Čari Umbrije

5 dana, Italija - 5 dana / 2 noćenja

Informacije

Smeštaj: Hotel

Prevoz: Autobus

Sadržaj

Ova ponuda ne sadrži informacije o udaljenosti.

Ova ponuda ne sadrzi informacije o opremi.

Rezerviši
Opis destinacije
Umbrija je regija koja se prostire između Toskane i predela kojim dominira večni grad Rim. Poznata je po čudesnim lepotama prirodnih predela. Brojna sela koja se tamo nalaze podsećaju svojim izgledom na srednjovekovna a većina njih se nalazi isključivo na uzvišenjima odakle se pruža neverovatan pogled na doline. Glavni grad ove regije je Peruđa. Najčuvenije manje mesto Umbrije je Assisi, poznato po Svetom Franji Asiškom, zatim Gubio, Postinjano… Oker gradovi sa tornjevima, crkvenim zvonicima, kupolama, strmim ulicama i opsadnim zidovima… i kao na dlanu. Zbog ovog vredi posetiti Umbriju, zeleno srce Italije…Milion turista svakog oktobra dodje u Peruđu, prestonicu Umbrije, ne bi li uživali u jednom od najpoznatijih festivala čokolade u Evropi. Sladokusce svih uzrasta i sa svih kontinenata povezivaće jedna nit: ljubav prema čokoladi. Uživaćete u različitim vrstama čokolade neobičnih ukusa, degustirati toplu čokoladu i čokoladne puzle.
PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANASPECIJALNA CENA
21.08 – 25.08.2019.3*135 evra125 evra 
16.10 – 20.10.2019.
festival čokolade
3*135 evra125 evra do 20.08.

BROJ MESTA PO SPECIJALNOJ PONUDI OGRANIČEN
doplata za 1/1 sobu  (na upit)
Transfer iz UŽICA (Gradski stadion), ČAČKA (železnička stanica), KRAGUJEVCA (TC Roda), BATOČINE – doplata 20 evra / minimum 4 putnika
Transfer iz ZRENJANINA – doplata 20 evra / minimum 4 putnika
Transfer iz NOVOG SADA – doplata 10 evra / minimum 4 putnika
 
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
•prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
•smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni skromni slatko - slani)
•razgledanja prema programu 
•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 540 din, od 18 do 70 god – 770 din, od 71 do 83 god – 1620 din)
•individualne troškove – nepomenute usluge
•boravišnu taksu u Montekatiniju 1,50 evro po danu / po osobi (za hotel 3*), plaća se na recepciji hotela
•fakultativne izlete

HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA)

Hotel LE GRAZIE 3* Hotel Le Grazie se nalazi u mirnom delu na padinama brda Asizi. Udaljen je 8km od aerodroma u Perudji, vrlo je pristupačan i samim tim predstavlja odličnu polaznu tačku za obilazak najlepših gradova Umbrije. Hotel je nedavno renoviran. Broj smeštajnih jedinica je 40. Sobe imaju TV, telefon, mini-frižider i sopstveno kupatilo. Doručak je kontinentalni. www.legraziehotel.com/?lang=en
1. DAN        BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 20h (tačno vreme i mesto biće poznato najkasnije dan pred putovanje - organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje obavezno kontaktirajte agenciju). Putovanje kroz Hrvatsku i Sloveniju. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN        CITTA DI CASTELO

Dolazak u Umbriju u prepodnevnim satima. Obilazak gradića – Citta di Castelo, koji je smešten na obalama reke Tibar i svoj procvat doživeo je za vreme renesanse. Nakon obilaska slobodno vreme sve do okupljanja i polaska prema hotelu. Smeštaj u hotel u okolini Asizija. Noćenje.

3. DAN        PERUĐA I ASIZI (fakultativno)

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet u Peruđu i Asizi. Peruđa je prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ (poljupci iz Peruđe). Po dolasku razgledanje grada: glavni gradski trg – Trg IV Novembra, srednjovekovna palata Priori, Duomo San Lorenco, mermerna fontana Mađore, Trg Republike i corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je rodni grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda. U gradu se nalaze brojni verski objekti, koje su ukrasili svojim delima poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca... Nakon šetnje slobodno vreme. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN        ORVIETO - TODI – DERUTA (fakultativno)

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet Orvieto – Todi - Deruta. Orvieto je drevni grad koji se nalazi na vulkanskoj steni sa koje se pruža predivan pogled na okolinu. Po dolasku obilazak grada: Duomo iz XIII veka predstavlja remek delo romaničko - gotičke arhitekture, bunar Svetog Patrizia, Trg Naroda... Slobodno vreme tokom kojeg preporučujemo da probate čuveno vino Orvieto Clasico. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema gradiću Todi, koje je skriven među brdima Umbrije i prema legendi osnovao ga je Herkul na obalama reke Tibar. Trg Naroda je najznačajnije mesto u gradu, koje čuva najveće atrakcije grada: Duomo iz XII veka, koji je građen na mestu Apolonovog hrama, Palazzo Comunale koji je nastao spajanjem tri zdanja od kojih je najlepši Palazzo dei Priori. Slobodno vreme. Prilikom povratka u hotel, napravićemo kraću pauzu u Deruti, gradiću koji je vekovima unazad poznat po proizvodnji keramike, koja se ukrašava predivnom Majolika tehnikom. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. DAN        GUBBIO

Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak prema srednjovekovnom gradiću Gubbio. Po dolasku obilazak grada: Palazzo dei Consoli – gotička palata iz XIV veka, simbol grada i dokaz moći koju je nekada imao ovaj gradić, bazilika San Ubaldo (posvećena svecu zaštitniku Gubbia),  Palazzo Ducale iz doba vladavine Longobarda. Slobodno vreme sve do polaska prema Srbiji. Vožnja kroz severnu Italiju, Sloveniju i Hrvatsku uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje graničnih formalnosti...

6. DAN        BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

•30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put 
•platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
•na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

TVL

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 026/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.