Japan i Južna Koreja

, - 16 dana / 13 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hostel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Kada pomislite na Japan, vaš um se ispunjava različitim slikama drevnih tradicija, predivnih predela i fascinantnom kulturom. Iako je Japanska prošlost veoma bogata dogadjajima i veoma zanimljivom istorijom, današnji Japan je isto tako fascinantan sa vrhunskom tehnologijom i predivnom arhitekturom, koja još uvek održava tradiciju ove zemlje. Bilo da želite da iskusite hranu koju do sada niste probali ili želite da idete u kupovinu u neki od najboljih svetskih šoping oblasti, Japan je mesto za Vas. Japan je poznat po svojim hramovima i svetilištima, možete da provedete nedelje u gradovima kao što su Kjoto i da uživate u arhitektonskim čudima i istorijskim spomenicima. Ako je kultura više po Vašem ukusu, ne možete da dobijete bolje nego šareno i bogato nasledje u Japanu, uključujući i divnu igru kabuki i tradicionalne gejše. Tokio- divan, podsticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola je takodje uzbudljiva, intrigatna i iscrpljujuća. Grad ima na desetak različitih likova, haotičan i glasan ili smiren poput zena, visoki soliteri i sitni skiveni hramovi. Tokio nudi veliki broj znamenitosti i senzacije, moderan dizajn i oko 100, 000 restorana. Seul – Tehnološki napredan, a u isto vreme tradicionalan, ovaj dinamičan grad je mešavina hramova, palata, najmodernijih solitera i planinskih staza. Šta god da poželite, u bilo koje doba dana ili noći, u Seulu to možete da nađete. Posle jutarnje posete hramu, posetite palatu, a zatim polako ispijajte čaj u Bukchonu ili obiđite galerije u Samcheong-dongu. Soju (piće slično votki) i brzi obrok na uličnoj tezgi će vam dati energiju za šoping na noćnim pijacama u Dongdaemunu ili Namdaemunu, žurke i igranje online igrica u Hongdaeu ili Itaewonu. Posle burne noći relaksirajte se u sauni ili banji i dok pogledate na sat jutro nad Seulom je već osvanulo. Popnite se na jednu od četiri planine koje čuvaju grad i pred vama će se ukazati desetomilionska metropola u svoj svojoj veličini. Nećete poverovati da se Seul izdigao iz praha i
Datum polaska:
16 dana / Sigurni polasci!

07.10 – 22.10.2019.
02.11 – 16.11.2019.
16.11 – 30.11.2019.
29.11 – 14.12.2019.
28.03 – 12.04.2020.
17.04 – 02.05.2020.
01.05 – 16.05.2020.

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 

Cena aranžmana 1799€ 
Promo cena 1699€
Za prijave i uplate avansa do 24.08. od min. 500€ cena je 1649€
Za prijave i uplate u celosti do 24.08. cena je 1599€

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Tokio-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Tokio-Seul-Tokio) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-9 noćenja  u širem centru Tokija u hostelu (1/2, 1/3 ili 1/4 sobe sa kupatilom i klimom)
-4 noćenja u u širem centru Seula u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Razgledanje Tokia 1

Slobodne aktivnosti ili fakultativni obilazak Tokija. Nakon jutarnje kafe krećemo u šetnju do Asakuse, dela grada koji je u Edo periodu bio centar zabave, a danas retka drevna ambijentalna celina Tokija. U njemu se nalazi jedan od najpoznatijih i najznačajnijih budističkih hramova prestonice. Nakon prvog upoznavanja sa budizmom u Japanu krećemo put jednog od najlepših gradskih parkova – Ueno. Tada ćemo se i prvi put susresti sa jednim od najrazgranatijih i najorgnizovanijih sistema podzemne železnice – tokijskim metroom. Ueno, na koji stižemo je takodje, poznat i po velikom broju muzeja, galerija, hramova i, naravno, zoološkom vrtu. Ovde ćemo napraviti i pauzu za ručak nakon čega nastavljamo ka Tokio stanici, prvoj železničkoj stnaici ovog gtada, koju je u početku samo Pošta koristila. Danas je ovo jedna od najvećih i najznačajnijih železničkih stanica u gradu, ali, sa nje polaze i autobusi za različite delove zemlje. Ona se takoreći krije izmešu velikog broja poslovnih zgrada koje predstavljaju jedno ozbiljno lice ovog grada. Nakon toga, polako se krećemo prema Imperijalnoj palati. Ulaz u palatu i unutrašnje dvorište nije dozvoljen, mada se Car dva puta godišnje obraća naciji sa prigodnog balkona, za svoj rodjendan 23. decembra i nakon najvažnijeg japanskog praznika – Nove godine – 2.januara.

Razgledanje Tokia 2

Vozimo se metroom, zadiviljuje nas organizovanost i uredjenje ove zemlje. U prepodnevnim časovima odlazimo na pijacu u distriktu Tsukidži i uživamo u ukusu originalnog japanskog sušija i ostalih specijaliteta od sveže ribe. Posle klope put nas vodi prema Ginzi, najstariji i najpoznatiji šoping disktrikt Tokija, a danas „samo“ najglamurozniji. Nastavljamo jakim tempom i krećemo se put Tokio Maritime City (Odaiba District) koji predstavlja grad u gradu, a napravljen je veštačkim spajanjem 6 ostrva u Tokio zalivu. Do njega se stiže čuvenim mostom Duga. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, tržnih centara uz neizbežno uživanje na gradaskoj plaži učiniće nam ovaj dan nezaboravnim. Nastavljamo metroom u Shinjuku district, penjemo se na jedan od nebodera sa kog se pruža nestvaran pogled na poslovni kvart Tokija. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i bolje upoznavanje grada. 

Kamakura 

Na izlet se polazi u jutarnjim časovima. Prvo dolazimo do Tokyo stanice, odakle se ukrcavamo na voz koji nas direktno vozi u srce prve šogunatske prestonice – Kamakure. Mada danas ostatke tog perioda nećemo naći, videćemo druge značajne spomenike japanske kulture i provesti ugodno popodne pazareći suvenire. Po dolasku u Kamakuru, lokalnim autobusom se prevozimo do najznačajnijeg spomenika grada – Velikog Bude (Daubutsu). Nakon obilaska ostataka hrama i statue, krećemo se putem crvene Komači Dori ulice, koja je ispunjena lokalnim restortanima, suvenirnicama i prodavnicama raznorazne robe koji Japanaci naprosto obožavaju. Bez dužeg zadržavanja u ovoj ulici, krećemo se ka čuvenom svetilištu Tsurugaoka Hachimangu. Ovo je najznačajnije svetilište  u gradu, osnovano davne 1063. Godine u praskozorju šogunata. Hram je posvećen  Hachumanu božanstvu zaštitniku samuraja. Nakon obilaska hrama sledi slobodno vreme za opuštanje, uživanje u baštama svetilišta, ručak i kupovinu suvenira. Povratak u Tokio u popodnevnim časovima.

Nikko

Na teritoriji današnjeg Nikka prvi hram je osnovan pre 1200 godina, ali i mesto gde je jedna od najznačajnijih ličnosti japanske istorije  Šogun Tokugava ljeasu skromno poželeo da mu njegovi naslednici izgrade malo svetlište i proklamuju ga u božanstvo! Ko je mogao da mu kaže ne – apsolutno niko! Mi polazimo na ovaj izlet u jutarnjim časovima, a po dolasku u Nikko krećemo se ka planini gde se nalaze svetilišta i hramovi. Fundametalni deo naše posete Niku jeste obilazak Tošogu svetilišta i mauzoleja Tokugave ljeasua. Ovo spektakularno svetilište će biti pod rekonstrucijom, u različitim etapama će se različiti delovi obnavljati, ali ćemo moći  da sagledamo kako je veličina i moć Tokugave ljeasua odrazila na njegov poslednj dom. Nakon obilaska šinto svetilišta i upoznavanja bliže sa detaljima ove stare japanske religije, krećemo se ka Rioan-ji hramu – budističkom hramu koji datira još z VIII veka. Ovo što danas vidimo, većinom je novijeg datuma. Potom se krećemo ka železničkoj stanici kako bismo uhvatili voz i vratili se u Tokio. Zbog brzog tempa i neimanja previše vremena i mesta za pauzu za ručak, savetujemo da se opremite sendvičima.

Fudži 

Fudži je najviša i najznačajnija planina Japana i svakako nešto što ne smete propustiti. Ovaj aktivni vulkan se nalazi na svega  100 km od japanske prestonice. Po vedrom danu Fudži se može spaziti sa različitih vidikovaca  u Tokiju. Naravno, mi ćemo joj se približiti što više možemo, a da i dalje možemo da uživamo u poseti. Visina oovg čuvenog vulkana skoro pa savršenog konusnog oblika i period godine će nam odrediti na koje ćemo načine moći da uživamo u ovoj planini. Uglavnom od kraja aprila do početka  novembra, ukoliko vremenski uskovi budu pogodni, popećemo se na petu stanicu koja se nalazi na 2305m, što je skoro 1500m niže od samog vrha Fudžija. Sa ovog mesta može se uživati u pogledu, prošetati putićima odakle kreću staze za letnje osvajanje vulkanske kupe, sa kojih puca prelep pogled na nacionalni park Fudži – Hakone – Izu. Potom se autobusom spuštamo  do Kavagučiko jezera, na kome ćemo napraviti manju šetnju  oko jezera, kako bismo posetili mesta sa kojih se može uživati u pogledu. Nakon slobodnog vremena i pauze za ručak krećemo  se putem Tokija. Ukoliko vremenski  uslovi ne dozvoljavaju da se popnemo  na petu stanicu provešćemo dan da Kavagučiko jezeru, na kome se nalazi više mesta odakle se može uživati u pogledu na planinu.

Kjoto + Osaka 

Prva stanica našeg razgledanja Kjota biće Kinkaku-ji (Zlatni hram). Naravno, ovo nije pravo ime ovog Zen – Budističkog hrama, već je to Rokuon-ji. Kao i veliki broj hramova u Kjotu i ovaj je nekada bilavila,  ali ga je čuveni Ašikaga Yošimicu pretvorio u Kinkaku –ji kompleks, a njegov sin po očevim uputima u Zen Budistički hram. Nakon obilaska ovog hrama i šetnje kroz jedan od prelepih primera japanskog vrta krećemo prema  Arašijami, koja je danas deo Kjota, a ranije je predstavljala ekskluzivno mesto nadomak grada u kome su najznačajniji ljudi carske prestonice imali svoje vile. Prošetaćemo najstarijim japanskim vrtom, Tenru-ji hrama, nakon čega nas baštenska staza vodi u bambusovu šumu. Napravićemo predah i krenuti u centar Kjota. Obrešćemo se na jednoj od glavnih i najšarenolikijih ulica ovog čuvenog grada koju boji moderna arhitektura, ali i ona sa kraja XIX veka, a koja je posebno začinjena kvartom u kojem rade gejše, kako bismo stigli do Jasaka svetilišta, ranije poznatog kao Gionskog svetilišta. Nakon razgledanja imamo slobodno vreme da uživamo  u prelepom ambijentu, nešto i večeramo i polako se krećemo ka  stanici. Ne zaboravite da kupite Machu, najčuveniji japanski zeleni čaj! Osaka je ekonomski centar Kansai regiona, drugi po značaju, a treći po veličini grad u Japanu.  Šire područje grada predstavlja najurbaniji  i najproduktivniji region Japana (odmah posle Tokija), a po bogatstvu nalazi se na 7.mestu na svetu odmah uz London i Pariz. Osaka je sedište nekih od najvećih japanskih kompanija, kao što su Panasonic, Sharp i Sanyo, i poznata je kao mesto nastanka Yakuza – japanske mafije. Tokom posete ovom gradu imaćemo priliku da prošetamo gradskim jezgrom i upoznamo detalje iz njene interesantne  prošlosti, kroz posetu zamku Osaak iz 16. Veka i čaroliji moderne Osake na Umedi, naprometnijem delu grada, u kojem se nalaze tržni centri, restorani, polsovne zgrade i u kom lokalno stanovništvo provodi najveći deo dana. Ono po čemu je Osaka posebno poznata jesu hrana i kuhinja. Vekovima grad čuven po imenu Kuhinja Japana. Odvojite vreme za degustaciju  lokalnih jela poput soba i udon nudli, tempure i naravno suši  i sašimi.

Jokohama

Jokohama je drugi grad po veličini u Japanu sa oko 3 miliona stanovnika i glavna internacionalna luka. Posetićemo šarenoliku Kinesku četvrt, Minato Mirai 21 – primorsko, urbano područje čije ime u prevodu znači “luka budućnosti”, Sankein tradicionalni japanski vrt. Videćemo Yokohama Landmark, najvišu zgradu u Jokohami. Slobodno vreme možemo iskoristiti u Red Brick šoping molu. Povratak u Tokio.

Seul 

Razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoranski obilazak palate Gyeongbokgung  i hramu  Jogyesa. Poseta ulici Insadong, kulturnom distriktu Seula-u brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul.  Povratak u smeštaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i koja odiše energijom, umetničkim duhom i zabavom.  Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Slobodno vreme.

 Demilitarizovana zona

DMZ (Demilitarizovana zona) nalazi se 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu izmedju granica Severne i Južne Koreje. Čućemo priču o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje, da bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju i za napad. Poseta Dora vidikovcu i železničkoj stanici, gde možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul.

Seul 

Posetićemo Bukchon, tradicionalno korejsko selo, sa dugom i uzbudljivom istorijom. Selo je očuvano kako bi prikazalo urbano okruženje, staro 600 godina koje se sastoji od malih ulica i tradicionalnih drvenih kuća. Napravićemo pauzu za ručak i uživati u svežim morskim plodovima na ribljoj pijaci Namdaemun. Posetićemo Changdeokgung palatu, koja je pod zaštitom UNESCO-a ili Jongmyo hram. Istražićemo disktrikt Insadong, srce Seula, i upoznati se sa kulturom i tradicijom Severne Koreje. Insadong je u jednom trenutku bio najveća tržnica antikviteta i umetničkih dela u Koreji. Ovde možete pronaći umetničke galerije, tradicionalne restorane, kafiće, suvenirnice, muzeje.
1. dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let  do Tokija sa usputnim presedanjem.

2. dan: Tokio

Dolazak u Tokio. Transfer metroom do smeštaja i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Tokio. U dogovoru sa vodičem, mogućnost odlaska u Ropongi district – kvart Tokija sa bogatim noćnim životom. Noćenje.

3. dan: Tokio

Dobrodošli u budućnost! Ovako bi najbolje mogao da se opiše osećaj koji vas obuzme na prvi pogled glavnog grada Japana. Krećemo u fakultativni obilazak grada sa vodičem. Preko dana obilazimo Ueno district i uživamo u hramovima i fantastičnim vrtovima ukombinovanim sa futurističkim gradjevinama i neboderima koji ih okružuju. Nakon Uena odlazak do Tokyo stanice gde ćete napraviti sjajne fotografije ovog savršenog grada i gde pravimo kratku pauzu za ručak. Nakon kraćeg odmora odlazak do Imperial Palace kompleksa koji je otvoren za posete samo jedanput godišnje 02.01., ali mi uživamo u parkovima u panorami ovog neverovatnog zdanja. Nastavljamo metroom u Shinjuku district i electric city, penjemo se na jedan od nebodera sa kog se pruža nestvarni pogled na poslovni kvart Tokija. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i bolje upoznavanje grada. Noćenje.

4. dan: Tokio

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: vožnja metroom, gde ćemo videti zadivljujuću organizovanost i uredjenje ove zemlje. U prepodnevnim časovima odlazimo na pijacu u distriktu Tsukidži i uživamo u ukusu originalnog japanskog sušija i ostalih specijaliteta od sveže ribe. Posle klope put nas vodi prema Ginzi, najstariji i najpoznatiji šoping disktrikt Tokija. Nastavljamo užurbanim tempom i krećemo se put Tokio Maritime City (Odaiba District) koji predstavlja grad u gradu. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, šoping molova uz neizbežno uživanje na gradaskoj plaži učiniće nam ovaj dan nezaboravnim. Dalje nastavljamo do Asakusa districta gde obilazimo najpoznatiji hram u Tokiju Sensouji  i razgledamo stotine tezgi koje su načičkane na sve strane ovog districta, isprobavamo japanske slatkiše i ostale specijalitete. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan: Tokio – Kamakura

Slobodan dan u Tokiju ili fakultativni poludnevni  izlet u Kamakuru.  Kamakura je najstariji grad Japana i poznat je po tome što je bio sedište prvih šoguna i prestonica Japana izmedju 1185. i 1333. godine. Predstavlja grad – muzej, jer se u njemu nalazi 19 Šinto svetilišta i 65 budističkih hramova. Glavna atrakcija grada je statua Bude – Daibutsu, izlivena od bronze,  visine 13,5 metara.  Obilazak grada i slobodno vreme za odmor i relaksaciju. U popodnevnim satima povratak u Tokio / hostel.  Noćenje.

6. dan: Tokio – Fudži

Slobodan dan ili fakultativan celodnevni izlet do planine Fudži – (Fudži je sa 3,776 metara najviša planina u Japanu). Nije iznenadjujuće da je gotovo savršeni oblik vulkana obožavan kao sveta planina medju umetnicima i običnim ljudima. Fudži je uspavan vulkan koji se zadnji put probudio 1708. godine. Odlazimo u mesto Kawaguchiko u podnožju planine koja predstavlja simbol Japana. Šetnja pored jezera Kawaguchi i uživanje u pogledu na planine čije se konture ocrtavaju na površini jezera. Ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju popećemo se do 5 stanice na planini Fudži i uživati u sjajnom pogledu na Fuji i Tokio. Povratak u Tokio u popodnevnim časovima. Noćenje i slobodni dani u Tokiju ili vam predlažemo dvodnevnu fakultativnu avanturu Kyoto+Osaka (Noćna vožnja).

7. dan: Osaka

Po dolasku u Osaku u jutarnjim satima krećemo u istraživanje grada i upoznajemo se sa obeležjima ovog ekonomskog  centra Kansai regiona, drugog po značaju, a trećeg po veličini grada u Japanu. Šire područje grada predstavlja najurbaniji  i najproduktivniji region Japana (odmah posle Tokija), a po bogatstvu nalazi se na 7. mestu na svetu odmah uz London i Pariz. Osaka je sedište nekih od najvećih japanskih kompanija, kao što su Panasonic, Sharp i Sanyo, i poznata je kao mesto nastanka Yakuza – japanske mafije.  Interesantna  je činjenica da se tokom dana broj ljudi u Osaki poveća za 140 %, što je najveća fluktuacija ljudi u Japanu.  Obilazak Osake. Šetnja gradskim jezgrom  i upoznavanje sa znamenitostima ovog modernog grada u pratnju vodiča:  poseta zamku Osaka iz 16 veka – koji je i simbol grada sa svojom istorijom dugom 400 godina. Zamak se nalazi na prelepom uzvišenju i okružen je drvećem trešanja, koje posebno  za vreme Sakure, utiču na pejzaž i čine okolinu veoma privlačnom fotografima, turistima  i mladim zaljubljenim parovima.  Nakon obilaska zamka posetićemo Umeda district, najprometniji deo grada, gde se nalaze tržni centri, restorani, poslovne zgrade i u kom lokalno stanovništvo provodi najveći deo dana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo vam da probate lokalne specijalitete – Takoyaki i Okonomiyaki,  koji važe za najbolja, najkvalitetnija i najukusnija autentična jela ove kulinarske prestonice. Noćenje.

8. dan: Kyoto

Odlazak do Kyota – stare prestonice Japana i centra Japanske kulture.  Posetićemo  Zlatni Paviljon (Kynkaku-ji hram),  jedan je od najlepših hramova  u Japanu koji se u bajkovitom ambijentu izdiže iznad jezera i sija u svom raskošu.  Naša sledeća stanica je Arashijama, gde ćemo posetiti i prošetati se Bamboo forest –šumom bambusa  i napraviti fantastične fotografije. Nakon kraće pauze za uživanje u prirodnoj bajci, sledi poseta  Tenryu-ji hramu sa prelepom baštom i jezerom. Obogaćeni novim iskustvom nastavljamo put centra Kjota gde ćemo posetiti Gion – najpoznatiji Geisha District. Na svakom ćošku se nalaze ekskluzivni restorani, čajdžinice, tradicionalne drvene kuće gde i dan danas žive gejše. Nedaleko od Geisha distrikta nalazi se i poznato svetilište Yashaka Shrine, osnovano pre više od 14 vekova. Beli lampioni sa japanskim znacima načičkani su svuda oko hrama (noću svetle – što daje posebnu čar nesvakidašnjoj slici). Nakon obilaska Yashaka Shrine odlazak do  Nishiki Marketa, mesta gde se možemo počastiti japanskim specijalitetima. Ovo je pravo mesto za ljubitelje gastronomije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Napuštamo Kjoto. Noćna vožnja do Tokija.

9. dan: Tokio – Nikko

Dolazak u Tokio u ranim jutarnjim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakutativni poludnevni izlet za gradić Nikko. Nikko je smešten medju prelepim planinama i krase ga hramovi, svetilišta, palata i grobnica. Tu se nalazi i mauzolej Toshogu Shrine (Šoguna Iejasu Tokugave), koji je i osnivač Tokugava Šogunata – feudalne vojske u Japanu, koja  je vladala preko 250 godina. Obilazak mauzoleja Tokugava i hrama Rinnoiji, najznačajnijeg budističkog hram u Nikko-u.  Slobodno vreme za šetnju gradom i individualne obilaske po želji. Povratak u Tokio / smeštaj  u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

10. dan: Tokio – Seul

Budjenje. Pakovanje stvari i slobodno vreme za kupovinu suvenira, šoping i individualne aktivnosti. Transfer metroom do aerodroma u dogovoreno vreme. Let za Seul. Dolazak u Seul. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za privikavanje na Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima odredjenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Upoznavanje sa Koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vreme.  Noćenje.

11.dan: Seul

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoramski obilazak palate Gyeongbokgung  i hramu  Jogyesa. Poseta ulici Insadong, kulturnom distriktu Seula, u brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika… Ova ulica se prostire 700 metara izmedju Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul.  Povratak u smeštaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada, čije ulice odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Slobodno vreme. Noćenje.

12.dan: Seul 

Slobodno vreme ili dan rezervisan za fakultativni izlet u DMZ (Demilitarizovanu zonu) koja se nalazi 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu izmedju granica Severne i Južne Koreje. Čućemo priču o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje za napad i kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju. Poseta Dora vidikovcu i železničkoj stanici, gde možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul. Slobodno vreme. Noćenje.

13.dan: Seul

Slobodno vreme ili fakultativno istraživanje Seula. Posetićemo Bukchon, tradicionalno korejsko selo, sa dugom i uzbudljivom istorijom. Selo je očuvano kako bi prikazalo urbano okruženje, staro 600 godina koje se sastoji od malih ulica i tradicionalnih drvenih kuća. Napravićemo pauzu za ručak i uživati u svežim morskim plodovima na ribljoj pijaci Namdaemun. Posetićemo Changdeokgung palatu, koja je pod zaštitom UNESCO-a ili Jongmyo hram. Istražićemo disktrikt Insadong, srce Seula, i upoznati se sa kulturom i tradicijom Severne Koreje. Insadong je u jednom trenutku bio najveća tržnica antikviteta i umetničkih dela u Koreji. Ovde možete pronaći umetničke galerije, tradicionalne restorane, kafiće, suvenirnice, muzeje…Noćenje

14.dan: Seul – Tokio

Odjavljivanje iz smeštaja i transfer do aerodroma. Let za Tokio. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Predlažemo vam da posetite deo grada Shibuja, najurbaniji disktrikt u Tokiju koji je popularan medju mladjim ljudima. Shibuja je centar mode i njene ulice odišu japanskim trendovima. Možete videti spomenik psu Hačiku, koji predstavlja simbol odanosti izmedju psa i čoveka. Noćenje.


15.dan: Tokio – Jokohama – Beograd

Budjenje i pakovanje stvari. Slobodno vreme do polaska na aerodrom ili fakultativni odlazak do Jokohame. Jokohama je drugi grad po veličini u Japanu sa oko 3 miliona stanovnika i glavna internacionalna luka. Posetićemo šarenoliku Kinesku četvrt, Minato Mirai 21 – primorsko, urbano područje čije ime u prevodu znači „luka budućnosti“, Sankein tradicionalni japanski vrt. Videćemo Yokohama Landmark, najvišu zgradu u Jokohami. Slobodno vreme možemo iskoristiti u Red Brick šoping molu. Povratak u Tokio. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

16. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj putovanja. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.
Tokio: BakPak Hostel ili sl. – se nalazi u jednom od turističkih centara Tokija (kvart Taito). Poseduje jednostavne dvokrevetne, trokrevetne sobe i četvorokrevetne sobe u japanskom stilu, svaka sa kupatilom i klimom. Hostel sadrži recepciju, free Wi-Fi, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, lounge room. Hostel se nalazi u blizini metro linije preko koje je laka komunikacija sa svim delovima grada.

Seul : Sleepy Panda Hotel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Seula. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja dostupan je besplatan Wi-Fi. Hotel je odlično povezan sa centrom Seula kao i sa najbitnijim znamenitostima grada.
- Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- GOTOVINOM

- ČEKOVIMA: 250 eur prilikom rezervacije(u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate), a ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez doplate na deo koji se plaća odloženo). Poslednji ček najkasnije do 2 meseca nakon povratka sa putovanja. Ne odnosi se na individualna putovanja

- PLATNIM KARTICAMA: (Visa, Dina, Master, Maestro) – u poslovnici agencije.

MT

Uz ovaj cenovnik važe program i Opšti uslovi putovanja OTP 615/2010 Manga Trip