Biserna jezera Austrije

5 dana, Austrija - 5 dana / 2 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a ima i mnoštvo drugih atrakcija. Volfgangze (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. U blizini je Sv. Gilgen, gde se nalazi rodna kuća Mocartove majke. Bad Išl(Bad Ischl) je svojevrsna ciljna tačka pri poseti austrijskim jezerima i beleži dugu istoriju turističke destinacije. Habzburška princeza Sofija baš u Bad Išlu je izlečila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franja Josif I, svake godine tamo provodio svoja leta. Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici u Bad Išlu. Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. Razvoj čitavog regiona, od samog početka naseljavanja ovih prostora, vezan je za eksploatisanje soli. U ovoj regiji se nalazi i rudnik soli Halštat, najstariji na svetu.
Cena aranžmana - 159 eura 

04.04 - 08.04.2019. htl Oekotel 3*, 129€ za uplate do 15.03.2019.
25.04 - 29.04.2019. htl Oekotel 3*, 129€ za uplate do 15.03.2019.
29.04 - 03.05.2019. htl Oekotel 3*, 129€ za uplate do 15.03.2019.

- CENA ARANŽMANA OBUHVATA
•    prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
•    2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama u okolini Salcburga
•    razgledanje prema programu
•    troškove ogranizacije putovanja
•    usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja (predstavnik agencije)

- CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
•    individualne troškove i troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (mogućnost plaćanja u agencji)
•    stanična usluga 50 din (za polaske iz Beograda) plaća se u agenciji
•   fakultativne izlete:
      -fakultativni obilazak Helburn palate i magičnih fontana 15 eura
      -fakultativnu vožnju brodićem (Sv. Gilgen – Sv. Volfgang, trajanje oko 40 min) – 20€
      -fakultativni obilazak rudnika 30€ (uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, toboganima, usluge lokalnog vodiča na            engleskom jeziku) – 30€

- POPUSTI I DOPLATE
•    doplata za 1/1 sobu 70€ (na upit)
•    dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ima popust 10 €

Hotel Berghof Dachsteinblick 3* nalazi se u Eugendorfu, 10 km od centra Salcburga. Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 i poseduju TWC, TV, mini bar i telefon.


Hotel Zum Auerhahn3* nalazi se u mestu Vocklabruck. Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 i poseduju TWC, TV, mini bar i telefon.  

1. dan: Polazak iz Beograda u 20h sa glavne autobuske stanice BAS, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno mesto i vreme polaska biće poznati 2 dana pred put). Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.

2. dan: (Salcburg) Dolazak u Salcburg u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme. Fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgrađenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun.  Smeštaj u hotel oko 18h. Noćenj

3. dan: (Vofgangze - Bad Išl) Doručak. Putovanje prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Na Sv. Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu sv. Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sv. Giligen - Sv. Volfgang). Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije "Zauner" i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (Halštat) Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja ka Halštatu -poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca sa ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejzaža i očuvane prirode prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture, rudnik soli. Fakultativna poseta rudniku soli ili slobodno vreme za šetnju. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.

5. dan: (Beograd) Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

ZBOG NOVOG AUSTRIJSKOG ZAKONA U TURIZMU NEOPHODNO JE DOSTAVITI KOPIJU PASOŠA NAJKASNIJE 5 DANA PRED PUT.

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate.

Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro) najkasnije 15 dana pre putovanja.

TT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 015/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.