Jordan

, - 9 dana / 7 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Kraljevina na Bliskom Istoku, pustinjska zemlja bez nafte, ali zemlja u kojoj se nalazi najneverovatnije čudo antičkog sveta, jedinstvena Petra, grad u kamenu. Glavni grad je Aman, a zemlju naseljava nešto više od 5 miliona stanovnika. Čuveni Lorens od Arabije predvodio je arapsko stanovništvo u velikim bitkama protiv Otomanske imperije. Jordan je jedina zemlja na ovom području koja nema naftu, a sa Egiptom je jedina arapska nacija koja ima potpisan mir sa Izraelom! Veliki broj biblijskih mesta nalaze se ovde, među kojima su i gradovi poput Sodome i Gomore. I zapamtite, ako Vas neko ponudi obrokom, ljubazno odbijte prva tri puta a onda srdačno prihvatite. AMAN Aman je glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 miliona stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svetu, a često mu daju i naziv „Novi Bejrut“. U trećem veku pre nove ere zvao se Filadelfija. Broj turista je i dalje mali ali u poslednjim godinama se povećava, a godišnje ga poseto oko 2 miliona turista. Bogato nasleđe i duh istoka sve više privlače pažnju putnika širom sveta. PLANINA NEBO I KERAK Planina Nebo se nalazi u Jordanu i sa nje se pruža pogled na dolinu i Mrtvo more u daljini. Prema predanju Bog je Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu i odatle vidi Obećanu Zemlju. Na ovom mestu Mojsije je Ii sahranjen, a o značaju ovog mesta govori i poseta pape Jovana Drugog. Dalje na našem putu ka jugu i Petri, obilazimo Kerak, grad u kome se nalazi zamak Kerak, koji potiče iz perioda krstaša. MRTVO MORE Mrtvo more, najneobičnije na svetu, jezero koje godinama privlaci hiljade turista i celog sveta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tacku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najvisa na svetu oko 30%, skoro osam puta vise od saliniteta ostalih mora i okeana. Upravo zbog saliniteta, svi posetioci uživaju plut
Polasci: 08.06.2019. 15.06.2019. 22.06.2019.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana:
Termin08.06.2019 - 16.06.2019.15.06.2019 - 23.06.2019.22.06.2019 - 30.06.2019.
Promo cena:650€650€650€
First minute cena:690€690€690€
Regularna cena:750€750€750€
*Promo cena za sve polaske važi do 10.05.2019. ili do popune mesta na letovima.

UPDATE 15.05.2019.        
Termin 08.06.2019. poslednja mesta po ceni od 650 eur!   
Termin 15.06.2019. poslednja mesta po ceni od 650 eur!   
Termin 20.06.2019. poslednja mesta po ceni od 650 eur!

Polazak 08.06.2019: *First minute cena važi za prijave do 20.05.2019. ili do popune mesta a nakon toga aktuelna je regularna cena aranžmana.
Polazak 15.06.2019: *First minute cena važi za prijave do 20.05.2019. ili do popune mesta a nakon toga aktuelna je regularna cena aranžmana.
Polazak 22.06.2019: *First minute cena važi za prijave do 20.05.2019. ili do popune mesta a nakon toga aktuelna je regularna cena aranžmana.

**Aranžman je pravljen na bazi letova low cost kompanija, stoga je cena aranžmana podložna promenama u skladu sa promenom cene avio karte. Cena je garantovana nakon uplate avansa i izdavanja avio karata.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana.

Cena aranžmana obuhvata:
Povratnu avio kartu na relaciji Budimpešta – Aman - Budimpešta sa svim taksama, u ekonomskoj klasi
Transfer kombijem na relaciji Beograd - aerodrom u Budimpešti - Beograd
Ručni prtljag do 10kg dimenzija 55x40x20cm
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinetalni doručak) u hotelu 2*/3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Amanu
Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom (kontinetalni doručak)  u hotelu 2*/3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Wadi Musa
Sve transfere prema planu i programu putovanja
Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:
Fakultativne izlete u ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
Doplatu za dodatni prtljag do 20kg – 55eur za sve letove*
Međunarodno zdravstveno osiguranje (Uniqa, do 15.000 eur, standard, od 19 do 70 godina, za 9 dana – 788 RSD, cenovnik od 14.05.2019)
Individualne troškove za vreme trajanja aranžmana
Vizu za Jordan (na granici)
*Prilikom prijave za putovanje potrebno je izjasniti se o dodatnom čekiranom prtljagu od 20kg. Nije moguće naknadno izjašnjavanje o dodatku čekiranog prtljaga od 20 kg. Ukoliko se putnici pri prijavi u agenciji ne izjasne o dodatnom čekiranom prtljagu od 20 kg, dužni su sami da se informišu o dodavanju prtljaga i ceni na samom aerodromu prilikom check in-a.

1. dan: Polazak iz Beograda i transfer do aerodroma u Budimpešti u ranim jutarnjim časovima. Direktan let za Aman. Dolazak u Aman glavni grad Kraljevine Jordan i jedan od najliberalnijih gradova u arapskom svetu. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan: U jutarnjim satima napuštamo smeštaj i polazimo za Wadi Musa. Usputno stajanje i obilazak Planine Nebo, mesto odakle je prvi put Mojsije video Obećanu Zemlju. Nastavak putovanja i obilazak Mrtvog mora, najneobičnijeg na svetu, jezera koje godinama privlaci hiljade turista i celog sveta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tačku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svetu oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i okeana. Nastavak putovanja za Wadi Musa. Smeštaj. Noćenje.

3. dan: Fakultativni dvodnevni izlet u Petru. Obilazak grada u steni, kraljevskih grobnica i riznica u pećinama. Prolazak kroz kanjon Sik, brojna pećinska svetilišta, pozorište, slavne grobnice kraljevske porodice, isklesane u steni...  Danas je na listi Unesko kulturne baštine i privlači putnike iz svih delova sveta. Noćenje.

4. dan: Nastavak fakultativnog izleta - obilaska Petre i uživanje u čarima Bliskog Istoka. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet u Wadi Rum pustinju, skoro pa netaknutu od strane ljudske ruke. Uživamo u nestvarnim predelima peščane i kamene pustinje, pešačimo, jašemo kamile… Noćenje u pustinji.

6. dan: Nakon izlaska Sunca u pustinji ispijamo čaj i krećemo ka Wadi Musa. Dolazak u Wadi Musa i slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: Napuštamo smeštaj u jutarnjim satima. Polazak za Aman. Dolazak u Aman. Poludnevni fakulativni izlet - obilazak grada. Aman, glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 miliona stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svetu. Broj turista je i dalje mali ali u poslednjim godinama se povećava. Bogato nasleđe i duh istoka sve više privlače pažnju putnika širom sveta. Grad koji je stvoren za istraživanje i uživanje u čarima Istoka. Obilazimo čuvenu Citadelu, smeštenu na jednom od sedam brda Amana sa koje se pruža neverovatan pogled na sam grad. Obilazimo hramove, muzej, Omayyad palatu i brojne druge lokalitete. Izlet nastavljamo vožnjom do čuvenog Rimskog Teatra u samom srcu grada pa nas ovaj dan nekako šeta između Rima i Akropolja dok koračate sokacima pustinjskog grada Istoka. Upoznavanje sa ulicama glavnog grada Jordana nastavljamo vožnjom i posetom džamiji Kralja Abdulaha, pa sve do povratka u “Novi Aman” i šetnju čuvenom ulicom duge “Rainbow Street”. Nezaboravno iskustvo! Noćenje.

8. dan: Napuštanje smeštaja u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Direktan let za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu i transfer do Beograda.

9. Dan: Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.  Kraj putovanja.

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate, a ostatak sume uplaćuje se najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 266/2010 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.