisanja i ponašati se u skladu sa njima.
Primeri smeštaja:

Whiteshell Island Hotel & Spa 3* - Predivan hotel sa spa centrom WhiteShell Island nalazi se na ostrvu Mafuši, a nudi opuštajuće spa tretmane i restoran. Moderno uređene sobe imaju besplatan bežični internet. Elegantno uređene sobe sadrže brodski pod i sopstveni balkon. Sve smeštajne jedinice nude flat-screen TV, mini-bar i lični sef. Sopstvena kupatila su opremljena osvežavajućim tuševima sa toplom vodom. Hotel sa spa centrom WhiteShell Island nudi gostima recepciju otvorenu non-stop i uslugu pranja veša. U restoranu Platter gosti mogu uživati u dobrom izboru lokalnih maldivskih, kineskih jela i specijaliteta iz Šri Lanke. Ukoliko poželite da obedujete u smeštajnoj jedinici na raspolaganju vam je posluga u sobi. Ovaj moderan smeštaj udaljen je 30 minuta vožnje gliserom ili 90 minuta vožnje trajektom od grada Malea. 

Arena Lodge Maldives 3* - Smeštaj je udaljen 12 min hoda od plaže. Smeštajni objekat Arena Lodge Maldives nalazi se na ostrvu K. Atol Mafuši, u jednoj od najvećih maldivskih laguna, na samo 10 minuta hoda od belih, peščanih obala plaže u Mafušiju. Spomenici Delfin i Manta udaljeni su svega 40 metara. Jednostavno uređene sobe sadrže ventilator na plafonu i klima-uređaj. Opremljene su radnim stolom i ormanom. Sobe imaju sopstveno kupatilo sa tušem i toaletnim priborom. U lokalnim i internacionalnim jelima možete uživati u kafeu Arena Lodge, koji radi 24 časa dnevno. Kontinentalni doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana. Posluga u sobi vam može organizovati ručak ili večeru u sobi.

Ukulhas Inn 3* - Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od peščane plaže. Objekat Ukulhas Inn nalazi se na predivnom peščanom sprudu Alif u atolu Alif. U ponudi su privatan prostor na plaži, moderno uređene sobe sa klima-uređajem i besplatan bežični internet u celom objektu. Na raspolaganju je i restoran. Osoblje može organizovati razne aktivnosti, uključujući gnjuranje i safari sa manta ražama. Okružen bujnim zelenilom, objekat se nalazi na samo 80 minuta vožnje od Međunarodnog aerodrom Male i grada Male, prestonice Maldiva. Sobe su klimatizovane i sadrže čistu posteljinu, radni sto, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar i sef. Pored toga imaju sopstveno kupatilo opremljeno tušem sa tolom i hladnom vodom. Gosti se mogu prošetati plažom ili vežbati u fitnes centru. Osoblje na recepciji koja radi non-stop može vam pomoći sa skladištenjem prtljaga, uslugama pranja veža i poslugom u sobi.

Kaani Village & Spa 4* - Ovaj objekat je udaljen 2 min hoda od plaže. Hotel Kaani Village & Spa je smešten u samom srcu ostrva Mafuši. U ponudi ima otvoreni bazen, opuštajuće spa tretmane i restoran u okviru objekta. Nalazi se na svega par koraka od kristalno čistih voda plaže Mafuši. Besplatan bežični internet je dostupan u svim sobama. Klimatizovane, udobne i elegantno uređene sobe poseduju mini-bar i sopstveno kupatilo s tušem sa efektom kiše. Dodatne pogodnosti uključuju fen za kosu i besplatan toaletni pribor. Iz pojedinih soba pruža se pogled na bazen. Ovaj moderan hotel nudi besplatno iznajmljivanje motocikala. Osoblje na zahtev može organizovati raznovrsne sportove na vodi, uključujući ronjenje i gnjuranje. U okviru objekta možete uživati u sauni i tradicionalnim masažama. Od ostalih sadržaja na raspolaganju su 24-časovna recepcija i usluga aerodromskog prevoza.

Filitheyo Island Resort 4* - Jedino odmaralište u mestu Fafu Atol na Maldivima, okruženo tropskim zelenilom i prelepim koralnim grebenima. Ima otvoreni infiniti bazen, spa centar i centar za ronjenje na licu mesta. Izgrađene na stubovina iznad vode, prostrane, klimatizovane vile imaju visoke slamnate krovove i privatnu drvenu terasu sa sofama. Svaka vila uključuje flat-screen TV, CD plejer i mini-bar. Centar za ronjenje Verner Lau nudi profesionalne kurseve za goste, a spa centar Filitejo opuštajuće masaže. Gosti mogu uživati u vindsurfingu, vožnji kanua ili odbojci na plaži.

Fihalhohi Island Resort 4* - Odmaralište Fihalhohi Island nalazi se u atolu Južni Male. Gostima su na raspolaganju bele peščane plaže, kristalno čisto more i bujno zelenilo. Ponuda uključuje spa centar sa uslugama masaže. Sobe su klimatizovane i obuhvataju terasu sa prostorom za sedenje. Pored toga sadrže podove sa pločicama, ormar, telefon i plafonski ventilator. Kupatila su opremljena tušem i fenom za kosu. Bežični internet se može besplatno koristiti. Odmaralište Fihalhohi raspolaže turističkim deskom, čije vam osoblje može pomoći pri organizovanju izleta i putovanja. Gosti mogu zahtevati uslugu pranja veša na recepciji koja radi non-stop. Sadržaji za sportove na vodi, kao što su ribolov i PADI setrifikovana škola ronjenja, dostupni su u okviru objekta. 

Reethi Beach Resort 4* - Odmaralište Reethi Beach je smešteno na prelepom, bujnom ostrvu Fonimagudu, na lokaciji koju okružuje predivna laguna sa plažom od belog peska. U ponudi ima fitnes centar, salon za masažu, spa centar i velnes centar. Pored toga nudi 5 restorana i 5 barova. Sve klimatizovane sobe poseduju mini-bar, TV sa satelitskim kanalima i aparat za kafu. Pored toga sadrže sopstveno kupatilo sa toplom/hladnom vodom, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Odmaralište Reethi nudi sadržaje za sportove na vodi, kao što su jedrenje na dasci, ronjenje i gnjuranje. Pored toga, u sklopu objekta se nalazi sportski kompleks, a na raspolaganju su i raznovrsni privatni i grupni izleti.

Medhufushi Island Resort 5* 

Royal Island Resort & Spa 5* - Odmaralište i spa centar Royal Island smešteno je na atolu Baa na Maldivima. Ovo tropsko ostrvo sa pogledom na Indijski okean nudi besplatan bežični internet, spa centar i mirne plaže sa belim peskom. Gostima su dostupni ronilački izleti i krstarenja tokom zalaska sunca. Aktivniji gosti se mogu oprobati u skijanju na vodi ili kajt surfingu. Ostali rekreativni sadržaji uključuju otvoreni bazen, teretanu i teniske terene. Vile odmarališta Royal Island su izgrađene od drveta i poseduju sopstveno popločano dvorište sa prostorom za sedenje i pogledom na Indijski okean. Svaka smeštajna jedinica sadrži TV i sopstveno kupatilo sa kadom i tušem.

Fushivaru Maldives 5* - Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od plaže. Objekat Fushifaru Maldives raspolaže besplatnim bežičnim internetom, restoranom i otvorenim bazenom. Svaka soba u ovom rizortu je klimatizovana. Svaka soba uključuje kupatilo sa kadom. Dodatne pogodnosti obuhvataju bade-mantile i papuče. Recepcija objekta radi non-stop. U okolini možete uživati u raznovrsnim aktivnostima, kao što su gnjuranje, jedrenje na dasci i ronjenje. Ovaj objekat takođe ima jednu od najboljih lokacija u gradu Fushifaru! 
Dan 1. Dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“, najkasnije dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Let do Malea sa  jednim presedanjem.

Dan 2. Sletanje u Male, glavni grad Maldiva. Male predstavlja moderno lice Maldiva. Šareno obojene zgrade i  tirkizno more svuda oko vas su klasična slika Male-a koju ćete zapamtiti. Grad prepun kafića, restorana, prodavnica i pijaca. Transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme za odmaranje. Noćenje.

Dan 3-8. Boravak u izabranom hotelu na bazi izabranih usluga. Dani predviđeni za uživanje na rajskom ostrvu uz spa tretmane, uživanje u egzotičnoj hrani… Mogućnost organizovanja mnogobrojnih fakultativnih izleta: ronjenje, snorkeling, plovidba katamaranom, surfovanje, skijanje na vodi, boravak u rizortovima... Uživanje na  kristalno belom pesku uz zvuke talasa, kupanje u tirkiznoj vodi i potpuno opuštanje uz spa tretmane. 6 noćenja.

Dan 9. Transfer do aerodroma u Maleu. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Let do Beograda sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 700eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate. Preostali deo se plaća najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 266/2010 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.