Ekvador

Južna Amerika, - 16 dana / 14 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Neverovatni svet Južne Amerike u Ekvadoru. U Ekvadoru su na relativno maloj teritoriji smešteni Andi, obala Pacifika i Amazon tako da ćemo imati priliku da istražimo najviše aktivne vulkane na planeti, bogate španske kolonijalne gradove, pijace Inka, kulturu Inka, tajne Anda, plemena iz džungle, tajne reke Amazon, odmorimo se na Pacifiku, učimo surfovanje... Odličan miks za upoznavanje sa celokupnom kulturom Latinske Amerike na jednom mestu... Inke, Amazon, Andi i Pacifik... Kito (Quito) je glavni grad Ekvadora, i nalazi se na visini od 2800m nadmorske visine, i drugi je najviši grad na svetu. Nalazi se na istočnim padinama Pičinče, aktivnog stratovulkana na Andima. Istorijski centar Kita ima jedan od najvećih i najbolje očuvanih istorijskih centara u Americi, sa 130 zgrada i preko 5000 . Centralni trg se nalazi na 25 kilometara južno od ekvatora, a spomenik i muzej u gradu zovu „centrom sveta“. U gradu se nalaze ruševine grada Inka, a sam grad osvojili su španski kolonizatori 1534. godine. Istorijski centar grada je, zajedno sa centrom Krakova u Poljskoj, prvi stavljen na UNECO-vu listu Svetske baštine 18. septembra 1978. godine. Iz Kita se upućujemo ka Banjosu koji zovu gradom „svete vode“ i nalazi se u centralnom delu Ekvadora. Grad je okružen vodopadima koji se obrušavaju sa Anda i privlače avanturiste iz čitavog sveta. Nazivaju ga i „kapijom Amazona“, a mi ćemo uživati u adrenalinskim aktivnostima – raftingu, vožnji kajacima, pešačenju, vožnji biciklima, jahanju konja, bandži skakanje, zip line... Nakon uzbudljivih aktivnosti odmaramo u hot springs-u, i uz masaže... Montanjita je mali grad koji se nalazi na obalama Pacifika u Ekvadoru, i od Gvajakivila je udaljen oko 180 kilometara. Poznat je kao surferski grad, a u njemu se često organizuju i festivali pa ga nazivaju i latinoameričkom Ibicom.

Polazak:  17.06.2019.

** U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin:17.06.2019.
Promo cena:1,350€
First minute cena:1,390€
Regularna cena:1,490€

*Promo cena važi za prijave do 28.03.2019. Nakon tog datuma važi First minute cena koja je validna za prijave do 18.04.2018. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Nakon prijavljivanja potrebno je aplicirati za dobijanje vize. Avio karte se izdaju tek nakon dobijanja vize. Dokumenta za druge vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Cena aranžmana obuhvata:
Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Kito sa presedanjima, u ekonomskoj klasi
Avio kartu sa svim taksama na relaciji Gvajakil – Beograd sa presedanjima, u ekonomskoj klasi
Smeštaj na bazi noćenja u guesthouse-ima/hotelima/hostelima u dvokrevetnim sobama prema planu i programu puta (4 noći u Kitu, 4 noći u Banjosu, 2 noći u Kuenki, 4 noći u Montanjiti)
Sve transfere prema planu i programu puta
Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 
Cena aranžmana ne obuhvata:
Međunarodno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
FAKULTATIVNI IZLETI:

QUITO:

Intinan muzej i Mitad del Mundo – poludnevni izlet, 30-ak km od Quita. Krećemo u potragu za linijom Ekvatora. Na mesto gde za vreme ravnodnevnice na par minuta gubite sopstvenu senku. Razotkrivamo mitove i upoznajemo se sa zemaljskim magnetnim silama. Hodamo linijom između južne i severne hemisfere, određujemo satnice po sunčanoj senci, balansiramo jaje na vrhu eksera. Tražimo nule na GPS sistemu, pravimo odlične fotogradije i dobijamo pečat u pasošu da smo bili u Centru sveta. Cena izleta: oko 45 dolara. Uključuje ulazice, transfer i lokalnog vodiča.
Otavalo pijaca – celodnevni izlet. Posećujemo šarolika pijacu Otavalo, mesto gde se prepliću kultura, tradicionalan način života i odevanja i hiljadu godina staro zanatstvo. Grad gde žive Otavali, domorodačko stanovništvo, gde žene u duplim crno-belim suknjama, dugim pletenicama i ukrašenim bluzama šetaju glavnim trgom  Plaza de los Ponchos. Na trgu se prelivaju boje tekstila, džempera od vune alpaca, figura životinja sa Galapagosa i Amazona, nakita, slika i naravno pončoa. Na putu do Otavala stajemo do San Pablo prirodnog jezera, nastalo topljenjem lednika sa Imbabura planine po kojoj je čitava oblast dobila ime. Pratimo tok vremena po kretanju Sunca na solarnom satu I slušamo price i legende nastale o položaju planeta, zvezda i kontinenata. U Cayambe-u degustiramu čuvene biskvite, tek izvađene iz rerne i služene sa sirom umotanim u listove banana. Cena izleta: oko 45 dolara. Uključuje ulazice, transfer i lokalnog vodiča.
Pichincha vulkan – poludnevni izlet. Avanturu započinjemo vožnjom Telefericom/žičarom do 4100m nadmorske visine. Uživano u šetnji aktivnim vulkanom i u pejzažima koje je iskrojila poslednja erupcija 1999.godine. Lokalno stanovništvo u šali povezuje erupciju sa promenom domaće valute iz Sucre u američki dolar. Hod po vulkanu, dok se oblaci šunjaju među stopalima, završavamo na 4300m od ukupno 4780m visine. Dan nastavljamo povratkom u Quito i  posetom Basílica del Voto Nacional . Najviša bazilika u Ekvadoru i Novom Svetu sa svojih 75m krasi panoramu grada, naročito ističući svoj neogotski stil I statue koje u obliku armadila, mravojeda, gorilla plaše zle demone da uđu u portu. Iako je započeta 80-ih godina 19.veka još uvek nije završena i lokalci kažu da će završetkom katedrale doći I do kraja sveta. Potom nastavljamo do brda Panecillo na čijem su vrhu, pre dolaska konkvistadora, Qitunjani obožavali Sunce. Danas se tu nalazi 45m visoka statua Bogorodici sastavljena od 7000 pločica od aluminijuma, koja noću svetli nad gradom I svakako je jedan od zaštitnih simbola Quita. Cena izleta: oko 45 dolara. Uključuje ulazice, transfer i lokalnog vodiča.
BAŇOS

Izlet do ,,Kraja sveta“ – celodnevni izlet – Banjos gradić okružen sa 60 vodopada, vulkanom, rekama otkrivamo u danu ispunjenom šetnjama, aktivnostima i prelepim pejzažima. Lljuljaškom se sa kraja sveta zalećemo ka Grlu Vatre poznatijem kao Tungurahua vulkanu iznad kog se mistično mešaju dim i oblaci. Vozimo ce žičarom nad rekom Pastaza, spuštamo se zip line-on nad vodopadom. Šetamo se kroz šumu i viseći most do vodopada Pailon del Diablo, i saznajemo zašto se vodopad zove Đavolji kotao. Čekamo zalazak sunca sa vidikovca Belavista sa kog se pruža pogled na Banos, dolinu Pastaze i most San Francisko. Cena izleta: oko 55 dolara. Uključuje ulazice, transfer, ručak, žičaru, zip line i lokalnog vodiča.
Jungle – celodnevni izlet – U jutarnjim časovim krećemo ka mestu Puyo, vratima Amazona. Idemo u posetu zajednici Achuar – učimo o njihovom načinu života, odevanju, pesmama, lovu i ribolovu. Plešemo sa njima i bojimo se u boje njihovog plemena. Potom plovimo kanuima rekom Puyo i uživamo u netaknutoj prirodi, obližnjim kolibama na obali, pticama koje preleću nad malim adama. Pijemo njihove čajeve i vino. Obilazimo bazene sa džinovskim ribama. Penjemo se do vidikovca odakle se vidi Amazon i ušće reke Puyo u Pastazu. Probijamo se šumama i učimo o biljkama i životinjama koje žive u prašumi, tetoviramo se prirodnim bojama sa stabala drveća, pletemo krune od biljaka i kupamo se u vodopadu Hola Vida. Cena izleta: oko 55 dolara. Uključuje ulazice, transfer, ručak i lokalnog vodiča.
CUENCA

Cajas nacionalni park – poludnevni izlet – Prelepu Cuencu napuštamo na kratko i idemo u jutarnju šetnju oko glacijalnih jezera Llaviucu i Toreadora, jednih od 270 koliko se nalazi u Cajasu. Nacionalni park ,najmanji od 11 koliko ih ima u Ekvadoru, nalazi se između 3100 i 4500m nadmorske visine, a samo ime predstavlja Ulaz do snežnih planina. Šetajući slušamo o starom putu Inka, učimo o kolibrijima i hiljadama godina starom drveću. Isrobavamo najmanji paradajz koji slobodno raste oko zemljanih putića, tražimo najmanju orhideju skrivenu na listovima, uživamo povratku prirodi. Cena izleta: oko 40 dolara. Uključuje ulazice, transfer i lokalnog vodiča.
MONTAŇITA

Machailla nacionalni park - celodnevni izlet – Uživanje na Pacifiku upotpunjujemo čuvenom plažom Los Frailes. Peščana idila, u nacionalnom parku, bez mnogo ljudi, bez kafica, van puteva, skriveni je raj za lokalce i turiste. Dan nastavljamo u Agua Blanca zajednici gde posećujemo njihov muzej a potom se kupamo u sumporovitoj vodi lagune. Popodne provodimo okruženi šumom i prirodom, namazani lekovitim blatom. Potom idemo do ribarskog gradića Porto Lopez-a, odakle se, nakon ručka i šetnje, vraćamo u Montanjitu. Cena izleta: oko 40 dolara. Uključuje ulazice, transfer i lokalnog vodiča.
 

NAPOMENE:
Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promenama.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
1. dan (17.06.2019): Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Let iz Beograda do Pariza u 06.40h (let AF 6291). Dolazak u Pariz u 09.15h. Let za Panama City (let AF 474) u 13.55h. Dolazak u Panama City u 17.45h po lokalnom vremenu. Let za Kito (Quito) u 18.53h po lokalnom vremenu (let CM 272). Dolazak u Kito u 20.55h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Noćenje.

2. dan (18.06.2019) : Fakultativni izlet - obilazak španskog kolonijalnog centra grada. Kito je bio prestonica španske imperije za teritoriju cele Latinske Amerike. Ovde ćete videti najveće i najimpozantnije katedrale, upravne zgrade, raskošne fasade, koje čine Kito jednim od najinteresantijih gradova na ovom kontinentu. Posle podne odlazak do Centra Sveta, linije ekvatora, gde je najmanja razdaljina između sunca i Vas. Povratak u Kito. Noćenje.

3. dan (19.06.2019): Fakultativni izlet u Otavalo. Još od vremena Inka, Otavalo je market gde su sva plemena trgovala voćem, povrćem, predmetima, suvenirima. Danas, Otavalo je jedna od najinteresantnijih i najvećih pijaca Latinske Amerike, gde se mogu kupiti autentični suveniri i upoznati kultura različitih plemena sa Anda. Slobodno vreme.  Povratak u Kito. Noćenje.

 4. dan (20.06.2019): Fakultativni izlet na vulkan Pičinču, preko 4100 metara nadmorske visine, odakle se pruža prelep pogled na Kito, vožnja žičarom i treking po planini. Pogled na neverovatne Ande i vulkane koji okružuju Quito. Oblaci vam nikad nisu bili bliži. Uveče se vraćamo u Quito. Slobodno vreme zanoćni život, restorane, diskoteke... Noćenje.

5. dan (21.06.2019): Transfer autobusom do Banjosa grada koji okružuje preko 60 vodopada, koji se obrušavaju sa Anda.  Pre toga, fakultativno obilazimo prelepu lagunu Kilatoa, jezero u vulkanskom krateru. Silazimo u sam krater, ispod oblaka, sve do same vode, uživamo u nestvarnim prizorima. Nakon obilaska i pauze za ručak, nastavljamo dalje ka “kapiji Amazona”. Banjos je grad savršen i za one željne avanture i adrenalina, kao i za one koji bi uživali i odmarali. Transfer do smeštaja i šetnja lepim kolonijalnim gradom, opuštanje na loklanim pijacama, kupanje u vrelim izvorima... Relaksacija za dane pune akcije koji slede. Noćenje.

6. dan (22.06.2019): Fakultativni izlet mini busem do “kraja sveta”, drvene kuće na velikoj visini odakle se na samo 2.5 km razdaljine vazdušnom linijom nalazi misteriozni vulkan Tungurahua iz kojeg neprestano kulja dim. Nakon “kondorovog leta” i ljuljanja prema vulkanu, idemo dalje u dolinu vodopada, gde ćemo imati priliku da uživamo u prirodnom bogatstvu ove regije. Obilazi se nekoliko vodopada, od kojih je najlepši i najpoznatiji “Pailon del Diablo”. Da bi došli do njega idemo na blaži  treking. Za one željne avanture i adrenalina, postoji mogućnost zip line-a ili connopy ride-a preko kanjona. Povratak u Banjos. Slobodno vreme, po želji, fakultativno, relaksacija u vrelim izvorima mineralne vode gde je temperatura vode od 25 do 58 stepeni. Noćenje.

7-8 dan (23-24.06.2019): Slobodani dani u Banjosu. Mogućnost za fakultativni izlet, jahanje konja, rafting, vožnju biciklima ili grad Pujo koji se nalazi u pravcu Amazona. 2 noćenja.

9. dan (25.06.2019): Pakujemo stvari i idemo ponovo na jug u Kuenku, u jedan od najlepših kolonijalnih gradova Latinske Amerike. Noćenje.

10. dan (26.06.2019): Fakultativni izlet: razgledanje grada. Katedrale, trgovi, kolonijalno nasleđe. Slobodno popodne. Noćenje.

11. dan (27.06.2019): Posle Anda, kolonijalnih gradova i amazonske džungle, krećemo na drugu stranu Ekvadora ka Tihom okeanu. Vožnja do Montanjite (Montanita) - latinoameričke Ibice. Nova kulutra, istetovirani ljudi, žurke na plaži, voćni kokteli i sveže ceđeni sokovi od ananasa i marakuje, surf, neverovatno lepe peščane plaže, topao okean, zalasci sunca, vrele latino noći, salsa... Smeštaj u hostel. Slobodno vreme. Noćni provod. Noćenje.

12. dan (28.06.2019): Dan za kupanje i relaksaciju. Škola surfa, časovi joge, meditacija, sveža riba... Noćenje.

13. dan (29.06.2019): Fakultativni izlet u nacionalni park Mačalilju na plažu“Los Frailes”i u luku Puerto Lopez gde možete u organizovanoj turi sa malim ribarskim čamcem ići na posmatranje kitova (period jun - septembar). Povratak u Montanjitu. Slobodno vreme. Noćenje.

14. dan (30.06.2019): Slobodan dan za uživanje na obalama Pacifika ili fakultativno izlet u Salinas, jedan od najpoznatijih turističkih centara u Ekvadoru. Noćenje.

15. dan (01.07.2019): Napuštanje smeštaja. Transfer do aerodroma u Gvajakilu i let za Panama Siti u 15.01h (let CM272). Dolazak u Panama Siti u 17.14h. Let za Pariz u 20.00h (let AF 475).

16. dan (02.07.2019): Dolazak u Pariz u 13.20h. Let za Beograd u 20.30h (let AF6292). Dolazak u Beograd u 22.50h. Kraj putovanja.
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate, nakon formiranja grupe plaća se još 600 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate, 400€ u dolarskoj protivvrednosti se plaća inopartneru na samom putovanju, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 266/2010 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.