Carska istorijska tura

15 dana, Kina - 15 dana / 12 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Avion

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Za Kineze Kina je – centar sveta. Za one koji je nisu upoznali idoživeli velika je misterija. Između ostalog i zato jer je dugo, dugo bila skivena od ostatka sveta Velikim zidom koji je brižno čuvao mir ne samo veličanstvene imperije već i civilizacije o čijim se vrednostima moglo samo naslućivati.Baš takva Kina je oduvek interesovala i mamila Evropljane. Još od dana kada je Marko Polo zakoračio na njen prostor pa sve do danas kada je i zvanično jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.Na jednom putovanju upoznaćete obilje njenih prirodnih lepota, proći putevima burne prošlosti pretvorene u bogatstvo istorije, ali i uživati u fascinantnj sadašnjosti. Kineski Sian je kolevka istorije ove zemlje, a Peking i Šangaj putokaz njene budućnosti…
Polazak: 17. maj 2020. / Povratak: 31. maj 2020.

FIRST MINUT POPUST OD 80 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. OKTOBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
SmeštajUslugaCena aranžmana po
osobi u dvokrevetnoj sobi
Doplata za
jednokrevetnu sobu
Cena važi do
Hoteli 4*Polupansion1,460€390€Do 31.10.2019.
(cena sa popustom)
Hoteli 4*Polupansion1,540€390€Od 01.11.2019.
(redovna cena)
NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Sian (brzi voz, ekonomska klasa) i Sian-Sudžou -  1 noćenje (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalne kategorizacije), transferi, razgledanja i ishrana prema programu, (doručak u hotelima - internacionalni švedski sto, ručkovi ili večere prema programu u lokalnim restoranima - kineska hrana, meni od više različitih jela), troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse u iznosu od 306,31 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 240.00 YQ, i refundabilnih taksi: EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 14.16YR, EUR 0.22RS, EUR 17.00G4, EUR 0.90PZ, EUR 11.85CN) - (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni, međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

Hotel u Pekingu: Hua Bin International Hotel 4* ili sličan http://huabininternational.topbeijinghotels.com/en/ 
Hotel se nalazi oko 3km od Zabranjenog grada, a na samo 1,8 km od Trga Tjenanmen. U blizini hotela nalaze se mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Raspolaže sa 465 soba sa centralnim grejanjem, klima uređajem, televizorom sa ravnim ekranom, mini barom, ketlerom.

Hotel u Sianu: Bell Tower Hotel 4* ili sličan http://www.belltowerhotelxian.cn/
Bell Tower Hotel  se nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Sianu.  Nalazi se u blizini čuvenog zvonika i na pešačkoj je udaljenosti od gradskih zidina, brojnih restorana i prodavnica. Hotel ima 3 restorana, biznis centar, saunu. Sobe su opremljene sa klima uređajem, satelitskim TV, sefom, mini barom, ketlerom za kafu/čaj. Omogućava besplatan  WiFi.

Hotel u Sudžou: Royal Tulip Suzhou 4* ili sličan https://www.goldentulip.com/en/hotels/royal-tulip-suzhou
Moderan i elegantan hotel je centralno lociran i osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mestima i interesima. Hotel ima bazen, spa i teretanu. Moderno opremljene sobe sadrže privatno kupatilo sa fenom za kosu, TV sa satelitskim kanalima, telefon, mini bar, ketler, fen za kosu, centralnu klimu.

Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4* ili sličan   http://162.jinlinghotels.com/English/Index.html   
Hotel se nalazi u južnom delu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV.

Hotel u Hangdžou: Hampton by Hilton Hangzhou Xiaoshan at people square 4* ili sličan 
https://hamptoninn3.hilton.com/en/hotels/china/hampton-by-hilton-hangzhou-xiaoshan-peoples-square-HGHXSHX/index.html
Hotel je otvoren 2019. godine, nalazi se na samo 5km od železničke stanice. Metro linija 2 se nalazi na desetak minuta hoda od hotela. Sobe su komforne i sadrže klima uređaj, LCD TV sa kablovskim kanalima, sef, mini bar, ketler, internet. Hotel ima restoran, bar. Fitnes centar.

Hotel  u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* http://www.baolongmercure.com ili sličan
Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.
1.dan (17.05.2020.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Kon Tiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Čekanje na vezu.

2.dan (18.05.2020.) DOHA – PEKING Poletanje za Peking u 01:55 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 14:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

3.dan (19.05.2020.) PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan (20.05.2020.) PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije, zatim i prelepe Letnje palate, u blizini Pekinga. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta Muzeju žada u kome je i prodajna galerija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan (21.05.2020.) PEKING – SIAN Doručak (lanč paket). Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sian, jednu od prestonica stare Kine. Po dolasku obilazak čuvenog Muzeja terakote, u kome je smešteno preko 6.000 iskopanih figura vojnika napravljenih od terakote u prirodnoj veličini sa fizionomijama ljudi iz različitih delova Kine. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

6.dan (22.05.2020.) SIAN – SUDŽOU Doručak. Pre podne razgledanje grada koji je bio početna tačka na čuvenom "Putu svile". Obilazak Pagode velike guske i starih  kapija kao i Šansi istorijskog muzeja. Večera. Transfer do železničke stanice. Odlazak vozom za Sudžou.

7.dan (23.05.2020.) SUDŽOU Dolazak. Doručak. Celodnevno razgledanje grada, koga nazivaju Venecijom Kine, zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme Song dinastije. Pored kanala oduvek je bio poznat i po svojim veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Obilazak čuvene bašte Pokornog upravitelja, koja je zbog lepote i kulturno istorijskog značaja na UNESCO listi kulturne baštine. Poseta fabrici svile. Večera. Noćenje.

8.dan (24.05.2020.) SUDŽOU Doručak. Obilazak Tigrovog brda, Velikog kanala i radionice za vez. Veliki kanal je najstariji i najduži (1.795 km) na svetu. Ima 24 prevodnice  i oko 60 mostova. Njegova izgradnja počela je još u 5.veku p.n.e. Proteže se od  Pekinga  do Hangdžoua. Usput zaustavljanje kod sela Džou, na čuvenom Velikom kanalu. Večera. Noćenje.

9.dan (25.05.2020.) SUDŽOU – NANĐING Doručak. Polazak autobusom za Nanđing (oko 3 sata vožnje), jednu od šest starih kineskih prestonica. Nalazi se na čuvenij reci Jangce. U toku razgledanja obilazak Mauzoleja dr. Sun Jatsena, koga su mnogi smatrali ocem moderne Kine i  mosta na reci Jangce, jednog od najdužih u Kini.  Odlazak do Činhuaj reke, obilazak starih kapija Guan Džo iz Ming perioda, kao i poseta fabrici kristala. Večera. Noćenje.

10.dan (26.05.2020.) NANĐING – HANGDŽOU Doručak. Polazak autobusom za Hangdžou (oko 4 sata vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotelu. U popodnevnim časovima obilazak Pagode šest harmonija koje predstavljaju jedno od pravih remek dela stare kineske arhitekture.  Večera. Noćenje.

11.dan (27.05.2020.) HANGDŽOU Doručak. Odlazak do Zapadnog jezera, jednog od najlepših u Kini. Okruženo sa tri strane planinama, sa puno pagoda, hramova i drugih istorijskih znamenitosti, najviše je korišćeno kao inspiracija pesnicima i slikarima. Kratka vožnja brodom po jezeru. Obilazak Lingijan hrama. Lingijan hram je jedna od glavnih atrakcija  koja se odlikuje sjajnim budustičkim  rezbarijima iz 10-14 veka. Poseta fabrici čaja. Večera.  Noćenje.

12.dan (28.05.2020.) HANGDŽOU – ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Šangaj (192 km). Po dolasku  razgledanje najmnogoljudnijeg grada Kine, koji od svih kineskih gradova najviše podseća na evropski. Razgledanje uključuje posetu čuvene 
Ju bašte koja je sagrađena za vreme Ming dinastije, u klasičnom Ming stilu, sa brojnim paviljonima, pasarelama i tunelima. Večera. Noćenje.

13.dan (29.05.2020.) ŠANGAJ Doručak. Obilazak poslovnog centra Bund, Nanđing ulice, čuvenog Šangaj muzeja.Večera. Noćenje.

14.dan (30.05.2020.) ŠANGAJ Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju u 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. 

15.dan (31.05.2020.) ŠANGAJ – DOHA – BEOGRAD Poletanje za Dohu u 00:20 časova (Let QR 871). Obrok u avionu. Sletanje u Dohu u 06:00 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:45 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 11:05 časova.

-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

-Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

-gotovinski
-čekovima građana do 6 mesečnih rata.
-platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.