Iran

10 dana, . - 10 dana / 8 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Iran je dragulj islamske krune; kombinacija veličanstvene arhitekture i tople dobrodošlice. Prava je poslastica za ljubitelje starih civilizacija. Istorija duga 7.000 godina učinila je Iran jednom od najzanimljivijih svetskih destinacija, a priče iz istorije isprepletene su s brojnim legendama i bajkama. Značajne ličnosti kao što su Darijus, Aleksandar Veliki i Džingis Kan su ostavili traga na ovim prostorima. Arhitektonska remek dela koje je stvorio persijski narod, kao što su nekadašnje persijske prestonice Širaz, Persepolis , Isfahan i pustinjski Jazd, kroz istoriju oduševljavaju i nadahnjuju brojne pesnike i umetnike. Uz sve lepote koje je ostavila prošlost, Iran je zemlja koja i danas ima dušu, u kojoj će vas narod prigrliti kao nigde drugde na svetu.
Polazak: 24. april 2020/ Povratak: 03. maj 2020.

FIRST MINUTE POPUST OD 80€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. OKTOBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
SmeštajUslugaCena aranžmana po
osobi u dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
Cena važi do
Hoteli 4*Polupansion1,390€290€Do 31.10.2020.
(cena sa popustom)
Hoteli 4*Polupansion1,470€290€Od 01.11.2020.
(redovna cena)
NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima sa 4* po lokalnoj kategorizaciji na bazi polupansiona, ishrana (u zavisnosti od hotela može biti kontinentalni ili švedski sto) i razgledanja prema programu sa uključenim transferima i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse u iznosu od 217.20 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilih: evra 178.00 YR i refundabilnih taksi: evra 0.98 RF, 16.72 RS, 0.22 RS, 4.48 LG, 10.00 TR, 4.00 I6, 2.80 IR) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 45 evra), troškovi vize (oko 100 evra) i usluge viziranja (10 evra), fakultativni izleti, međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

Hotel u Teheranu: Persian Enghelab Hotel 4*          http://enghelabhotel.pih.ir/ ili sličan 
Persian Enghelab Hotel se nalazi u Taleghani Aveniji, u srcu poslovnog dela Teherana, sa dosta šoping i zabavnih centara u svakom pravcu. Hotel raspolaže sa 248 soba i 38 apartmana, dva restorana koja služe specijalitete međunarodne i lokalne kuhinje od kojih se jedan rotacioni nalazi na 16. spratu hotela i dva kafića. Sobe su opremljene sa: satelitskom TV, klima uredjajem, Wi-Fi i frižiderom.

Hotel u Isfahanu: Piroozy Hotel 4*                              www.piroozyhotel.com ili sličan 
Hotel ima 96 sobe koje imaju: kupatilo, sef, satelitsku TV, frižider i klima uredjaj. U Piruzi Hotel kafe bar radi 24h, a u restoranu možete probati nešto od iranskih i internacionalnih specijaliteta. Rekreativni klub opremljen je suvom i mokrom saunom, đakuzijem i bazenom. U velikom i prelepom predvorju hotela, možete pristupiti i bežičnom internet.

Hotel u Jazdu: Dad 4* http://en.dadhotel.com/ ili sličan
Hotel Dad se nalazi u centru istorijskog grada Jazd. Zgrada je stara oko 100 godina, sada modernizovana, ali sa tradicionalnim prozorima kako bi održala istorijsku originalnost. Sobe imaju TV sa satelitskim kanalima. Hotel obezbedjuje pristup bežičnom internetu i ima zatvoren bazen.
Hotel u Širazu: Elysee 4*    http://www.elysee.ir/en/ ili sličan                                                    Hotel obezbedjuje pristup bežičnom internetu. Sobe su klimatizovane i imaju frižider, TV i električno kuvalo.
1.dan (24.04.2020.) BEOGRAD-ISTANBUL  Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 18:20 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (let TK1084). Obrok u avionu. Sletanje u 23:05 časova. 

2.dan (25.04.2020.) ISTANBUL-TEHERAN Nastavak putovanja za Teheran u 01:25 časova (let TK 878). Sletanje u 06:05 časova. Doručak. Polazak na celodnevno razgledanje prestonice Irana, koja se nalazi između 1.100 i 1.700 m n/v. Teheran je veoma poznat po svojim bogatim muzejima od kojih se obilaze Arheološki i Islamski muzej, kao i slavna i veličanstvena Golestan palata i krunski nakit, tj. najveća kolekcija nakita u svetu  koja sadrži i čuveni dijamant "Daria i Nur". Neizostavna je i poseta teheranskom bazaru. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

3.dan (26.04.2020.) TEHERAN-KAŠAN-ISFAHAN (oko 450 km) Doručak. Rani jutarnji polazak autobusom za Isfahan. Usputno kraće zadržavanje u Kašanu, koji se nalazi na obodu centralne "slane" pustinje i koji je jedan od najstarijih gradova. Danas je to grad tepiha, somota, ruža, keramike itd. Obilazak čuvene Fin bašte. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

4.dan (27.04.2020.) ISFAHAN Doručak. Grad na 1575 m. n/v,  jedan je od najlepših u Iranu. Zbog svoje lepote i značaja nekada su ga nazivali "polovinom zemaljske kugle". To je "tirkiz" koji blista u zelenoj, plodnoj oazi u neposrednoj blizini velike centralnoiranske pustinje. Njegove kupole sa prelepim mozaicima, otmeni minareti i drugi primerci u svetu poznate arhitekture, pravi su vizuelni doživljaj, u ovom bez sumnje veoma bogatom gradu. Današnje razgledanje obuhvatiće obilazak Vank- jermenske crkve, Minareta koji "podrhtavaju", Kadžu mosta itd. Večera. Noćenje.

5.dan (28.04.2020.) ISFAHAN Doručak. Današnje razgledanje obuhvatiće obilazak čuvenog Imam trga, Šahove džamije, Džamije Šeika Lotfolaha, bazara, itd. Posle podne slobodno za kupovinu. Večera. Noćenje.

6.dan (29.04.2020.) ISFAHAN-NAIN-MEJBOD-JAZD (oko 320 km)   Doručak. Polazak za Jazd. Usputno razgledanje Naina i Mejboda, starih pustinjskih gradova. Nastavak vožnje. Dolazak u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

7.dan (30.04.2020.) JAZD Doručak. Prepodnevno razgledanje grada, koji se ubraja među najstarije na svetu. Obilazak Amir Čakhmak Trga, Velike ("Petak") džamije i Muzeja Vode. Grad je takođe poznat kao centar zoroasrtijevske religije sa svojim "kulama tišine" i hramom vatre. Večera. Noćenje.

8.dan (01.05.2020.) JAZD-PERSEPOLIS-PASARGADEU-ŠIRAZ (oko 450 km)  Doručak. Polazak na razgledanje čuvenog Persepolisa, prestonice moćnog Persijskog carstva. Ostaci nekadašnje palate, koju je počeo da gradi vladar Darije Veliki, a nastavili njegovi moćni potomci. Spalio je takođe čuveni i veliki vladar Aleksandar Makedonski. Ipak, po ostacima nekadašnje prestonice može se zaključiti koliko je bila grandiozna i veličanstvena. U blizini se nalaze i Nakše Rostam i Nakše Rajab, izvanredni reljefi na stenama, koji ukrašavaju grobnice ahamenidskih kraljeva. Usputno razgledanje iskopina u Pasargadeu, prestonici carstva pre Persepolisa. U njemu se nalazi grobnica Kira Velikog, osnivača Persijskog carstva i dinastije. Nastavak vožnje do Širaza. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje. 

9.dan (02.05.2020.)  ŠIRAZ Širaz, na nadmorskoj visini od oko 1.540 m od uvek je bio grad slavuja, ruža, čempresa i poezije. To je kolevka jedne od najvećih svetskih civilizacija i persijske istorije. Grad i okolina su bogati sjajnim ostacima prošlosti. Razgledanje obuhvata obilazak Narenđestan ili Eram, tipične bogataške palate sa baštom iz 19. Veka i Nasir Al Mok džamije itd. Posle podne obilazak grobnica čuvenih persijskih pesnika  Hafeza i Saadia. Večera. Noćenje.

10.dan (03.05.2020.) ŠIRAZ-ISTANBUL-BEOGRAD Doručak. Poletanje za Istanbul u 03:10 časova (let TK 885). Sletanje u 05:40 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:40 časova (let TK 1081). Sletanje u 08:20 časova. 
-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

-Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

-gotovinski
-čekovima građana do 6 mesečnih rata.
-platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.