Indija i Nepal

10 dana, . - 10 dana / 8 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Indija je zemlja izvanredne različitosti, od drevnih tradicija i umetničkog nasleđa do veličanstvenih pejzaža i kulinarskih kreacija. Indija će zapaliti Vašu radoznalost, protresti Vaša čula i zagrejati Vašu dušu. Nepal je mala i lepa kontinentalna zemlja bogate kulture, prirodnih lepota i dobronamernih ljudi, ukupne površine od 147,181 kvadratnih kilometara. Nalazi se između dve velike zemlje - Indije i Kine. Znana je još i kao krov sveta s obzirom da se najviši vrh na svetu - Mont Everest (Sagarmatha) nalazi baš ovde. Nepal je takođe i rodno mesto Gautama Buddhe.
Datum polaska Petak, 06 mart, 2020
Datum povratka Nedelja, 15 mart, 2020

Cena - 1890 €

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* i 5* u Indiji i Nepalu, ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera – određen meni), transferi i sva razgledanja prema programu, troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča na destinaciji kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse u iznosu od 311.14 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 230.00 YQ, i refundabilnih taksi: EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 14.20YR, EUR 0.22RS, EUR 17.00G4, EUR 0.90PZ, EUR 8.16B6, EUR 9.22NP, EUR 9.22NQ) - (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti (ukoliko postoje),  usluge viziranja (10 evra), troškovi on-line izrade vize za Indiju (trenutno iznosi 75 evra), viza za Nepal se plaća na aerodromu po sletanju u Katmandu (trenutno iznosi 25 usd), obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 evra za ceo boravak), međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Delhi – Vivanta By Taj Dwarka Hotel 5*  https://www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/

Hotel se nalazi u oblasti Dvarka, na oko 500 m od metro stanice. Hotel ima baštu, terasu za sunčanje, bazen za decu i odrasle, spa i velnes centar, fitnes centar i saunu. Gostima su na raspolaganju četiri restorana sa indijskom, italijanskom, japanskom i međunarodnom kuhinjom. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, aparat za kafu/čaj. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Varanasi – Hotel Madin 4* http://www.hotelmadin.com/ ili sličan
Hotel Madin se nalazi u gradu Varanasi koji je odličan izbor za putnike koje zanimaju hramovi, antički spomenici i kultura. U sklopu hotela nalazi se restoran sa baštom i pogledom na grad, otvoreni bazen, spa i velnes centar, fitnes centar i sauna. Svaka soba ima klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, sef, mini bar, električni čajnik. Besplatan wifi je raspoloživ u celom objektu.

Kalkuta – Peerless inn Hotel 4*  https://peerlesshotels.co.in/kolkata/index.html ili sličan
Hotel se nalazi u Kalkuti, na 12 minuta peške do centra grada i 20 minuta od istorijskog dela grada Esplanade. Hotel ima spa i velnes centar, fitnes centar, restorane sa indijskom i međunarodnom kuhinjom. Sobe su klimatizovane, imaju TV, sef, mini bar, aparat za kafu i čaj, besplatan wifi.

Katmandu – Hotel Malla 5* http://themallahotel.com/  ili sličan  
Hotel se nalazi u samom centru grada, u turističkoj oblasti Tamel. Udaljen je oko 20 minuta vožnje od aerodroma. Ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu, masažu, bar, restoran. Klimatizovane sobe imaju satelitski TV, mini bar, fen za kosu.

DAN 1
BELGRADE
(06.03.2020.) BEOGRAD – DOHA – DELHI Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Poletanje za Delhi u 19:45 časova (Let QR 578). Obrok u avionu.

DAN 2
DELHI
(07.03.2020.) DELHI Sletanje u 02:05 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Oko 09:00 časova odlazak na razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. veka sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16.veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Razgledanje uključuje i najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije - Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3
DELHI
(08.03.2020.) DELHI – VARANASI Doručak. Poletanje za Varanasi u 13:20 časova (let UK 994). Sletanje u Varansi u 14:45 časova. Varanasi je smešten na svetoj reci Gang i jedan je od najsvetijih Hindu gradova. Transfer do hotela. Smeštaj. Posle podne odlazak do stepeništa reke Gang gde se održavaju ceremonije i molitve vernika. Uživanje u ceremoniji Aarti. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4
VARANASI
(09.03.2020.) VARANASI Oko 05:30 časova odlazak na plovidbu brodom rekom Gang. Uživanje u panorami grada koji se budi u svojoj lepoti na rumenom izlasku sunca. Prolazak pored čuvenih gatova.. Vožnja kroz Beranas Hindu univerziteta sa posetom hramu Barat Mata. Povratak u hotel na doručak Nakon odmora odlazak za Sarnat, 13 km od Varanasija, u kome se nalazi obnovljeni budistički hram. Ime je dobio po Saranganati, u prevodu Bog jelena, jer se veruje da je ovaj rođen u parku jelena, odakle je Buda propovedao Darmu prvi put. Ostatak dana sobodan za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

DAN 5
KOLKATA
(10.03.2020.) VARANASI – KALKUTA Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Kalkutu u 12:10 časova (Let AI421). Sletanje u 13:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje. Kalkuta je kapija istočne Indije. To je grad bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa, vrlo užurbanog ritma i posebne atmosfere, odnosno grad sa više lica. U period od oktobra do marta Kalkuta zrači poztivnom energijom zahvaljujući brojnim sunčanim danima, blagom zimom, svetlima, bojama, vašarima, sajmovima, dobrim raspoloženjem i čistim duhom.

DAN 6
KOLKATA
(11.03.2020.) KALKUTA Doručak. Celodnevno razgledanje Kalkute, glavnog grada države Zapadni Bengal. Ima preko 14 miliona stanovnika. Atmosfera grada ne može nikoga da ostavi ravnodušnim. Obilazi se Dalhauzi trg sa zgradom sedišta državne vlade. Ova zgrada predstavlja srce Kalkute u kome se nalaze i mnoge druge zgrade od velikog poslovnog i bankarskog značaja. Vide se takođe i Zgrada pisaca iz perioda britanske dominacije koja je danas sedište vlade zapadnog Bengala, zatim zgrada glavne pošte, crkva Svetog Jovana, Pijaca cveća, Haura most, džainistički hram. Razgledanje uključuje i impozantnu građevinu Viktorijin Memorijal, u kojoj se smešten i umetnički muzej Kalkute. Tu se takođe nalaze i slike i statue najviđenijih ljudi koji su igrali značajne uloge u istorjii Indije toga doba. Poseta indijskom muzeju kao i kući indijske majke, majke Tereze, u kojoj je ona živela i radila, kao i anglikanske katedrale Sv. Pavla, koja je i sedište biskupije u zapadnom Bengalu. Večera. Noćenje.

DAN 7
KATMANDU
(12.03.2020.) KALKUTA – KATMANDU Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Katmandu u 13:55 časova (let AI 247). Sletanje u Katmandu u 15:30 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

DAN 8
KATMANDU
(13.03.2020.) KATMANDU Doručak. Celodnevno razgledanje starog jezgra Katmandua i čuvene stupe Svajanbunat. Grad Katmandu je grad-muzej sa veoma autentičnom i dobro očuvanom arhitekturom prethodnih vekova. Razgledanje obuhvata jedinstveni hram u svetu - Hram žive boginje Kumari Bahal, zatim najstariju drvenu građevinu u gradu Kastamandap, Trg Durbar sa mnoštvom hramova i palatu Hanuman Doka, staru palatu nepalskih kraljeva. Sledi, zatim, i poseta jednom od najvažnijih budističkih svetilišta i poznatom mestu hodočasnika u Nepalu, Svajanbunatu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada. Sagrađen je pre više od 2.500 godina i dominira dolinom Katmandua koja je kao svetska baština pod zaštitom Uneska. Za budiste Katmandua, to je važna svetinja, jer veruju da ih Buda neprestano posmatra i štiti sa svojih četvoro očiju uprtih na sve četiri strane sveta. Posle podne odlazak za Patan, koji se nalazi 5 km južno od Katmandua, u Katmandu dolini, na južnoj strani reke Bagmati. Patan je jedan od tri kraljevska grada u dolini. Poznat je pod imenom Lalitpur ili grad lepih umetnosti, u kome se pored lepih građevina srednjovekovne arhitekture, nalaze i četiri stupe za koje se veruje da su građene u 3. veku p.n.e. za vreme vladara Ašoke. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 9
KATMANDU
(14.03.2020.) KATMANDU Doručak. Napuštanje soba. Obilazak Bagdaona ili Baktapura, grada bogova, čija arhitektura starih građevina predstavlja pravo remek-delo. Poznat je po bogatoj kulturi, hramovima i umetničkim predmetma od drveta, metala i kamena. Razgledanje Trga Durbar, Palate sa 55 prozora, hrama Njatapol i dr. Posle podne odlazak na poludnevni izlet van grada i razgledanje stupe Bodnat, jedne od najvećih te vrste u svetu, u čijoj okolini žive tibetski kaluđeri u manastirima. Nakon toga vožnja do velikog svetilišta Pašupatinat, koje predstavlja najsvetije mesto za sve hindu vernike Nepala, posvećeno bogu Šivi. Nalazi se na reci Bagmati, na čijim se obalama vrše kremiranja. Potom razgledanje stupe Budanat, jedne od najvećih u svetu, u čijoj okolini žive tibetanski kaluđeri u manastirima. Večera u lokalnom restoranu. Transfer do aerodroma.

DAN 10
BELGRADE
(15.03.2020.) KATMANDU – DOHA – BEOGRAD Poletanje za Dohu u 02:10 časova (let QR 649). Obrok u avionu. Sletanje u 05:00 časova. Poletanje za Beograd u 06:50 časova (let QR 231). Obrok u avionu. Dolazak u Beograd u 10:40 časova.
-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

-Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

-gotovinski
-čekovima građana do 6 mesečnih rata.
-platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 80/2014. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.