Jordan i Izrael

11 dana, Bliski istok - 11 dana / 10 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Jordan se smatra delom "kolevke čovečanstva". Glavni grad je Aman, arapski je jezik većine, dok je islam najzastupljenija religija. Klima je pustinjska i suptropska. Dolina reke Jordan odvaja Jordan od Izraela. Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno hrišćanstvo. Na svetoj zemlji su sagrađena najveća svetilišta i mesta hodočašća. U Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka ali je i mesto prvog polaganja Zavetnog kovčega sa Deset božjih zapovesti. Tel Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan, Via Dolores, Kumran i Masada samo je delić onog zbog čega vredi videti i doživeti ovu u mnogo čemu specifičnu zemlju fascinantnih gradova, od onih nastalih pre Hista pa sve do današnjih metropola.
Datum polaska - Nedelja, 29 decembar, 2019
Datum povratka - Sreda, 08 januar, 2020

FIRST MINUTE POPUST OD 90€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. SEPTEMBRA ILI DO
POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA
DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
SmeštajUslugaCena aranžmana po
osobi u dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
Cena važi do
Hoteli 3, 4 i 5*Polupansion1,690€290€Do 30.09.2019.
(cena sa popustom)
Hoteli 3, 4 i 5*Polupansion1,780€290€Od 01.10.2019.
(redovna cena)


U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (lokalne kategorizacije): 3* u Tel Avivu, 4* u Amanu i u Nazaretu, 5* u Akabi i Vitlejemu na bazi polupansiona, posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim mini-busom ili autobusom (u zavisnosti od broja putnika), kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja. Usluga u hotelima je uglavnom švedski sto za doručak, a večera je ili švedski sto ili set meni.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse u iznosu od 201.15 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: eur 145.00 YR i refundabilnih taksi: 16.72 RS, 0.98 RF, 0.22 RS, 4.48 LG, 10.00 TR, 23.75 IL) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), fakultativni izleti (ukoliko postoje), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, napojnice za lokalne vodiče, vozače i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka), izlazna taksa iz Jordana u Izrael (oko 15 USD – molimo putnike da pripreme sitan novac radi što kraćeg zadržavanja na granici), međunarodno putno osiguranje.
Hotel u Amanu: Geneva hotel 4* https://www.genevahotel-amman.com/ ili sličan
Hotel Geneva se nalazi u modernom, zapadnom Amanu. Sobe su klimatizovane, i imaju: TV sa satelitskim kanalima, mini bar, aparat za čaj/kafu i radni sto. Hotel ima otvoreni bazen i fitnes centar, a City Mall je na 3,3 km.
U restoranu Ermitaž se služe internacionalna jela, a Lobbi Lounge nudi veliki izbor laganih obroka. Gosti mogu uživati u specijalitetima sa roštilja, sladoledu i milkšejku na sunčanoj terasi.

Hotel u Akabi: Oryx hotel Aqaba 5* http://www.oryx-hotel.com/ ili sličan
Hotel Oryx ima 189 soba, uključujući 6 poslovnih apartmana, pretvarajući mesto za boravak u kosmopolitsko iskustvo za poslovne ljude i turiste. Stil hotela je porodičan i pruža usluge kao što su: bežični internet, teretana i spa centar sa hidromasažnim kadama, parnim kupkama i širokim izborom masaža za lice i telo.

Klimatizovane sobe su opremljene TV-om sa ravnim ekranom, mini barom i aparatom za pripremanje čaja/kafe. Kupatila sadrže kadu ili tuš i fen za kosu, a neki i bide.

Hotel u Vitlejemu: St. Gabriel hotel 5* www.stg-hotel.com/index.php/en ili sličan
Hotel je lociran u blizini mnogih znamenitosti Vitlejema, sa divnim pogledom na grad. Koncipiran je tako da ispunjava potrebe kako modernog poslovnog čoveka i turista, tako i mladih ljudi željnih zabave. Sve sobe su klimatizovane, imaju plazma TV, besplatni WiFi u celom hotelu, privatno kupatilo (sa bade mantilom i papučama). Neke sobe imaju deo za sedenje. Hotel ima dva restorana, fitness i spa centar, 24 časovni biznis centar, 24 časovnu recepciju, sefove na recepciji, servis za pranje i čišćenje.

Hotel u Nazaretu: Tabar 4* https://www.tabarhotel.com/ ili sličan 
Smešten na brdu iznad Nazareta, hotel ima pogled na grad i dolinu Jezrael. 
Sve sobe su klimatizovane, imaju pristup bežičnom internet i balkon. U restoran Retro možete naručiti internacionalna jela. 

Hotel u Tel Avivu: Gilgal 3* http://www.hotelgilgal.com/ ili sličan
Hotel Gilgal se nalazi 200 metara od gradske plaže Tel Aviva. Sobe imaju besplatan Wi-Fi i TV sa satelitskim kanalima.  Restoran je otvoren za doručak, ručak i večeru, i nudi mediteranske i internacionalne specijalitete.
DAN 1
BELGRADE
(29.12.2019.) BEOGRAD–ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla", kod šaltera KonTiki u 18:00 časova. Poletanje za Istanbul u 20:25 časova (Let TK1084).

DAN 2
AMMAN
(30.12.2019.) ISTANBUL–AMAN–DŽERAŠ–AMAN Sletanje u 00:10 časova. Čekanje na vezu. Nastavak putovanja za Aman u 01:40 časova (Let TK814). Sletanje u 03:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Nakon kraćeg odmora i doručka, polazak ka Džerašu (antički Geras), najbolje očuvanom rimskom gradu na svetu, koji je vrhunac doživeo za vreme vladavine Aleksandra Velikog. Obilazak Hadrijanove kapije, pozorišta, Zevsovog hrama, Ovalnog trga, ulice Kardo, agore, nimfoneuma, Artemidinog hrama i dr. Povratak u Aman. Posle podne razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, grada na reci Jabok, koji se prostire na 19 brežuljaka. Ovaj grad je biblijski Rabat, glavni grad Amonita. Simbol grada je crni iris. Obilazak starog i novog dela grada. Večera. Noćenje.

DAN 3
AQABA
(31.12.2019.) AMAN–MADABA–PLANINA NIBO–MRTVO MORE-BETANIJA–AKABA Doručak. Polazak za Madabu. Obilazak ranovizantijske Crkve Svetog Đorđa iz šestog veka, u kojoj mozaički pod sadrži najstariji originalni kartografski prikaz Svete zemlje i posebno Jerusalima. Odlazak na obližnju goru Navo (Nibo) sa koje je jevrejski prorok Mojsije gledao obećanu zemlju koju je Bog dao Izrailjcima. Nastavak putovanja do Mrtvog mora, najniže tačke na zemaljskoj kugli. Obilazak Betanije - mesta gde je, po verovanju, kršten Isus Hrist. Posle kraćeg zadržavanja, vožnja prema Akabi. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 4
AQABA
(01.01.2020.) AKABA-PETRA-VADI RAM-AKABA Doručak. Polazak za Petru. Obilazak fascinantnih ostataka nekadašnjeg moćnog grada uklesanog u ružičaste stene, impresivne arhitekture iz perioda Nabatejaca. U liticama peščara isklesane su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici starog Bliskog istoka – Asirije, Vavilona i Persije – stvorivši u peščaru kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i Istoka. Uvrštena je u listu svetske kulturne baštine Uneskoa. Posle podne polazak ka pustinji Lorensa od Arabije, Vadi Ram. Vožnja džipovima po pustinji u trajanju od dva sata. Povratak u Akabu. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 5
BETHLEHEM
(02.01.2020.) AKABA-MRTVO MORE- MASADA- JERIHON- VITLEJEM Doručak. Polazak prema jordansko-izraelskoj izraelskoj granici Arava. Posle graničnih formalnosti, početak putovanja po Izraelu. Kupanje tj. plutanje u Mrtvom moru. Usput, poseta Masadi, poslednjem uporištu jevrejskih ustanika. Ovo je jedna od najdubljih impresija koja se može poneti iz Izraela. Nastavak putovanja do Jerihona, najstarijeg grada na svetu. Pogled na Manastir iskušenja. Odlazak do hotela u Vitlejemu. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 6
BETHLEHEM
(03.01.2020.) VITLEJEM-JERUSALIM-VITLEJEM Nakon doručka, poseta Zapadnom zidu (Zid plača) U Jerusalimu, najsvetijem mestu jevrejske molitve. Razgledanje ostataka Karda u jevrejskoj četvrti i prolazak kroz jermensku četvrt. Poseta Domu Ane i Joakima, rodnom mestu Bogorodice. Odlazak Via Dolorosom (Hristov stradalni put) do Hrama Groba Gospodnjeg u kojoj su Golgota i Sveti grob. Odlazak u Ein Karem i poseta Crkvi Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, Marijinom izvoru i Crkvi susreta Marije i Jelisavete. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera. Noćenje.

DAN 7
BETHLEHEM
(04.01.2020.) VITLEJEM-MASLINOVA GORA- SIONSKA GORA- VITLEJEM Doručak. Odlazak do Maslinove gore sa koje se pruža pogled na stari grad opasan zidinama i Hramovu Goru, danas trećem svetom mestu islama gde se nalaze Kupola na steni i Džamija Aksa. Zatim poseta Crkvi Pater Noster (Oče naš), Crkvi Dominus Flevit (Suze Gospodnje), Getsimanskom vrtu i Crkvi Hristove agonije, kao i Crkvi Marijinog groba u Josafatovoj dolini (Dolini Sudnjega dana). Na Sionskoj gori, poseta Crkvi Petrovog kajanja, sobi Tajne večere i Davidovom grobu. Odlazak preko Polja pastira u Vitlejem, u posetu Crkvi Hristovog rođenja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 8
NAZARET
(05.01.2020.) VITLEJEM- GALILEJSKO JEZERO- GORA BLAŽENSTVA- TABHA- KAPERNAUM- NAZARET Doručak. Poseta Kani Galilejskoj, u kojoj je Isus pretvorio vodu u vino. Razgledanje znamenitosti na Galilejskom jezeru: Gora blaženstava, Crkva umnožavanja hleba i ribe, Crkva Petrovog prvenstva u Tabhi. Poseta Jardenita, tradicionanog mesta za krštenja. Poseta arheološkom nalazištu Kapernauma, ostacima Petrove kuće i stare sinagoge u kojoj je Isus propovedao. Smeštaj u hotelu u Nazaretu. Večera. Noćenje.

DAN 9
NAZARET
(06.01.2020.) NAZARET-TABOR-NAZARET Doručak. Odlazak na goru Tabor, mesto Hristovog Preobraženja. Zatim obilazak Nazareta i poseta Crkvi Blagovesti i Crkvi arhanđela Gavrila s Marijinim izvorom. Povratak u hotel u Nazaretu. Večera. Noćenje.

DAN 10
TEL AVIV
(07.01.2020.) NAZARET-KESARIJA PRIMORSKA-HAIFA-TEL AVIV Doručak. Odlazak do Kesarije Primorske, obilazak ruševina sedišta rimskih namesnika Judeje, uključujući pozorište i akvadukt. Odlazak za Haifu. Sa gore Karmel, mesta Ilijinog dvoboja s Valovim prorocima, uz zadivljujući pogled na grad i luku, poseta karmelitskom manastiru Stela Maris, panorama Bahajskih vrtova i odlazak u stari deo grada Jafa. Večera i noćenje u Tel Avivu.

DAN 11
BELGRADE
(08.01.2020.) TEL AVIV-ISTANBUL-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Istanbul u 15:20 časova (Let TK787). Sletanje u 18:50 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 19:50 časova (Let TK1083). Sletanje u 19:30 časova.
-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

-Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

-gotovinski
-čekovima građana do 6 mesečnih rata.
-platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 80/2014. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.