Cinque Terre

6 dana, Italija - 6 dana / 3 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Cinque terre – ukoliko se odlučite na ovo putovanje imaćete priliku da otkrijete jedno od najatraktivnijih obalnih područja Apeninskog poluostrva, na kojem se čovekova ruka divno stapa sa pejzažima stvarajući čudesan spoj istorije, tradicije I prirode. Područje Cinque terre nalazi se u srcu Rivijere di Levante I obuhvata pet sela, koja se zbog kulturno – istorijskog značaja nalaze pod zaštitom UNESCO-a I svojom lepotom oduvek su inspirisala mnoge umetnike da stvaraju svoja poznata dela. Pravo je vreme je da u toj lepoti uživate I Vi…
PROGRAM PUTOVANJATERMIN PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANASPECIJALNA PONUDA

MAJ - PROLEĆE26.05.-31.05.2020.HOTEL 3*199€179€
IZLET CINQUE TERRE UKLJUČEN U CENU ARANŽMANA
HOTEL DA VINCI 4*- NA UPIT
BROJ MESTA PO SPECIJALNOJ PONUDI OGRANIČEN

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Montekatiniju.
smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
obilazak gradova prema programu putovanja,
usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
deca (od 6 mes -18.god.) – 538 rsd;
odrasli (od 18-70.god.) – 768 rsd;
stariji od 70. god. - 1613 rsd;
Fakultativne izlete
Firenca - 25€
Region Chianti I Voltera - 30€
Obeveznu boravišnu taksu u Montekatiniju - plaća se na recepciji hotela – 1,50€ po osobi po danu za hotel 3*
individualne troškove putnika

POPUSTI I DOPLATE
doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu 3*- 40€
doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu 4*- NA UPIT
doplata za dodatno sedište i umanjenje za sopstveni prevoz - NA UPIT
doplata za polazak iz Novog Sada 10 € / minimum 4 putnika za transfer
Hotel Delizia 3* - http://www.hoteldeliziagenovese.it/  ; Hotel Delizia je smešten u neposrednoj blizini glavnog trga Montekatiniji i Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 24. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Concordia 3* - http://www.albergohotelconcordia.com/  ;Hotel Concordia se nalazi pokraj Banjskog parka sa lekovitim izvorima u mirnom delu Montekatinija. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Da Vinči 4* - https://www.davincihotel.it/en/ 
1.dan: BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 18h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Vožnja preko Hrvatske, Slovenije , Italije sa usputnim pauzama za odmor I prelazak državnih granica...

2.dan: LUKA – MONTEKATINI TERME
Dolazak u Luku u prepodnevnim satima. Po dolasku šetnja ulicama jednog od najlepših toskanskih gradova I upoznavanje starog gradskog jezgra, koji čuva Katedralu Sv.Martina, Trg Amfiteatro, rodnu kuću poznatog italijanskog kompozitora Djakoma Pučinija... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Montekatiniju. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.

3.dan: MONTEKATINI – CINQUE TERRE - MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka polazak na celodnevni izlet – Cinque terre, koje se nalaze na području Ligurije sa pogledom na Ligurijsko more izmedju Punta Montereno i Punta Mesco i obuhvataju pet živopisnih sela ꓽ Monterosso al mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Dolazeći iz La Spezie prvo selo koje srećemo je Riommaggore, smešteno u uskoj dolini potoka Rivus Maior, karakterišu ga kuće u pastelnoj boji koje se penju ka zamku. Drugo selo je Manarola, najslikovitije je od svih pet i predstavlja pravi dragulj čitave obale. Potom sledi Corniglia, jedino selo koje nije u kontaktu sa morem, uzdiže se na steni sa koje se pruža predivan pogled. Vernazza je smeštena izmedju strmih, kamenitih litica i odlikuje se mnoštvom raznobojnih kuća. Najlepši pogled pruža se sa utvrdjenja Doria, koje datira iz 15.veka i stanovnicima je služilo kao osmatračnica. Monterosso krase vinogradi, drveća maslina i limuna, tako da je poznato po proizvodnji vina i maslinovog ulja. Odlazak autobusom do luke La Specija odakle se vozom obilaze svih pet sela. Putnici dobijaju karte za voz, obilazak i slobodno vreme u svakom selu je individualno. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Montekatiniju. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan: MONTEKATINI – REGIJA CHIANTI ( FAKULTATIVNO) – VOLTERA (FAKULTATIVNO) – MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet, koji obuhvata upoznavanje unutrašnjosti vinske regije Chianti, koja je u svetu poznata po proizvodnji vrhunskih vina i predivnim predelima prekrivenim maslinjacima, čempresima i vinogradima. Obilazak gradića Greve in Chianti, koji se smatra ulaznim vratima u region Chianti. Potom sledi odlazak do jedne od mnogobrojnih cantina, na degustaziju vina. Dalje nastavljamo putovanje prema srednjovekovnom gradiću Monteriggioni, koji je smešten u jugozapadnom delu regiona Chianti i datira iz 13.veka. Na kraju obilazimo još jedan biser Toskane, a to je grad Voltera... istorijsko jezgro grada svedoči o etrurskom poreklu, epohi rimljana i periodu srednjeg veka. Simbol grada je oduvek bio alabaster, čiju su obradu započeli etrurci, a nastavljaju je i unapredjuju i danas mnogobrojne radionice. Po dolasku sledi šetnja centrom grada gde ćemo imati priliku da vidimo Katedralu, Palatu Priori, Rimsko pozorište... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, sve do okupljanja i polaska prema Montekatiniju. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5.dan: MONTEKATINI – FIRENCA
Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici 15. i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo... U dogovoreno vreme polazak autobusom prema Firenci. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vozi do centra grada (vožnja tramvajem traje oko 20min, povratna karta za tramvaj je uključena u cenu izleta). Po dolasku u centar grada, razgledanje u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio... Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence, gde će putnike sačekati autobus. Povratak u Montecatini po putnike, koji se nisu opredelili za fakultativni izlet i polazak prema Srbiji. Vožnja preko Slovenije, Hrvatske, Srbije sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica...

6.dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima (satnica dolaska u Beograd je podložna promeni, zavisi od zadrzavanja na graničnim prelazima i gužve na putevima). Kraj putovanja.
plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate

gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja

čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu. Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.)

platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro

CAL

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 73/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.