Kairo

6 dana, Egipat - 6 dana / 5 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Bez obzira koliko ste knjiga pročitali o Egiptu, naslušali se raznih priča, pogledali brojne reportaže, tek kada kročite u Kairo možete da osetite tu čarobnu magiju prošlosti.Ulaskom u Kairo, u stvari, zakoračili ste u mašinu za putovanje kroz vreme. Kairo je prestonica Egipta danas, ali je to bio i za vreme starog egipatskog carstva, kad zemljom počinju da vladaju prve dinastije faraona. Sa željom da sebi obezbede večni život i da se približe bogovima, gradili su piramide.
6 dana (5 nodenja sa doručkom u hotelu 4*) – avionom
Polazak: 1.novembar (povratak 6.novembar 2019.)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 559 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 125 evra.
U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
 Avio prevoz na relaciji Beograd -Kairo–Beograd (prevoznik Air Serbia)
 Aerodromske takse oko 116 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se pladaja u dinarima u poslovnicama
 Smeštaj u hotelu kategorije četirii zvezdice, u dvokrevetnim sobama, na bazi: 5 nodenja sa doručkom
Transferi na relacijama aerodrom–hotel–aerodrom
Transferi prema programu
Troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
 ● Turistička viza - 25 USD koja se naplaćuje u Egiptu
 ● Fakultativni izleti
Napojnice za lokalne vodiče i vozače, koji su uobičajeni za ovu destinaciju u iznosu od 20 evra /plada se na licu mesta vodiču
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Obroci i pide na letovima kompanije Air Serbia
●Memfis , Sakara i Koptska četvrt sa uključenim ručkom 45 eura
●Srednjovekovni i moderni Kairo 30 eura
●Celodnevni izlet do Aleksandrije sa uključenim ručkom 60 eura
● Krstarenje Nilom sa večerom 40 evra
Prijavljivanje i uplata fakultativnih izleta se vrši isključivo u agenciji prilikom rezervacije aranžmana 
Barceló Cairo Pyramids Hotel https://www.barcelo.com/en-gb/barcelo-hotels/hotels/egypt/.../barcelo-cairopyramids/
Nalazi se na oko 5 minuta od platoa Gize i u neposrednoj blizini centra grada. Moderno je opremljen,
ima otvoreni bazen, bar, restoran. Svaka soba poseduju kupatilo, klima-uređaj, TV, telefon i Wi-Fi
internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela.

Dan 1 Beograd
1.dan (petak, 1.novembar 2019.) BEOGRAD – KAIRO Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Terminal I, kod šaltera „Filip Travela“ u 21:10 h. Poletanje aviona u23:10h (JU 876). Direktan let za Kairo. Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Terminal I, kod šaltera „Filip Travela“ u 21:10 h. Poletanje aviona u23:10h (JU 876). Direktan let za Kairo. (petak, 1.novembar 2019.) BEOGRAD – KAIRO Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Terminal I, kod šaltera „Filip Travela“ u 21:10 h. Poletanje aviona u23:10h (JU 876). Direktan let za Kairo. (petak, (petak, 1.novembar 2019.) BEOGRAD – KAIRO Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Terminal I, kod šaltera „Filip Travela“ u 21:10 h. Poletanje aviona u23:10h (JU 876). Direktan let za Kairo. 1.novembar 2019.) BEOGRAD – KAIRO Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Terminal I, kod šaltera „Filip Travela“ u 21:10 h. Poletanje aviona u23:10h (JU 876). Direktan let za Kairo.

Dan 2 Cairo
2.dan (subota, 2.novembar 2019.) KAIRO Dolazak u Kairo u 03:05h po lokalnom vremenu. Nakon pasoških i drugih formalnosti ,smeštaj u hotel. Noćenje. Doručak. Polazak na obilazak grada. Razgledanje platoa Gize, gde se nalaze čuvene tri piramide:Keopsova, Kefrenova i Mikerenova.Obilazak dolinskog hrama sa čuvenom statuom velike Sfinge, poseta manufakturama papirusa i parfema. Panoramski obilazak Kaira: Pyramids Road, Zoološki vrt, Kairo kula, most 6.Oktobar, panorama reke Nil.... Odlazak u Nacionalni muzej, gde se nalazi najveće arheološko blago Egipta, Tutankamonovo blago i njegova mumija. Pauza za ručak. Nakon ručka panoramski obilazak Saladinove tvrđave, Grada mrtvih, poseta Kan El Kalili, najvećem bazaru u Kairu. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3 Cairo
3.dan (nedelja, 3.novembar 2019.) KAIRO-MEMFIS-SAKARA-KAIRO Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Memfis, nekadašnja prestonica Starog Egipta, nastala 3.100 godina pre naše ere, u kom se nalazi i čuvena statua Ramzesa II, napravljena od alabastera. Sakara sa nadaleko poznatom stepenastom piramidom kralja Zosera.Pauza za ručak. Povratak u Kairo i obilazak Koptske četvrti, u kojoj je po predanju Isus provodio svoje prve dane sa majkom posle prognanstva iz Jerusalima. Tu se nalazii “Viseća crkva” Muallaqa, posvećena Bogorodici, hram iz 7.veka, nekadašnje sedište koptske Patrijaršije. Crkva obiluje prelepim mozaicima sa svetom porodicom, intarzijama, drvenim rezbarenim oltarom i u njoj ćete osetiti onaj neobjašnjiv osećaj blaženstva koji može da pruži samo sveto mesto. Susedna crkva Svetog Sergija koja je izgrađena, na temeljima katakombe, gde se skrivala Hristova porodica, ima krov koji se oslanja na dvanaest stubova. Inače, za Kopte kažu da su potomci starih Egipćana, koji su prihvatili hrišćanstvo i oduprli se osvajačima koji su porobili te prostore. Drevna Sinagoga Ben Azra, upoznavanje sa životom u diaspori starih Jevreja. Džamija Amrl el Asa, najstarija džamija na tlu Afrike iz perioda dinastije Omajida. Noćenje.

Dan 4 Cairo
4.dan (ponedeljak, 4.novembar 2019.) KAIRO-ALEKSANDRIJA. Fakultativni odlazak za Aleksandriju. Aleksandrija, grad koji je na delti Nila osnovao Aleksandar Makedonski i koji je, takođe, imao jedno od sedam svetskih čuda – svetionik Faros. Na njegovom mestu danas je turska tvrđava Kait bej. Obilazak biblioteke, koja je čuvala sve tajne onoga sveta i izgorela pod nerazjašnjenim okolnostima. Na mestu nekadašnje najveće riznice znanja starog sveta izgrađena je moderna biblioteka u futurističkom stilu. Na zidovima biblioteke uklesana su sva fonetska pisma, pa i naše ćirilično..U Aleksandriji postoji i najlepša džamija na Mediteranu – Abu el Abas, izgrađena od alabastera. .Poseta katakombama, Rimskom teatru. Ručak. Slobodno vreme. Povratak u Kairo u ranim večernjim satima. Noćenje.

Dan 5 Cairo
5.dan (utorak, 5.novembar 2019.) KAIRO Doručak. Slobodan dan. Fakultativni obilazak srednjevekovnog Kaira: džamija i univerzitet Al Azhar, trg salah el Din, džamije sultan Hasan i Rufaji. Obilazak citadele i Alabaster džamije, „Grad mrtvih“. Panoramski obilazak kolonijalnog i modernog Kaira: Opera trg, Talat Harb trg, Garden city, ostrvo Roda i manijal palata, Zamalek, Mohamdesin...... U ranim večernjim časovima odlazak na fakultativnu večeru na brodu uz plovidbu Nilom. Noćenje.

Dan 6 Beograd
6.dan (sreda, 6.novembar 2019. )KAIRO-BEOGRAD Transfer na aerodrom, let za Beograd u 03:50, let JU 877.Dolazak u Beograd u 05:55

- Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 196/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.