Indokina

14 dana, . - 14 dana / 11 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Poluostrvo Indokina, smešteno između Kine i Indije, predstavlja i dalje mistični izazov za posetioce iz Evrope, sa svojom burnom istorijom, autentičnim kulturnim i istorijskim nasledjem isprepletanim sa viševekovnim kolonijalnim uticajem, pleni i privlači sve više turista svake godine.
Datum polaska - Ponedeljak, 18 novembar, 2019
Datum povratka - Nedelja, 01 decembar, 2019

Cena - 1680 €

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedim relacijama, Beograd-Doha-Sajgon-Hanoj-Doha-Beograd, lokalni letovi Pnom Pen-Siem Rep, Siem Rep-Luang Prabang, Luang Prabang-Hanoj, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3/3+*, obroci prema programu (doručak/švedski sto i 1 ručak na džunki na krstarenju Zalivom Halong), obilasci i ulaznice prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku na destinaciji). 

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse 319 evra (sastoje se od sledecih nerefundabilnih taksi: EUR 248.00YQ, EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 11.72RS, EUR 1.29RS, EUR 7.48YR, EUR 17.94G4, EUR 0.94PZ, EUR 1.40C4, EUR 23.31JC, EUR 0.93E7) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), lokalne aerodromske takse ukoliko postoje i plaćaju se na licu mesta, fakultativni izleti, napojnice za vozača i lokalnog vodiča (koje su u ovom delu sveta obavezne, oko 5 evra po danu), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara po rezervaciji, troškovi pribavljanja viza (40eur+35usd+35usd+30usd) i usluga viziranja naše agencije (10 evra po osobi), osiguranje od otkaza, kao ni međunarodno putno osiguranje koje se preporučuje. 
Sajgon – Sonnet Saigon 3* ili sličan http://sonnetsaigonhotel.com/
Moderno dizajniran hotel, na pešačkoj udaljenosti (15-ak minuta hoda) od Palate nezavisnosti (Kongresni centar Ujedinjenja), katedrale Notr Dam, pijace Ben Tan, u blizini su prodavnice i restorani. Sobe imaju kablovsku tv, kuvalo za čaj, minibar, fen.

Pnom Pen – Le Mont Hotel 3* ili sličan, http://www.lemonthotel.com/
Hotel se nalazi u delu grada sa mnoštvom restorana, u blizini (300 m) od Muzeja genocida i Nacionalnog muzeja (800 m). Savremeno opremljene sobe imaju klima uredjaj, led tv, minibar, fen. Na krovu se nalazi bazen i otvoreni bar.

Siem Rep – Starry Angkor Hotel 3* ili sličan, http://www.starryangkorhotel.com/
Hotel je na 5 minuta vožnje od Nacionalnog muzeja i 15-ak minuta vožnje od Angkor Vata. Hotel ima otvoreni bazen, wifi, kablovsku tv, sef, fen i minibar.  

Luang Prabang –Visoun Namsok Hotel 3* ili sličan, http://www.namsokhotel.com/
Porodični tradicionalni hotel smešten u istorijskom centru Luang Prabanga, u blizini istorijskih znamenitosti (Kraljevska palata je na 15 minuta hoda). Hotel ima restoran, sobe su klimatizovane i imaju tv. 

Hanoj – May De Ville City Center 3* ili sličan, http://www.maydeville.com/ 
Hotel se nalazi u blizini Crvene reke i odlikuje ga spoj tradicionalnog vijetnamskog stila i modernog dekora. Sobe imaju klima uredjaj, fen, kuvalo za kafu/čaj, minibar, wifi i led TV. 
     
DAN 1
BELGRADE
(18.11.2019.) BEOGRAD–DOHA Sastanak putnika sa predstavnikom naše agencije kod šaltera KonTikija na aerodromu Nikola Tesla u 09.40. Poletanje za Dohu u 11.40 (let QR 232). Obrok u avionu. Dolazak u 18.45. Poletanje za Ho Ši Min u 20.00 (let QR 972).. Obroci u avionu.

DAN 2
SAIGON
(19.11. 2019.) DOHA - SAJGON (HO ŠI MIN) (VIJETNAM) Dolazak u 07.15. Doručak. Poludnevno razgledanje grada koji je dugo godina nosio epitet bisera Istoka. Danas je to najveći grad i veliki trgovački centar Vijetnama, koji sve više privlači veliki broj stranih investitora. Srećom, stari šarm nije izgubio. Obilazak katedrale Notr Dam (ne ulazi se zbog renoviranja), stare zgrade Glavne pošte, Gradske većnice, zgrade Opere, Muzeja rata, pijace Ben Tan i dr. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 3
SAIGON
(20.11.2019.) SAJGON – DELTA MEKONGA - SAJGON Doručak. Odlazak autobusom do malog i mirnog mesta Maj To, na obali reke. Zatim vožnja brodićem kroz čuvenu deltu reke Mekong, kraj koje žive ljudi čiji je glavni izvor prihoda ribarenje, proizvodnja pirinča, kokosa, banana, manga i dr. Plovi se kraj živopisnih ribarskih sela, što daje mogućnost upoznavanja sa svakognevnim aktivnostima lokalnog stanovništva (obilazak ploveće pijace, stare lokalne kuće, farme pčela i voćnjaka, pijenje čaja uz tradicionalnu muziku u vrtu An Bin i dr.). Povratak čamcima – sampansima na brodić. Povratak u Sajgon. Noćenje.

DAN 4
PNOM PEN
(21.11.2019.) SAJGON – PNOM PEN (KAMBODŽA) Doručak. Odlazak do mreže tunela Cu Či, koji su bili veoma važna baza za vreme američkog rata. Vietkong je izgradio tunele u dužini od 200 km, koji su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Građeni su na vrlo primitivan način, ali ipak nikada nisu bili otkriveni. Polazak autobusom ka graničnom prelazu Mok Bai sa Kambodžom, vožnja kroz vrlo živopisne predele; prelazak granice i nastavak putovanja za Pnom Pen (Sajgon-Pnom Pen 285 km). Pnom Pen se smatra jednim od najlepših gradova Indokine, u kome je vrlo vidljiv uticaj Francuza na izgled i arhitekturu. Osnovan je 1372.godine, kada je bogata plemkinja Kmera, Pen, u podnožju brda (“pnom” na kmerskom), podigla mali manastir na mestu gde je pronašla četiri Budine statue kraj jednog drveta pored reke Mekong. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 5
PNOM PEN
(22.11.2019.) PNOM PEN Doručak. Obilazak glavnog grada Kambodže koji se nalazi na ušću tri reke i predstavlja uspešnu mešavinu daleke prošlosti i sadašnjost. Poseta pagodi Vat Pnom, podignutoj na mestu gde je plemkina Pen pronašla statue Bude, danas je to mesto gde lokalno stanovništvo jaše slonove ili pušta zatočene ptice iz kaveza na slobodu, u nadi da će im se tako ostvariti zamišljena želja. Obilazak Kraljevske palate, podignute 1866.godine, to je poslednja gradjevina te vrste izgradjena za vreme francuskog kolonijalnog perioda. U njenom sklopu se nalazi i Srebrna pagoda, koja je tako nazvana zbog 5000 srebrnih pločica koje ukrašavaju pod, a u njoj se nalazi kolekcija Budinih statua od zlata, srebra, kristala i bronze. Poseta Nacionalnom muzeju, u kome se nalazi preko 5000 eksponata koji svedoče o bogatstvu i kulturi kmerske kraljevine od IV do XIII veka. U popodnevnim časovima poseta Muzeju genocida. Povratak u hotel. Nočenje.

DAN 6
SIEM REAP
(23.11.2019.) PNOM PEN - SIEM REP Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Siem Rep. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Poludnevno razgledanje ovog u svetu poznatog lokaliteta, uvrštenog od strane UNESCO u svetsku kulturnu baštinu. Hramovi Angkor se ubrajaju među najveće religiozne spomenike i pripadaju periodu kmerske civilizacije, koja je obuhvatala ceo region u vremenu od 900. do 1500. god. n.e. Najpoznatiji među njima je Angkor Vat, monumentalni spomenik kmerske umetnosti, koji simboliše jedinstvo kraljeva sa bogom Višnu. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 7
SIEM REAP
(24.11.2019.) SIEM REP Doručak. Celodnevno razgledanje arheološkog kompleksa Angkor. Obilazi se Angkor Tom, utvrđeni kraljevski grad u okviru koga se nalaze neke od najimpozantnijih građevina ovog lokaliteta, zatim Bajon, jedan od najpopularnijih hramova koji se sastoji od mnogo uzanih hodnika i kula, dekorisanih sa oko 200 likova sa čuvenim „angkorskim osmehom”. Razgledanje Baphouna, Fimeanakasa, nekadašnje kraljevske palate, čuvene Terase slonova, Terase leproznog kralja. Obilazak Bantei Sreia, za koji se dugo verovalo da predstavlja najsavršeniji primer kmerske umetnosti, a poznat je po izuzetnom rezbariju u kamenu. Ta Prom je jedna od najvećih atrakcija u celom kompleksu, jer pokazuje kako su svi hramovi izgledali prekriveni bujnom vegetacijom, sve dok ih evropski istraživači nisu otkrili. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 8
Luang Prabang
(25.11. 2019.) SIEM REP – LUANG PRABANG (LAOS) Doručak. Kraće slobodno vreme za individualna razgledanja. Transfer do aerodroma u Siem Repu. Poletanje za Luang Prabang. Dolazak. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 9
Luang Prabang
(26.11.2019.) LUANG PRABANG Doručak. Razgledanje najstarijeg, najljupkijeg i najočuvanijeg lokaliteta, nekadašnjeg grada na reci Mekong. Osnovan je između 6. i 7. veka. Bio je prestonica zemlje između 12. i 14. veka. Zbog svoje umetničke i istorijske vrednosti UNESCO ga je svrstao u svetsku kulturnu baštinu. Obilazak počinje posetom Jutarnjoj pijaci gde lokalni farmeri donose sveže voće i povrće, zatim se obilaze Nacionalni muzej koji je neka bio kraljevska palata, stupa Vat Visun iz 16. veka, najstariji aktivni hram, poznat po kolekciji pozlaćenih statua Bude. Obilazak hrama Vat Aham i Hrama Zlatnog grada (Vat Ksientong), a predveče lakši uspon na planinu Fu Si odakle se pruža divan pogled na ceo grad. Zatim se odlazi brodićem na kratko krstarenje i uživanje u nezaboravnom zalasku Sunca nad rekom Mekong. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 10
HANOJ
(27.11.2019.) LUANG PRABANG – HANOJ (VIJETNAM) Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Hanoi. Dolazak. Smeštaj u hotel. Poludnevno razgledanje prestonice Vijetnama, Hanoja, za koji se nekada govorilo da je Pariz Istoka. Grad je mnogo mirniji, sa puno parkova, zelenila, jezera, manje saobraćaja i mnogi kažu sa više šarma od Sajgona. Obilaze se Trg Ba Din, bivša rezidencija Ho Ši Mina i Predsednička palata (spolja), Pagoda na jednom stubu, tako dizajnirana da podseća na lotosov cvet, hram književnosti iz 11.veka, posvećen Konfučiju, u kome su se delila odlikovanja studentima sa najboljim ocenama, Hoan Kiem, jezero u srcu grada sa malom pagodom u centru, Hram Ngok Son i dr. Noćenje.

DAN 11
HANOJ
(28.11. 2019.) HANOJ – ZALIV HALONG-HANOJ Doručak. Polazak autobusom do zaliva Halong (170 km). Ukrcavanje na džunku (tradicionalni manji brod). Isplovljavanje. Vožnja (četiri sata) po zalivu koji smatraju jednim od svetskih čuda prirode i možda najneobičnijim i najprivlačnijim pejzažom u Vijetnamu. Predstavlja deo svetske prirodne baštine i pod zaštitom je UNESCO. U zalivu se nalazi nekoliko hiljada ostrvaca koja svojim neobičnim oblicima čine ovaj zaliv tako lepim i neobičnim. Ručak na brodu. Povratak u Hanoj. Noćenje.

DAN 12
HANOJ
(29.11.2019.) HANOJ Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Noćenje.

DAN 13
DOHA
(30.11. 2019.) HANOJ – DOHA Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 18.30 (let QR977). Obrok u avionu. Dolazak u 23.05. Čekanje na vezu.

DAN 14
BELGRADE
(01.12. 2019.) DOHA – BEOGRAD Nastavak putovanja za Beograd u 06.50 (let QR 231). Obroci u avionu. Dolazak u 10.40.
-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

-Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

-gotovinski
-čekovima građana do 6 mesečnih rata.
-platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 80/2014. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.