Indija i Nepal

11 dana, . - 11 dana / 9 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Indija je zemlja izvanredne različitosti- od drevnih tradicija i umetničkog nasleđa do veličanstvenih pejzaža i kulinarskih kreacija. Indija će zapaliti Vašu radoznalost, protresti Vaša čula i zagrejati Vašu dušu. Nepal je mala i lepa kontinentalna zemlja bogate kulture, prirodnih lepota i ljudi, ukupne površine od 147,181 kvadratnih kilometara. Nalazi se izmedju dve velike zemlje- Indije i Kine. Može se reći da je krov sveta, obzirom da se najviši vrh na svetu- Mont Everest (Sagarmatha) nalazi baš ovde. Nepal je takodje i rodno mesto Gautama Buddhe.
Datum polaska - Sreda, 25 decembar, 2019
Datum povratka - Subota, 04 januar, 2020

FIRST MINUTE POPUST OD 100€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. SEPTEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
PolazakSmeštaj i uslugaCena aranžmana po
osobi u dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
Cena važi do
25.12.2019.4* i 5*, polupansion1,890€460€Do 30.09.2019.
(cena sa popustom)
25.12.2019.4* i 5*, polupansion1,990€460€Od 01.10.2019.
(redovna cena)

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4 i 5* u Indiji i  5* u Nepalu (lokalna kategorizacija), ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera – određen meni), razgledanja i transferi prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse 310.57 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: eur 230.00YQ, i refundabilnih taksi: eur 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 14.08YR, 0.22RS, 16.92G4, 0.88PZ, 8.07B6, 9.11NP, 9.11NQ) - (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti (ukoliko postoje), usluge viziranja (10 evra), troškovi on-line izrade vize za Indiju (trenutno iznosi 75 evra), viza za Nepal se plaća na aerodromu po sletanju u Katmandu (trenutno iznosi 25 usd), obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 evra za ceo boravak), međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.
Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel 5* https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka  ili sličan  

Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.

Agra - Clarks Shiraz Hotel  5*    http://www.hotelclarksshiraz.com ili sličan

Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur – Four Points by Sheraton Jaipur 4* 
https://www.marriott.com/hotels/travel/jaifp-four-points-jaipur-city-square?program=spg ili sličan

Hotel se nalazi u centru Džajpura. Sadrži otvoreni bazen, fitnes centar i spa. Moderne sobe su opremljene sa klima uređajem, televizorom sa ravnim ekranom, sefom, mini barom, aparatom za kafu/čaj.


Katmandu - Hotel Malla 4* http://themallahotel.com/  ili sličan  

Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Uudaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma.  Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu.
DAN 1
BELGRADE
(25.12.2019.) BEOGRAD – DOHA – DELHI Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (Let QR232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Poletanje za Delhi u 19:45 časova (Let QR 578). Obrok u avionu.

DAN 2
DELHI
(26.12.2019.) DELHI Sletanje u 02:05 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Poludnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16.veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Večera. Noćenje.

DAN 3
DELHI
(27.12.2019.) DELHI Doručak. Poludnevno razgledanje uključuje najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije - Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

DAN 4
AGRA
(28.12.2019.) DELHI – AGRA Doručak. Polazak za Agru, nekadašnju prestonicu velikih mogula (vožnja traje 4 do 5 sati). Usput poseta Sikandri – vrt mauzolej, konačno počivalište cara Akbara. Car je za života lično inicirao gradnju ovog mauzoleja. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Posle podne obilazak impozantne i savršeno očuvane Crvene tvrđave, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vreme prvih mogula. U njoj je jedan od najpoznatijih mogula, šah Džahan, proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu, sa pogledom na Tadž Mahal, večnu kuću svoje velike ljubavi. Večera. Noćenje.

DAN 5
JAIPUR
(29.12.2019.) AGRA – DŽAJPUR Rano ujutru obilazak u svetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg veka, Tadž Mahala, veličanstvenog mauzoleja od mermera, simbola besmrtne ljubavi. Sagradio ga je u 17.veku šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Uživanje u neverovatnom prizoru izlaska Sunca iznad Tadž Mahala. Povratak u hotel. Doručak. Polazak za Džajpur, državu Radžastan (vožnja traje oko šest sati). Usput, razgledanje ostataka Fatehpur Sikria, grada koga je veliki Akbar gradio kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 6
JAIPUR
(30.12.2019.) DŽAJPUR Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smeštena na brdu, najlepši je primer Radžput arhitekture. Unutrašnjost zdanja je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Posle podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari deo poznat je kao „ružičasti grad" u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak uključuje palatu, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvenu observatoriju Džantar Mantar, iz 1726. godine, kao i spoljašnjost Palate vetrova, ili Hava Mahal, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.

DAN 7
DELHI
(31.12.2019.) DŽAJPUR – DELHI Doručak. U toku prepodneva polazak autobusom za Delhi (oko pet sati vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Svečana Novogodišnja večera. Noćenje.

DAN 8
KATMANDU
(01.01.2020.) DELHI – KATMANDU Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Katmandu u 12:50 časova (let AI 215). Dolazak u 14:35 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

DAN 9
KATMANDU
(02.01.2020.) KATMANDU Doručak. Dolina Katmandua predstavlja pravu riznicu kulture, istorije i umetnosti. Celodnevno razgledanje starog jezgra Katmandua i čuvene stupe Svajanbunat. Grad Katmandu je grad-muzej sa veoma autentičnom i dobro očuvanom arhitekturom prethodnih vekova. Razgledanje obuhvata jedinstveni hram u svetu - hram žive boginje Kumari Bahal, zatim najstariju drvenu građevinu u gradu Kastamandap, Trg Durbar sa mnoštvom hramova i palatu Hanuman Doka, staru palatu nepalskih kraljeva. Zatim poseta jednom od najvažnijih budističkih svetilišta i poznatom mestu hodočasnika u Nepalu - Svajanbunatu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada. Sagrađen je pre više od 2.500 godina i dominira dolinom Katmandua koja je proglašena UNESCO-vom svetskom baštinom. Za budiste Katmandua, to je važna svetinja, jer veruju da ih Buda neprestano posmatra i štiti sa svojih četvoro očiju uprtih na sve četiri strane sveta. Posle podne odlazak za Patan, koji se nalazi 5 km južno od Katmandua, u Katmandu dolini, na južnoj strani reke Bagmati. Patan je jedan od 3 kraljevskih gradova u dolini. Poznat je pod imenom Lalitpur, ili grad lepih umetnosti, u kome se pored lepih građevina srednjovekovne arhitekture, nalaze i četiri stupe za koje se veruje da su građene u 3. veku p.n.e. za vreme vladara Ašoke. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 10
KATMANDU
(03.01.2020.) KATMANDU – DOHA Doručak. Napuštanje soba. Obilazak Bagdaona ili Baktapura, grada bogova, čija arhitektura starih građevina predstavlja pravo remek-delo. Poznat je po bogatoj kulturi, hramovima i umetničkim predmetma od drveta, metala i kamena. Razgledanje Trga Durbar, Palate sa 55 prozora, hrama Njatapol i dr. Posle podne odlazak na poludnevni izlet van grada i razgledanje stupe Bodnat, jedne od najvećih te vrste u svetu, u čijoj okolini žive tibetski kaluđeri u manastirima. Nakon toga vožnja do velikog svetilišta Pašupatinat, koje predstavlja najsvetije mesto za sve hindu vernike Nepala, posvećeno bogu Šivi. Nalazi se na reci Bagmati, na čijim se obalama vrše kremiranja. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 20:35 časova (let QR 651). Obrok u avionu. Sletanje u 23:45 časova.

DAN 11
BELGRADE
(04.01.2020.) DOHA – BEOGRAD Poletanje za Beograd u 06:50 časova (let QR 231). Obrok u avionu. Dolazak u 10:40 časova.
-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

-Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

-gotovinski
-čekovima građana do 6 mesečnih rata.
-platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 80/2014. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.