Etno Hotel Balašević

Rtanj, Srbija

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Sopstveni Prevoz

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Rtanj je 2018. godine proglašen Specijalnim rezervatom prirode od starne države zbog endemične i reliktne flore i faune kao i specifičnog oblika i sastava reljefa. U okviru ovog prirodnog dobra razlikuju se tri zone koje imaju rszličite stepene zaštite. Rtanj se odlikuje bogatstvom stena koje potiču iz različitih geoloških perioda. Specifičnim izgledom s eizdvaja sam vrh Rtnja, Šiljak, koji je predstavljen jedinstvenim pravilnim piramidalnim vrhom sa krasom i jamama. Specifični oblici reljefa uslovili su formiranje specifičnog, bogatog i jedinstvenog sastava flore i faune. Od ukupno 3662 vrsta u okviru flore Srbije, 18% raste na Rtnju. Postoji verovatnoća da će se povećati biodiverzitet Rtnja u narednim godinama, za oko 200 vrsta što je veliki potencijal ovog staništa. Jedan od najznačajnih centara biodiverziteta Istočne Srbije su pašnjaci an Rtnju. Ali se na Rtnju nalaze i krajnje ugrožene vrste Srbije. 45% ukupne faune ptica nalazi se na Rtnju. Fauna slepih miševa je vrlo raznolika, 2/3 faune Srbije, posebno vrste mali, veliki i južni potkovičar koje su globalno ugroženi taksoni. Ihtiofauna je takođe bogata autohtonim vrstama: potočna pastrmka, potočna mrena, krkuša. U jezeru u selu Vrmdža zabeleženo je prisustvo populacije riba koje nisu konvergirale i divergirale. Ova planina se odlikuje i raznovrsnom faunom vodozemaca i gmizavaca, kao npr. planinski mrmoljak. ili kratkonogi gušter koji je endem Rtnja.
JEDNOKREVETNA SOBA
Noćenje sa doručkom – 4.860,00 RSD
Polupansion – 5,686,00 RSD

DVOKREVETNA SOBA
Noćenje sa doručkom – 6.260,00 RSD
Polupansion – 7912,00 RSD

TROKREVETNA SOBA
Noćenje sa doručkom – 8.260,00 RSD
Polupansion – 10,738,00 RSD


U cenu je uračunat PDV, boravišna taksa i osiguranje.
Cena je izražena u ukupnom iznosu po SOBI.
Boravišna taksa iznosi 70 dinara.
Osiguranje iznosi 10 dinara.

Deca do 5 godina – gratis u pratnji dve odrasle osobe
Deca od 5 do 7 godina plaćaju 50% cene u pratnji dve odrasle osobe.
Hotel Etno Centar “Rtanj Balašević“ predstavlja izuzetan spoj brojnih prirodnih lepota na jednom mestu u službi vašeg zdravlja, odmora i relaksacije.

BUNGALOVI

U okviru svog kompleksa, Etno Hotel Rtanj sa tri zvezdice nudi udoban smeštaj u 10 novosagrađenih bungalova. Smeštaj je okružen prirodom i poseduje izuzetnan pogled na istoimenu planinu. Sobe su dvokrevetne ili sa francuskim ležajem, dobro opremljene, sa kupatilom, TV i telefonom.

HAJDUČKA KUĆA

U okviru Hajdučke kuće nudimo vam udoban smeštaj u 13 soba, kapaciteta 30 ležajeva. Restoran kapaciteta 250 mesta pruža mogućnost organizovanja raznih vrsta poslovnih ručkova, banketa, koktela i organizaciju seminara. U redovnoj ponudi služe se jela nacionalne kuhinje.