Albanija

4 dana, Neobična zemlja - 4 dana / 2 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Koliko zapravo znamo o ovoj zemlji? Gotovo ništa, sem predrasuda! A predrasude nas uvek sprečavaju da sami sebi otvorimo vidike. Albanija – zemlja orlova! Brdovita, surova! Ta surovost se ogleda u planinskim predelima i pustarama, a nekako je ocrtana, sasvim prirodno, i kroz temperament i način života Albanaca. Duga obala koju zapljuskiju Jadransko i Jonsko more je divna, sa lepim plažama i malenim letovalištima… Istorija ove balkanske zemlje je uskomešana, i gotovo da je svako, ko je protutnjao ovom zemljom, nešto iza sebe ostavio… I drevni Rimljani, i Srbi, i Mlečani, ali i Turci… Ipak, u Albaniji su uvek aktuelne dve priče; prva o njihovom nacionalnom heroju Skenderbegu, a druga o decenijama izolovanosti pod vlašću Envera Hodže. Danas je gotovo zapanjajuća transformacija ove zemlje! Izgrađeni putevi, infrastruktura, trud koji ulažu u uređenje turističkih mesta, čistoća na kojoj svakodnevno rade, srdačnost lokalnog stanovništva, odlična hrana, niske cene… Sasvim iznenađujuće! Krenite sa nama na ovu avanturu i budite sigurni da nećete ostati ravnodušni!
14. – 17. FEBRUAR 2019. – Državni praznik
29. APRIL - 2. MAJ 2019. – Prvomajski praznici

REDOVNA CENA
99 €
SPECIJALNA CENA*
89 €
SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

+ PAKET IZLETA
za uplate u agenciji

umesto 70 €
platite samo 60 €

Cena aranžmana uključuje:

prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Draču u hotelu sa minimum 3***
smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
obilazak Skadra i Drača prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
usluge vodiča
organizacione troškove
Cena aranžmana ne uključuje:

Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 4 € u din.protivvrednosti)
Ostale nepomenute usluge
Doplata za jednokrevetnu sobu - 40 €
Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

Izlet za Berat i Tiranu prema programu putovanja
Poseta tvrđavi Rozafa u Skadru
Poseta Skenderbegovom Mauzoleju u Lješu
2 večere u Draču u hotelu
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

Izlet za Berat i Tiranu – 25 €
Izlet do tvrđave Rozafa u Skadru sa posetom – 15 €
Ulaznice za Skenderbegov Mauzolej u Lješu – 5 €
Dve večere u hotelu u Draču – 25 €

1. dan (Četvrtak 14. Februar / Ponedeljak 29. April)   

Polazak iz Novog Sada i Beograda u večernjim satima (oko 20h). Noćna vožnja preko Lazarevca, Čačka, Požege, Užica, Zlatibora i Crne Gore uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…

2. dan (Petak 15. Februar / Utorak 30. April) SKADAR – LJEŠ - DRAČ     

Dolazak u SKADAR u prepodnevnim satima (oko 8h). Kratak obilazak poluorijentalnog centra grada i fakultativna poseta tvrđavi Rozafa (za tvrđavu postoji uspon dug oko 300 m; odnosno dobrih 15 minuta hoda!). Za Rozafu se vezuje popularna legenda koja se zasniva na ispunjenju obećanja. Legenda o tvrđavi je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi „Zidanje Skadra na Bojani“. Nastavak putovanja najkasnije u 12h ka LJEŠU. Po dolasku, sledi fakultativna poseta interesantnom Skenderbegovom Mauzoleju smeštenom u nekadašnjem pravoslavnom manastiru Svetog Nikole. Zadržavanje u Lješu oko 1,5 sat. Nastavak puta ka Draču. Dolazak u DRAČ u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Opciona večera u restoranu hotela. Noćenje.

3. dan (Subota 16. Februar / Sreda 1. Maj )   DRAČ – BERAT – TIRANA 

Doručak. Slobodno vreme u Draču, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-20h). Odlazak do grada BERATA. Po dolasku, sledi upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom karakteristične starobalkanske arhitekture. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da posetite tvrđavu u čijem kompleksu se nalazi nekoliko pravoslavnih crkava koje su poznate po sjajnim srednjovekovnim freskama čuvenog Onufrija (uspon do tvrđave! potrebno je minimum 2 sata za odlazak, posetu i povratak sa tvrđave). Nastavak putovanja do albanske prestonice TIRANE. Po dolasku, sledi panoramsko razgledanje grada: trg Skenderbega, palata Nacionalnog muzeja, Državna Opera, Etem begova džamija, Predsednička palata... Kraće razgledanje pešice i slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u jedinstvenoj atmosferi Tirane, kao i za šoping (u samom centru grada nalazi se veliki šoping centar „Toptani“ http://www.toptani.com.al/en/). Povratak u hotel do 20h. Opciona večera u restoranu hotela. Noćenje.

4. dan (Nedelja 17. Februar / Četvrtak 2. Maj) DRAČ – BEOGRAD – NOVI SAD      

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak do centra Drača u 8h. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Venecijanska kula, grčki teatar, džamija… Slobodno vreme do 12h. Polazak ka Srbiji. Putovanje preko Skadra i dalje preko Crne Gore ka Srbiji. Dnevna vožnja. Povratak u Beograd/Novi Sad u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

•dinarski po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate za efektivu,  30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 15 dana pred put 

•platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD

•na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

FNT


Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 152/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.