Japan

Japan, Japan - 11 dana / 8 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Japanska prestonica Tokio nalazi se na najvećem ostrvu u arhipelagu Honšu. Predstavlja jedan od najvećih gradova na svetu. Danas je Tokio veoma savremen grad, jedan od najvećih finansijskih centara na svetu. Šetnja Tokijom, kroz carsku baštu, brojne lepo uređene parkove i moderne gradske četvrti, a naročito čuvenu Ginzu, pokazaće nam koliko su Japanci vezani za prirodu, koliko je poštuju i čuvaju, kao i koliko poštovanje imaju jedni prema drugima. Upoznaćemo se sa japanskom religijom, običajima, istorijom i kulturom preko čuvenih hramova Meidži i Asakusa, Sengaku-dži ili hrama samuraja. Kjoto je sedište japanske tradicionalne kulture i mesto gde su se odigrali mnogi značajni događaji za istoriju Japana. Sa 17 lokacija pod zaštitom UNESCO-a, više od 1600 budističkih hramova i preko 400 Šinto hramova, Kjoto je takođe jedan od najbogatijih gradova svetu kad je u pitanju kultura. Osaka je dugo bio ekonomski centar Japana, i aglomeracija je od preko 19 miliona ljudi. Osaka je poznata po Osaka Akvarijumu, Zoo vrtu, Univerzal Studiju, Umeda neboderu, Osaka zamku, mnogobrojnim parkovima, svetilištima i hramovima.
11 dana / 8 noćenja, avionom i vozom
Polazak: 10. novembar 2019. / Povratak: 20. novembar 2019.

SmeštajUslugaCena aranžmana po
osobi u dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
Cena važi do
Hoteli 3*Noćenje sa doručkom2,390€390€Do 30.06.2019.
(cena sa popustom)
Hoteli 3*Noćenje sa doručkom2,490€390€Od 01.07.2019.
(redovna cena)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini. 

U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom i vozom (šinkansenom) na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* (lokalna kategorizacija), na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni/švedski sto), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service.

U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od 323,75 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 240.00 YQ, i refundabilnih: EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 14.32YR, EUR 0.22RS, EUR 17.18G4, EUR 0.90PZ, EUR 8.02TK, EUR 16.76SW, EUR 4.17OI) - (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni). Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji. Bakšiš za lokalne vodiče, vozače i nosače kofera koji je u ovom delu sveta obavezan i plaća se na licu mesta (oko 40 EUR za ceo boravak), fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje.
 Spisak hotela na turi 10.maj

Smeštaj: 

Tokio – Hotel Sotetsu Fresa Inn Tokyo Kamata 3* ili sličan https://fresa-inn.jp/en/kamata/
Hotel je otvoren u septembru 2013. godine. Odlična lokacija ovog šarmantnog hotela omogućava gostima brz i lagan pristup mnogim turistučkim atrakcijama ovog grada. Hotel je udaljen oko 5 minuta pešice od stanice Kamata. Sobe sadrže LCD TV, aparat za čaj, klima uređaj, frižider, besplatan pristup internetu.

Kjoto – Hotel Mystays Kyoto Shijo 3* ili sličan 

https://www.mystays.com/en-us/hotel-mystays-kyoto-shijo-kyoto/

Hotel MyStays Kyoto-Shijo se nalazi u centru Kjota, na 6 minuta hoda od stanice metroa Šijo i na samo 15 minuta hoda od zamka Niđo. Sobe su svetle i udobne i sadrže LCD TV, prečišćivač vazduha, sef, mini frižider, električno kuvalo kao i besplatni bežični i kablovski internet. U restoranu Kyo Manzara Kasane se služi doručak na bazi švedskog stola.

Osaka – Smile Hotel Premium Osaka Honmachi 3* ili sličan 

http://smile-premium-hommachi.besthotelsosaka.com/en/

Novootvoreni hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti (10 minuta) do metro stanica Nagahoribaši i Šinsaibaši. Hotel ima 296 soba opremljenih sa klima uređajem, mini barom, besplatnim internetom, LCD TV sa satelitskim kanalima, kupatilom sa kadom, tušem i fenom za kosu.

Spisak hotela na turi 10. novembar

Tokio – Best Western Tokyo Nishikasai Grande ili sličan https://tokyonishikasai-grande.bwhotels.jp/
Hotel se nalazi na 5 minuta pešice od Nišikasai stanice. U sklopu hotela nalazi se restoran japanske kuhinje na bazi samoposluživanja. Svaki sprat dekorisan je u stilu jednog godišnjeg doba. U celom objektu je zabranjeno pušenje. Svaka soba ima flat-screen TV sa satelitskim kanalima, besplatan wifi, klima uređaj, frižider, električni čajnik.

Kjoto – Court hotel Kyoto Shijo ili sličan https://www.courthotels.co.jp/en/kyoto/

Hotel se nalazi u istorijskoj, rezidencionalnoj oblasi Kjota, na 5 minuta hoda od metro stanice Šijo. Hotelski restoran nudi specijalitete japanske i internacionalne kuhinje. Sobe su jednostavne ali moderne, savremeno dizajnirane u minimalističkom prostoru. Reniovirane su u martu 2013.g. Svaka soba ima flat-screen TV sa satelitskim kanalima, besplatan Wifi, frižider, električni čajnik.

Osaka – Hotel WBF Yodoyabashi south ili sličan http://wbf-yodoyabashi-minami.besthotelsosaka.com/en/

Hotel se nalazi u poslovnom delu Osake, na 8 minuta hoda od železničke stanice Yodoyabashi. U neposrednoj blizini hotela nalaze se zamak Osaka i Nacionalni muzej umetnosti. U sklopu hotela nalazi se restoran japanske i evropske kuhinje, na bazi samoposluživanja. Sve sobe imaju flat-screen TV, besplatan Wifi, frižider, električni čajnik. 
DAN 1
BELGRADE
(10.11.2019.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Čekanje na vezu.
DAN 2
DOHA
(11.11.2019.) DOHA – TOKIO Nastavak putovanja za Tokio u 01:55 časova (let QR 806). Obrok u avionu. Sletanje u Tokio u 17:55 časova.Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
DAN 3
TOKIO
(12.11.2019.) TOKIO Doručak. Celodnevni obilazak ovog velikog, modernog i interesantnog grada, blistavo čiste i užurbane prestonice „Zemlje izlazećeg sunca". Obilazak velikog trga ispred kompleksa Carske palate (nije otvorena za turiste), koja se nalazi u strogom centru grada, u veoma lepom ambijentu japanskog parka. Zatim poseta šinto svetilištu Meiđi, koje je posvećeno obogotvorenom duhu imperatora Japana i izuzetno je važno mesto nacije u duhovnom smislu. Atmosfera prohujalih vekova i Edo perioda (staro ime Tokija), još uvek je sačuvana u vrlo živopisnom delu grada koji se zove Ašakuša, u kome se nalazi jedan od najstarijih i najvažnijih hramova, Ašakuša Kanon. U nastavku razgledanja, vožnja kroz luksuzni deo grada Ginza, koja je tokom fantastičnog i ekonomskog uspeha Japana 1980-tih bila najskuplja četvrt za život na svetu. Široke avenije i danas su prepune radnji, luksuznih šoping centara, barova i restorana za bogati svet. Povratak u hotel. Noćenje.
DAN 4
TOKIO
(13.11.2019.) TOKIO – NIKO – TOKIO Doručak. Polazak za Niko na celodnevno razgledanje (oko 3 sata vožnje), preko 1200 godina važan je duhovni centar šinto-budističke religije. Veliki šogun Tokugava ijatcu izabrao je ovo mesto za svoje večno boravište, a njegov unuk će mu 1634. godine podići mauzolej, sa očiglednom željom da impresionira rivale. Celokupna kulturna baština Nika predstavlja istinsko remek delo, zato nije čudo što je pod zaštitom UNESCA. Razgledanje hrama Tošogu, zatim hrama Rinođi, jednog od retkih preostalih originalnih hramova iz 17. veka, vodopdada Kegon, vožnja pokraj jezera Ćuzenđi, zahvaljujući kome je Niko poznat kao izletište i odmaralište. Povratak u Tokio. Noćenje.
DAN 5
KJOTO
(14.11.2019.) TOKIO – KJOTO Doručak. Vožnja autobusom na planinu Fudži i Hakone. Planina Fudži je najviša planina Japana (3776m) sa ugašenim vulkanom. Planina Fudži je vulkan koji je poslednju erupciju imao 1707. godine, mada ga geolozi još uvek svrstavaju u aktivne. Predstavlja sveto mesto i simbol Japana, a ujedno je i nepresušan izvor umetničke inspiracije, kao i predmet hodočašća. Njena zastupljenost u japanskoj umetnosti datira još iz 11. veka, a i tokom 19. veka Japanci su je napravili ikonom Japana. Planina Fudži je okružena je sa pet jezera (Kavaguči, Jamanaka, Sai, Motosu i Šodži), koji sa obližnjim jezerom Aši pružaju divan pogled sa planine. Vožnja po jezeru Aši. Odlazak na jezero Aši. Obilazak muzeja na otvorenom koji se nalazi u gradu Hakone. Muzej sadrži veliki broj dela svetskih umetnika, a zbog svoje lokacije i bogate zbirke privlači i veliki broj posetilaca. U slučaju povoljnog nivoa vulkanske aktivnosti koje određuju da li žičara radi ili ne planiran je odlazak žičarom Hakone na panoramsko razgledanje planine uz vidljivo izbiljanje pare Ovakudani podnožja što ovom razgledanju daje poseban doživljaj. Transferb na Odawara železničku stanicu. Putovanje brzim „metak“vozom – (šinkansenom) za Kjoto, putovanje traje oko dva sata. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
DAN 6
KJOTO
(15.11.2019.) KJOTO Doručak. Celodnevni obilazak nekadašnje prestonice Japana. Kjoto i Nara su jedini gradovi koji nisu pretrpeli saveznička bombardovanja krajem II svetskog rata i tu se sačuvalo mnogo više originalnih građevina nego bilo gde drugo u Japanu. Sa svojih 1500 budističkih hramova, preko 300 šinto svetilišta, 100 muzeja, imperijalnom palatom i šogunovim dvorcem, preko 3000 umetničkih i zanatskih radnji, Kjoto, naročito stara četvrt Gion, je mesto gde se još uvek sačuvala atmosfera pravog, tradicionalnog Japana. Obilazak zamka Nidžo – rezidencije Tokugava klana za vreme njihovog šogunata, koji je svojevrstan arhitektonski biser, poznat po bogatoj dekorativnoj umetnosti momojama perioda, hrama Ryoanji poznatog kao hram mirnog zmaja. Obilazak hrama Heian, građenog 1895. g. u čast 1100-godišnjice Kjota, kao i hrama Kinkakuđi ili Zlatnog paviljona, u divnom parku koji je klasičan primer japanske baštenske kulture srednjeg veka. Zlatni paviljon spada među najpoznatije hramove u Kjotu. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
DAN 7
KJOTO
(16.11.2019.) KJOTO – NARA – KJOTO Nakon doručka odlazak autobusom na celodnevno razgledanje Nare. Umetnička blaga iz zapadne i centralne Azije stizala su na istok putem svile kome je Nara bila poslednja stanica. To je bila prva prestonica Japana, poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. Obilazak hrama Todaiđi iz 8.veka, građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije. Hram se još uvek sastoji od tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova i smatra se najvećom drvenom građevinom na svetu. U nastavku, razgledanje svetilišta Kasuga, poznatom po hiljadama fenjera i svetiljki koji se pale tokom festivala, pravog nacionalnog bogatstva iz 8.veka i Parka jelena. U toku današnjeg razgledanja uživaćete u iskustvu japanske ceremonije ispijanja čaja. Povratak u Kjoto. Slobodno veče, mogućnost odlaska na predstavu u teatar „Gion Corner“ u kojoj su prikazani mnogi aspekti japanske kulture, tradicije i nacionalnih plesova. Noćenje.
DAN 8
OSAKA
(17.11.2019.) KJOTO – OSAKA Nakon doručka odlazak na poludnevno razgledanje. Obilazak Himeđi hrama. Izgrađen 1333. godine, Himeđi hram predstavlja najbolji primerak prototipa japanskog dvorca koji se održao kroz vreme. Pošto je ostao netaknut u obimnom razaranju u II svetskom ratu, jedan je od najočuvanijih dvoraca u zemlji. Danas je najveći i najposećeniji dvorac u Japanu. Palata obuhvata kompleks od 83 zgrade koje su zaštićene naprednim odbrambenim sistemom. Struktura odbrambenog sistema se sastoji od debelih zidina i lavirinta staza koje su dizajnirane tako da zbune potencijalne napadače. Vožnja do Osake (oko sat ipo vremena). Smeštaj u hotel. Slobono veče. Noćenje.
DAN 9
OSAKA
(18.11.2019.) OSAKA Doručak. Poludnevno razgledanje ove interesantne metropole sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Danas je treći po veličini grad u Japanu, sa oko 3,2 miliona stanovnika. Osaka ima potpuno drugačiju atmosferu od Tokija, jer su vekovno prisustvo stranaca i lučki maniri dali gradu humor, entuzijazam i ležerno – prijateljsko ponašanje, kakvo se teško sreće na drugim mestima u Japanu. Vožnja autobusom kroz grad sa posetom zamku Osaka - Đo, građenom u 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Poseta „plovećoj bašti“ - vidikovcu na 39 i 40 spratu zgrada Umeda odakle se pruža pogled na ceo grad. Povratak u hotel. Slobodno posle podne za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje.
DAN 10
DOHA
(19.11.2019.) OSAKA – TOKIO Doručak. Slobodno pre podne. U 13:00 časova transfer na železničku stanicu. Putovanje brzim „metak“ vozom – (šinkansenom) za Tokio, putovanje traje oko dva i po sata. Po dolasku u Tokio, transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 22:20 časova (let QR 807). Obrok u avonu.
DAN 11
BELGRADE
(20.11.2019.) DOHA – BEOGRAD Sletanje u Dohu u 05:00 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:50 časova (let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u Beograd u 10:40 časova.
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

gotovinski

čekovima građana do 6 mesečnih rata.

platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 80/2014. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.