Kraljevina Jordan

7 dana, - 7 dana / 4 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Cena aranžmana 389 € 

Aranžman je plativ na 6  mesečnih rata od momenta rezervacije

Aranžman obuhvata:

* Avioprevoz  (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )
* prtljag uključen u cenu, po regulativama aviokompanije,
* smeštaj u hotelima sa 3/4**** Amanu (1), Mrtvom moru (1), Petri (2),
* ishrana na bazi polupansiona u hotelu na Mrtvom moru, i ishrana na bazi noćenja sa doručkom u hotelima u Petri i Amanu,
* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu
 
Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom(ulaznice za lokalitete)
* obavezne troškove napojnica, ulazno izlaznih viza i napojnica za vozače, vodiče i hotelsko osoblje -87$
* troškove ulaznica u Petru (50 jordanskih dinara, što je oko 70$, plaća se na ulazu u lokalitet ili u pratnji vodiča 80$)
* doplate za prtljag (za kompaniju Ryanair, doplaćuje se prtljag do 20kg ili 30 kg po cenovniku kompanije)
* transfer od Niša, Beograda do aerodroma u Budimpešti i povratno (iz Bga 45€)
* transfer iz drugih gradova Srbije do aerodroma (moguć uz doplatu, vidi opis „transfer do aerodroma“)
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
* fakultataivni izleti organizovani od strane inopartnera ( ne čine sastavni deo programa)
 
Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.
Doplata za prtljag, bagažni do 20kg po cenovniku avio kompanije.
Troškove ulazno izlaznih taksi, napojnica u ukupnom iznosu 150$, plaća se inopartneru po dolasku u Aman.

 Napominjemo da su cene fakultativnih aktivnosti, ručkova u restoranu promenjive, i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza,  vodiča.
DAN 1. ponedeljak, TRANSFER DO AERODORMA
Okupljanje na dogovorenom mestu i transfer turističkim autobusom ili minibusom ka Budimpešti  u večernjim časovima. Vožnja uz pauze radi odmora i osveženja... 

DAN 2. utorak,   AMAN- PLANINA NEBO- MRTVO MORE
... prijava za let, pasoška kontrola, let u jutarnjim satima za Aman. Sletanje na aerodrom u Amanu, prestonici Kraljevine Jordan. Ukrcavanje u autobus, panoramsko razgledanje grada, od antičkog rimskog teatra, starog jezgra grada zvanog “Balad”, kralj Abdulah džamije, odlazak do Citadele (Herkulesov hram)….. Kraće slobodno vreme u centru za osveženje, šoping i/ili individualno razgledanje. Napuštanje Amana, vožnja ka Mrtvom moru uz obilazak planine Nebo, odakle je Mojsije posmatrao Svetu zemlju.  Smeštaj u hotel na Mrtvom moru. Večera. Slobodno vreme za odmor ili korišćenje nekih od bazena ili spa usluga rizorta. Noćenje.

DAN 3. sreda,  MRTVO MORE-  ĐERAŠ- MADABA-WADY RUM
Doručak. Slobodno prepodne na Mrtvom moru ili fakultativni izlet za Đeraš, nekada jedno od najvažnijih trgovačkih i kulturnih središta Bliskog Istoka, danas nazivano „Pompeji istoka“,  zbog posebno očuvanih  arheoloških ostataka antičkog grada. Povratak do hotela, odjava  i vožnja za pustinju Wady Rum uz obilazak Madabe.  Dolazak u kasnim popodnevnim ili večernjim časovima u Wady Rum pustinju. Smeštaj u beduinski kamp hotel. Beduinska večera , u pustinji. Noćenje.

DAN 4. četvrtak,    WADY RUM- AQABA- CRVENO MORE- PETRA 
Doručak. Obilazak kampa ili fakultativna vožnja džipovima po pustinji. Nastavak vožnje za Aqabu, obilazak mesta, slobodno vreme u centru ili odlazak na moderno uređene plaže na južnom delu grada Aqabe. Vreme predviđeno za uživanje na Crvenom moru. U kasnijim popodnevnim časovima vožnja za Petru. Dolazak u večernjim časovima, nakon čas i po vožnje. Smeštaj u hotel. Noćenje. 
    
DAN 5. petak,  PETRA
Doručak. Celodnevni izlet za Petru – jedno od antičkih čuda. Razgled sa vodičem, uz mogućnost savlađivanja određenih deonica jahanjem kamila, konja.....povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6. subota, PETRA- AMAN
Doručak. Napuštanje hotela, ukrcaj i polazak ka Amanu. Vožnja uz pauze, preko Karaka, gde je predviđena poseta arheološkom lokalitetu i drevnoj tvrđavi. Pauza za obilazak, zatim nastavak vožnje ka Amanu. Dolazak na aerodrom kraljica Alija, prijava za let za Budimpeštu. Sletanje u 22.50h. Po sletanju organizovan transfer do Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Kruševca, Niša....

DAN 7. nedelja, transfer do mesta polaska
....dolazak u  Beograda u ranim jutarnjim, Kruševca u jutarnjim i Niš u prepodnevnim časaovima...Kraj programa

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Amana, na Mrtvom moru i Petri.
Agencija navodi planirane hotele za smeštaj. U slučaju prebukiranosti ili bilo kakve sprečenosti da goste smesti u iste, organizator se obavezuje da goste smesti u sličan hotel iste ili više kategorije, sa indentičnom uslugom i kvalitetom objekta.

Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

Hotel Petra Place 3***+, http://www.petrapalace.com/  . Nalazi se u blizini ulaza u lokalitet Petra. Sve sobe TWC sa SAT TV, fen. Raspolaže sa dva otvorena bazena (dostupnost I upotreba zavise od vremenskih prilika), loby bar, restoran. Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto (moguća uz doplatu).
Hotel Ramada resort 4****, Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu obale Mrtvog mora, raspolaže sopstvenom plažom otvorenom tokom cele godine. Sobe modern uređenje, sa uslugom WIfi, SAT tv, fen. Veći broj soba sa terasom (moguća na upit ukoliko klijent blaghovremeno zahteva terasu- koju u pojedinim slučajevima hotel dodatno naplaćuje), Usluga polupansion, švedski sto- uključena u cenu.
Hotel Harir Place, sa 4**** u Amanu, nov I moderan hotel, sve sobe modern uređenje. Hotel raspolaže loby barom, bazernom. Na 10 minuta vožnje se nalazi šoping centar.
Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!

HTN

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 254/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.