Djavolja varoš

izlet, Srbija - 1 dana / noćenja

Informacije

Smeštaj: Bez smeštaja

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Spomenik prirode DJAVOLJA VAROŠ, nalazi se na jugu Srbije, od Beograda je udaljen 288 km, 89 km jugozapadno od Niša a 27 km jugoistočno od Kuršumlije. Ovaj prirodni spomenik čine dva, u svetu retka, prirodna fenomena: zemljane figure, kao specifični oblici reljefa koji u prostoru deluju vrlo atraktivno, i dva izvora jako kisele vode sa visokom mineralizacijom. Ova dva u svetu retka prirodna fenomena posmatrana zajedno DJAVOLJU VAROŠ čine pravim svetskim čudom prirode.
DJAVOLJA VAROŠ
(jednodnevni izlet)
 
Termini:
20.06.2020.
18.07.2020.
16.08.2020.
20.09.2020.

Cena aranžmana: 1.790,00 din.

Aranžman obuhvata: 
·   Prevoz turističkim autobusom (AC, dvd)
·   Stručno vođstvo puta za sve vreme izleta
·   Obilaske prema programu
·   Troškovi organizacije putovanja
 
Aranžman ne obuhvata:
 ·   Ulaznicu za Djavolju Varoš i razgledanje sa stručnim vodičem – 350 dinara po osobi
·   Fakultativni ručak
·   Individualne troškove 
 
Način plaćanja:

·   prilikom rezervacije

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
Polazak iz Beograda oko  06.00 časova sa parkinga blizu Sava Centra. Vožnja autoputem ka Nišu, Prokuplju i Kutšumliji. Dolazak u Djavolju Varuš u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak Djavolje Varoši, slobodno vreme za uživanje i fotografisanje. Nakon obilaska polazak grupe u dogovoreno vreme prema Kuršumliji i poseta manastirima Sv. Bogorodice i Sv. Nikole iz 1165 god., zadužbine Stefana Nemanje. Manastir Sv. Nikole je najstarija zadužbina Stefana Nemanje i predstavlja jedan od najstarijih spomenika monumentalne srednjovekovne arhitekture u Srbiji. Manastir Presvete Bogorodice se nalazi na ušću Kosanice u Toplicu, 800 metara nizvodno od manastira Sv. Nikole. Nakon obilaska manastira, polazak za Beograd. Dolazak u Beograd na mesto polaska u večernjim satima.

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 3/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.